Новият US посланик: България е решителен съюзник!

Американският сенат официално потвърди избора на Ерик Рубин
10 дек 2015 11:22,
334
Новият US посланик: България е решителен съюзник!
Снимка: Facebook

Сенатът на САЩ потвърди официално Ерик Рубин за посланик в България, съобщи посолството на страната у нас.

Гласуването в пленарната зала е било в ранните часове на четвъртък българско време.

Още по темата

Миналата седмица дипломатът бе изслушан от комисията по външни работи в Сената заедно с номинирани от президента Барак Обама за посланици в други страни по света. 

Бъдещият посланик на САЩ обяви, че фокусът на неговата работа в България ще е агресивна борба с руската пропаганда.

Той намекна, че определени групи и медии получават финансови стимули, за да поддържат тезата, че страната трябва да изостави евроатлантическите ценности и да се върне на естественото си място - разбирай близо до Русия.

"България е решителен съюзник на САЩ. Тя изпрати войски и даде жертви в Ирак и Афганистан. Неуморен участник е в ученията на пакта", коментира Рубин пред сенаторите тогава.

Ерик Рубин бе номиниран за посланик у нас на 16 септември. Той е дипломат от кариерата, като последното му назначение в периода 2011-2015 г. е било като зам.-помощник секретар в Бюрото за европейски и евразийски отношения на Държавния департамент. Този отдел се ръководи от Виктория Нюлънд и отговаря за интересите на САЩ в обширния район на Европа и републиките от бившия СССР.

Преди това в периода 2008-2011 г. Рубин е бил заместник-ръководител на американското посолство в Москва, когато посланик там бе Джон Байърли, изпратен в руската столица от посланическия пост в София.

Между 2006 г. и 2008 г. номинираният за нов посланик в София е бил старши асистент на помощник държавния секретар на САЩ по политическите въпроси.

Рубин е работил и за помощник държавния секретар на САЩ по политическите въпроси през 1998-1999 г. Той има опит и с медиите - между 1997 и 1998 г. той е бил асистент на прессекретаря на Белия дом по въпросите на външната политика и директор за връзки с обществеността на Съвета за национална сигурност към президента Бил Клинтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
9
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Ти гусин Простланик може да доведеш твоя президентин тук у нас в България. Много ще му хареса, бащицата може да го заведе и в зоолгическата градина у София- там па що дзверове има. *** много да го вардитш твоя президент, че там у зоолгическата градина бачкат много Ц***гане , те тия са кат вашите индиянци *** са по прости от тех, та некой може да помисли, че е избегала *** от клетката и да го затвори твоя президентин
133
0
 
8
 
! Отговори
До Вуте преди 8 години
Абе, не знам кой е този Вуте, но съчиненията му тук трябва да се съберат в сборник и да се издадат. Евала пич
132
0
 
30
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
И друго ще ти разправям за България гусин Простланик, тука некога имахме много поля и ливади, по които пасяха овце и ***. Днека полята ги направихе магистрали а ливадите МОЛ-ове, овцете ги изклахме и изядохме та сега сами сме си овце вместо тях, а говедата - останаха ни само 240 и ги отглеждаме с любов и внимание в центъра на София, добре ги храним и много им угаждаме ше знаеш.
131
3
 
28
 
! Отговори
meri преди 8 години
БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е БЕЗКРАЙНО ТЪРПЕЛИВ НО ЗАПОЧВА ДА МУ ПИСВА ДА ГО ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ. АМЕРИКА НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИЯТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ....НЯМА КАК ДА СЕ ПОЛУЧИ СЪЮЗ МЕЖДУ ПРАВОСЛАВНИ И БЕЗВЕРНИЦИ ЧИИТО БОГ СА ПАРИТЕ....
130
26
 
3
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Добре дошъл! България и САЩ винаги са били приятели и братски народи.
129
1
 
10
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Тоя КлИпар, още ли не са го изгонили от България с шутове.
128
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този така нежничък ми изглежда. В парада май освен по задължение ще участва и по убеждение
127
1
 
15
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
но метрото е слаба ракия вече, Бащицата се зарече, от догодина ще правим влак до Китай ! За 3 дена и на китайски ресторант в Пекин ще ходим, тъй обеща. И китайски автобуси бил купил за София - нали ти казвам от нея по-убаво нема. Само не знам като се уморим да въртим *** на тия автобуси кво ще правим ще ни върнат ли билетчето
126
1
 
8
 
! Отговори
mesha преди 8 години
I HAVE TO SAY IT!!!! GOD *** AMERICA WITH GAY POLITICS. И ПРЕВОД В ЕФИР ОТ ВЛАДО БЕРЯНО ДОБРЕ ДОШЪЛ НА НОВИЯ ПОСЛАННИК И ЧУМИЧКАТА ДА ТЕ ТРЪШНЕ И ТЕБ И ТВОИТЕ ТЪПКАЧИ
125
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този *** знае ли , че в България 90 % от населението е изключително русофилско и няма как да ни промени мнението. Ще Обичаме Русия докато сме живи като братя , ще признаваме и тачим единствено руските политици защото са истински, ще теглим "благословии" на всички *** ценности. Народ, който е на години по-малко от къщите в Боженци не може да ни дава тон на живота.Един президент искаше да ни прави франкофони но не успя , няма дда ти мине и на теб номера. СОРИ !!!! Гут бай!!!!!
124
1
 
13
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Та нали вдена друже, че за МЕТРО ти думах одеве, него бай Тошо го почна га още одих прав под масата и пиках у гащите, *** е на Бащицата му резна лентата. Той и тебе ще те мъкне лентички да режеш, да си купиш ножица, че последната му хич не кълца. Той бащицата не е женен още завалията, та му намери някоя булка от Америка беким и он се пръждоса нанатем скоро. Ти нали не си от ония модерните и нема да дойдеш с мажо ти тука ?!?
123
1
 
19
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Стремежа на САЩ да доминира в целия свят ще доведе до трета световна.Всеки който се е опитал да лапне целия свят е завършил със крах!Това ви очаква и вас, господин съюзник.Само гледай какво ще стане у нас, ако почнете военни действия срещу Русия.Ще бъдеш много изненадан
122
0
 
9
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
От София друже по-убаво нема, там на меро се возят даже , нищо че уно оди от никъде на никъде, скоро може и у Перник да стигне. А сите пари дето ни ги пращахте и от Европата ги направихме на асфалт и вече на море по магистрала ходим, ама то моретоот година на година все по-далече взе да ни става. А по магистралите от догодина само пеша ще ходим, докат е безплатно, щото ги направиха тия винетки колкото 10 шишета ракия едната друже.
121
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РУБИН -ПРОТИВЕН *** ,,ДА ДАДЕ ГОСПОД В БЪ,ЛГАРИЯ СЪВСЕМ СКОРО ДА ТЕ СТИГНЕ НАЙ МЪЧИТЕЛНА СМЪРТ И КОКАЛИТЕ ТИ ДА ГИ РЪФАТ ПО УЛИЦИТЕ ПСЕТАТА.-В ИМЕТО БОЖИЕ -ДА БЪДЕ!
120
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ОООХОСвинар българския народ гласува на изборите, вие руските *** не можете да гласувате защото не сте български граждани там от Санкт Петербург *** фабриката, понял? Свинар
119
0
 
10
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
И да не забравиш друже, да погалиш нашата Бащица по главата, *** много да внимаваш как и къде го галиш, че него 4 папи са го галили, да не прегалиш некоя папа, че ше те изпъди бащицата като се разлюти. У нас има страшни закони да знайш, лани на комшията магарето опасло ливадата на кмета, ся комшията ще я лежи 5 години, ама има един Бисер у парламента и един Цецо, авери на бащицата, те с чували пари окрадоха, *** никой ги не закача - те такива са ни законите, страшни ти казвам
118
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре дошли господин Рубин, успех ви желая, въпреки все по намаляващите бройки русофили България е москва про Американска страна, 4тия ни град по големина в България не е в България а е в момента в щата Илинойс в Чикаго, а русофилските партийки една събират по 3,4 процента на изборите, до време ще са защото пенсионерите няма да живеят вечно
117
2
 
12
 
! Отговори
ОООХО преди 8 години
Е МНОГО ВАЖНО АМЕРИКАНСКИЯ СЕНАТ ГО БИЛ ОДОБРИЛ..А БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДАЛИ.????????? ТОЯ НАСАЖДА АГРЕСИЯ И ОМРАЗА С ЕДНА ДУМА ***.
116
0
 
9
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Тук друже най обичаме да пием ракия и да мезим със сланина, и киселото зеле, то ше стане скоро и, нищо че после много Пъ..дим. А Бащицата наш много ни се кара за това и за туй ние на доктори не ходим и пари за доктори не си даваме, то и без тях пак сме си живи умрели, кво да ти се жалвам. И леб много ручаме, ама Вашта ***$*** го направихте леба от ГМО та он си стана гумно. Ние тук можем две неща - да работим и да не работим, ама най много искамме заплати като вашата да имаме. Те това е Наздраве
115
0
 
5
 
! Отговори
Лозунги преди 8 години
До АнтистатуквонийПриятел, ако беше продължил с лозунгите трябваше да помолиш посланика да помогне да изпълним петилетката в съкратени срокове! Да обещае и по тухла на глава от населението и във всеки град - лудница!