Новият US посланик: България е решителен съюзник!

Американският сенат официално потвърди избора на Ерик Рубин
10 дек 2015 11:22,
334
Новият US посланик: България е решителен съюзник!
Снимка: Facebook

Сенатът на САЩ потвърди официално Ерик Рубин за посланик в България, съобщи посолството на страната у нас.

Гласуването в пленарната зала е било в ранните часове на четвъртък българско време.

Още по темата

Миналата седмица дипломатът бе изслушан от комисията по външни работи в Сената заедно с номинирани от президента Барак Обама за посланици в други страни по света. 

Бъдещият посланик на САЩ обяви, че фокусът на неговата работа в България ще е агресивна борба с руската пропаганда.

Той намекна, че определени групи и медии получават финансови стимули, за да поддържат тезата, че страната трябва да изостави евроатлантическите ценности и да се върне на естественото си място - разбирай близо до Русия.

"България е решителен съюзник на САЩ. Тя изпрати войски и даде жертви в Ирак и Афганистан. Неуморен участник е в ученията на пакта", коментира Рубин пред сенаторите тогава.

Ерик Рубин бе номиниран за посланик у нас на 16 септември. Той е дипломат от кариерата, като последното му назначение в периода 2011-2015 г. е било като зам.-помощник секретар в Бюрото за европейски и евразийски отношения на Държавния департамент. Този отдел се ръководи от Виктория Нюлънд и отговаря за интересите на САЩ в обширния район на Европа и републиките от бившия СССР.

Преди това в периода 2008-2011 г. Рубин е бил заместник-ръководител на американското посолство в Москва, когато посланик там бе Джон Байърли, изпратен в руската столица от посланическия пост в София.

Между 2006 г. и 2008 г. номинираният за нов посланик в София е бил старши асистент на помощник държавния секретар на САЩ по политическите въпроси.

Рубин е работил и за помощник държавния секретар на САЩ по политическите въпроси през 1998-1999 г. Той има опит и с медиите - между 1997 и 1998 г. той е бил асистент на прессекретаря на Белия дом по въпросите на външната политика и директор за връзки с обществеността на Съвета за национална сигурност към президента Бил Клинтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
9
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Добре сте ни дошъл гусин ПростЛанник !!! И сега да ви ограмотя малко за народа с който ще си имате работа, тука у нас : Та , у България друже само 2% знаем кво е то бейзбол и ръгби, останалите го мислят че се руча и цоца. Но пък 95% разбираме от футбол, нищо че само 5% от тия знаят от коя страна се рита топката. От политика тук всеки разбира много, особено след 3-тата ракия то тогава и Геле президент може да стане, само дека некой требе да се разписва вместо него, че он и това не знае.
113
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до ПАЗАРДЖИККакво ни интересува къде си ? Яж си елдата и си прави инхалации с бензина ! СКОТ !!!
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 196ТО И НИЕ СМЕ ЦЪФНАЛИ ОТВСЯКЪДЕ...А ТИ МАЙ ИСКАШ ТУРЦИЯ ...И ДО 198 НА ТУРЦИ КАТО ТЕБ Е ПРЕЧИЛ
111
2
 
12
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
До Анонимен.АЗ СЪВЪРШЕНО СЪМ СПОКОЕН ЖИВЕЯ В МОСКВА ДА МУ МИСЛИШ ТИ ЧЕ СТЕ ГЛАДНИ И БОСИ И НЕМОЖЕ ДА СИ КАРАТЕ КОЛИТЕЧЕ ЦЕНИТЕ ВИ СКОЧИХА.АЗ КАРАМ СИ КОЛАТА С БЕНЗИН КОЯТО СТРУВА СТОТИНКИ.МИСЛЯ ЧЕ ТИ Е ДОСТАТЪЧНО ТОВА А ЗА ОСТНАЛОТО ЩЕ СЕ ВИДИМ НА МОРЕТО ИЛИ ВЕЛИНГРАД В ЛЯТОТО.А МНОГО ТИ ЗДРАВЕ ОТ МЕН
110
0
 
4
 
! Отговори
до 186 преди 8 години
Кои са тия държави ! без да споменаваш Европеиските защото те си бяха добре и преди Хитлер да ги превземе.
109
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кажете ми държава близка до кремъл която да е просперирала ? Няма такова чудо. Само у нас има още болни и верни на ленин
108
0
 
0
 
! Отговори
ахаааааа преди 8 години
До 205А значи - колега
107
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Експериментите с БГ-то продължават-наречени сме ,,решителен съюзник които участва неуморно във всичките учения на НАТО,,
106
0
 
6
 
! Отговори
до 203 преди 8 години
Звездите ми го говорят
105
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новия шеф на Бойко !
104
0
 
1
 
! Отговори
озадачен преди 8 години
До Анонимен 198 Ти сам ли си измисляш глупостите , или някой ти диктува ????
103
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ушковци събирайте си копейките идваме за вас !
102
2
 
19
 
! Отговори
РОСИ преди 8 години
ЕВАЛА НА ИТЕЛЯНЦИТЕ ПЪРВИ СКОЧИХА В ЗАЩИТА НА НАРОДА СИ ПРОТИВ САНКЦИИТЕ ЗА РУСИЯ.А НАЩЕ ХВАЛЯТ НЯКОИ СИ ЕРИК РУБИН ДА НАСОЧВА БЪЛГАРИТЕ ПРОТИВ РУСИЯ ХИТЛЕР НЕ УСПЯ ТИ ЛИ ЩЕ УСПЕЕШ БЕ..БЕЗ БОЖНИКО ИСТОРИЯТА НИ ДОКАЗВА ОБИЧТА НИ КЪМ РУСИЯ
101
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Maлко смотан ми се вижда. Подходящ е за български посланик.
100
19
 
1
 
! Отговори
ДА ПОПИТАМ преди 8 години
Съгласни ли сте вътрешната и външната политика на България да се определя от АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК / независимо от името /ДА+НЕ -
99
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПAЗAРДЖИКСПОКОЙНО ЛЕВСКИ НИКОГA НЕ Е ПРЕЧЕЛ НA НЯКОЙ, ОСВЕН НA ВAС РУСКИТЕ ОТ...РЕПКИ, ЗAРAДИ ДУМИТЕ И ДЕЛAТA НA AПОСТОЛA. В НОВО ВРЕМЕ БЪЛГAРИТЕ СA БИЛИ РОБИ СAМО НA русняците- ТОВA ВСЕКИ С AКЪЛA СИ ГО ЗНAЕ И ДО 89 Г. И " ПРЕХОДA" ТA ЧAК И СЕГA НОСИТЕ ВОДA ПРЕЗ ДЕВЕТ БAИРA, ЗA ДA ДЪРЖИТЕ БЪЛГAРИЯ ПОД РУСКA ОБУВЧИНA. ВРЕМЕТО ВИ ПРИКЛЮЧИ КAКТО И ДA БЕСНЕЕТЕ!
98
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"фокусът на неговата работа в България ще е агресивна борба с руската пропаганда." ... чрез агресивна американска пропаганда.Нищо ново и хубаво не ни чака.
97
0
 
15
 
! Отговори
селянина преди 8 години
България влезе в ЕС и Нато без да пита хората, без референдум... Сега ако се проведе такъв - резултата ще е катастрофален за статуквото!
96
0
 
4
 
! Отговори
Прагматиков преди 8 години
Тоя няма да го призная за Посраник ако до 2 месеца не се научи да псува на цветущ български - инк, както бе написал един другар тука , да стопля кафеварката на следващия посранник
95
1
 
15
 
! Отговори
РОСИ преди 8 години
ВСЕКИ СТО ГОДИНИ ЕВРОПА СЕ ОБИДИНЯВА ПРОТИВ РУСИЯ ЗА ДА ПОЛУЧИ ШАМАРИ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ СТО ГОДИНИ И ДА СЕ УСПОКОИ СВЕТА.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe