Румъния ни диша прахта по качество на живот

Норвегия е №1 по висок стандарт, твърди световен доклад
29 юли 2016 08:22,
120
Румъния ни диша прахта по качество на живот
Снимка: flickr

България изпреварва част от балканските си съседи по качество на живот, сочи доклад на "Бостън консултинг груп" (BCG), една от водещите световни компании за бизнес стратегии, след направен анализ за 2016 г.

Страната ни надминава Румъния и Турция според точковата система, базирана на 44 различни индекса, сред които брутен вътрешен продукт, безработица, инфлация, инфраструктурата и други.

България има 57,3 точки, а след нея са Румъния (55,9), Сърбия (53,7), Турция (53,1), Албания (50).

Единствено трите балкански страни членки на ЕС - Словения, Гърция и Хърватия, надминават страната ни съответно със 79,3, 62,6 и 61,3 точки.

Според доклада, цитиран от "Труд", най-висок стандарт на живот имат жителите на Норвегия (100 точки), Холандия (95), Финландия (94,9) и Германия (93,6).

Любопитно е, че страните от Вишеградската четворка - Полша, Чехия, Словакия и Унгария, са класирани по-високо от Италия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
3
 
! Отговори
От 77 До край преди 7 години
Много си заблуден чадо. Аз никога не съм пил биричка или друг алкохол пред блока. Не че не пия изобщо, но не и по този начин. А за твое сведение съм прочел толкова книги и учебници през живота си, колкото ти не си виждал на едно място. Имам висше образование и работя по специалността си от самото завършване. За свободното си време си имам хобита, с които разпускам.
62
1
 
17
 
! Отговори
Я преди 7 години
Наближават избори и се започва пак с невероятните глупости по медиите ...
61
4
 
2
 
! Отговори
Край преди 7 години
А и не можеш САМ да прецениш колко си добре докато вечер пиеш биричка от найлонка пред блока. Трябва да спреш да го правиш и да започнеш повече да четеш, повече да пътуваш и да гледаш.
60
0
 
18
 
! Отговори
добър ден спите ли? преди 7 години
Добра шега!Дайте още майтапи и лакърдии-например че сме по-напред от САЩ!
59
10
 
1
 
! Отговори
Край преди 7 години
Първото по което се сещам че България е по-добре от Румъния са магистралите. Румъния има под 100 км. магистрали. Цялата област Влашко -между Карпатите и Дунава е много бедна. Не е далече - идете и вижте. Трансилвания е селска област със сравнително добър стандарт. Разбира се добре са и големите градове. Брашов Сибиу Тимишуара, Букурещ са богати градове.
58
3
 
11
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Безспорен факт е, че до 1944 г. България е била 1 на Балканите в икономическо отношение и средно развита европейска страна, а българският златен лев е бил чътвъртата най-стабилна парична единица в Европа! От 1944 г. до днес юдео-болшевишките *** превърнаха Велика България в Тиквенландия - страната на *** герберски тикви. Но за всичко това е виновен самият народ, който се отрече от своя Бог и започна да служи на новите си господари в името на своя нов бог - мамона!
57
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната Голяма Лъжа. Стига толкова манипулации. Писна ми да ми обясняват колко съм добре. Нека сам да преценя това.
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Милионер Гусин забогатял по време на разрухата. Никой не очаква от вас да сте недоволен от стауквото.
55
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 7 години
До Анонимен 68 Предлагаме да спреш да повтарят една и съща опорна точка и да коментираш данните конкретно. Тро.ленето ти е срам, да.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КрайДай критериите, по които Румъния е по-зле от България. Цитирай! Те хората така правят - заминават веднага като разберат, че някой е по-добре. Така целият свят би се събрал в Швеция с резултат 100 от 100. Логика от местния хоремаг извади.
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КрайДобрите връзки на властта с Меркел дават резултат - получават пропагандна подкрепа да се закрепят точно преди избори. А може би ти не си де.бил и си схванал, че в случая няма за какво да се гордееш и радваш?
52
7
 
3
 
! Отговори
Край преди 7 години
Оказва се че добрите връзки на Германия с България даже сто години още дават резултат. Меркел осигури на България бая парички последните десетина години. Добре-зле това е. Ниш в момента е по-зле от ВСЕКИ областен български град.
51
6
 
6
 
! Отговори
Край преди 7 години
По интересно е сравнението със Сърбия. Преди 10г. Белград беше по-хубав и поддържан от София. Вече не е. Сърбите стоят разкарачени между ЕС и Русия и кинти от никъде. Путин го кара на потупване по рамото и вечна дружба а ЕС им дадоха пари само за ... магистралата Ниш -София. Строй я ... Трейс. Шах с пешката.
50
5
 
6
 
! Отговори
Край преди 7 години
И това че на някой Румъния му се вижда по-добре от България пък той не заминава за там също не мога да го разбера. Букурещ ви е на сто и километра от Русе - ни ще ви мъчи носталгия ни ще ви липсва родата - даже и колети с рикия може да ви праща че румънската цуика ич я нема.
49
5
 
5
 
! Отговори
Край преди 7 години
Изследването отчита много показатели и е със сигурност вярно. Ако пиете с приятели биричка от найлонови бутилки пред панелката можете да го оплювате с кеф. София, Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора и донякъде Русе са си едни прилични европейски градове. Ако не го усещате потърсете причината във вас.
48
3
 
6
 
! Отговори
:) преди 7 години
До Анонимен 80-тото ни място от 100 държави по благосъстояние не може да се опише, като "най-бедни при свръхбогатите". А ако се запазят тенденциите, ще вървим само надолу. Пак според американски изследвания. Трябва ни промяна, а не пропагандни статии в продажни медии. Членството в този клуб ни дава само един бонус - надуват ни резултата в сектор демокрация, свобода на словото и пр, но ние най-добре си знаем каква деморкация има у нас, колко няма корупция и колко е свободно словото.
47
4
 
5
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
До Анонимен 61Уважаеми другарю, може нищо да не съм направил за Родината си, но поне не съм я предавал и не съм бил *** и марионетка на национални предатели, като тези от ГРОБ и всички останали управлявали от 1944 г. до днес!А фактът, че понастоящем Румъния е много по-добре от България, съвсем не означава, че плюя по Родината си, но какво друго да очакваш от болни гербаджийски мозъци.
46
3
 
9
 
! Отговори
вервайте на медиите преди 7 години
Разгледахме основните критерии, оказа се, че по тях румънците са по-добре. Да видим и демографските. Румъния намалява с 0.23%, България с 0.89%. Средна възраст в Румъния - 39 години, в България 42. Това, при положение че живеят по-дълго от нас, но сигурно ще е защото здравеопазването ни е по-добро. И ето как предпоследното ни място в Европа, е превръща от медиите ни в голем "успех". А дори Румъния изпреварваме по някакви неясни и съмнителни сметки.
45
3
 
11
 
! Отговори
вервайте им преди 7 години
Стана ясно, че сме далече зад всички европейски страни освен Румъния. Гледаме основните показатели - GDP PPP за Румъния 19900 долара, за България 16500. Безработица - 6.5% Румъния, 9% България (реална 45%). Растеж - нашия по-нисък. Корупция, здравеопазване, свобода на словото...това са критериите, по които би следвало да сме ги изпреварили. Да, ама не. Ако разгледаме всеки критерии отделно, излиза че и по тях сме по-зле. Дефлацията заради борда е единствения ни реален бонус, ама дали е бонус?
44
3
 
7
 
! Отговори
до 54 преди 7 години
А нещо конкретно да коментираш?Пещерняка от Люлин 6 е запознат с данните на тия "най-големи умове",а ти дори не си им разгледал класацията, камоли да я анализираш. Подават ти опорната точка и ти на базата на 2 пропагандни реда спамиш удобните глу.пости. Факта си е факт- предпоследни сме и в тази класация. А критериите, по които сме получили 20 точици в повече са по политическа линия - на някои не им е удобно да признаят дереджето ни. Без тоя бонус щяхме да сме зад Западна Сахара.

Спонсорирани публикации