Татуировка на крака погубила Мартин, 17-годишният спасител

Кракът на младежа се инфектирал, ходил на лекар, но не помогнало
Обновена: 3 авг 2016 11:39 | 3 авг 2016 11:37,
280
Татуировка на крака погубила Мартин, 17-годишният спасител
Снимка: Reuters

Татуировка на крака довела до смъртта на 17-годишния Мартин, спасител на плажа в Несебър. Смъртоносният татус бил направен в студио в Слънчев бряг.

Лекари и специалисти са категорични, че именно той е виновен за фаталния край на момчето.

Както Dnes.bg писа преди дни ученикът от Езиковата гимназия в града издъхна внезапно на връщане от морето. Мартин Владимиров е трябвало да бъде абитуриент следващата учебна година. Гимназистът изкарал с успех курсове за спасител и отишъл да работи в Несебър през лятото, за да си спечели някой лев.

Преди няколко дни по телефона се оплакал на родителите си, че е вдигнал температури и се чувства зле. Баща му тръгнал за морето, за да го прибере. По пътя на връщане на момчето му станало много зле, баща му директно го откарал в пловдивския спешен център, къдедо след 1-2 часа младото момче издъхнало.

Още по темата

След фаталния край шефът на Водно-спасителната служба към БЧК Андон Налбантов обясни пред "България днес", че Мартин си правил татуировка на крака в студио в Слънчев бряг.

"Още на следващия ден кракът му се подул и се получила инфекция. Отишъл в Спешния център в Несебър, където му дали някакви хапчета и го отпратили", разказа той.

След два дни състоянието на младежа се влошило. Наложило се неговият приятел да го закара в болницата в Бургас. Там лекарите му направили вливания на лекарства, след което го освободили. Само два дни след като Мартин се прибрал в Несебър, положението станало изключително лошо.

"Явно до този момент момчето не е искало да притеснява родителите си, но в крайна сметка се наложило да звънне на баща си. Той веднага дошъл с автомобила, за да го вземе и да го върне в Благоевград. На път състоянието на Мартин станало критично. Бащата го откарал в Спешна помощ в Пловдив, където синът му по-късно издъхнал", разказа Налбантов.

Цял Благоевград е в траур от неочакваната и скръбна вест. Мартин е бил изключително интелигентно и добро дете. Учителите от Езиковата гимназия в града, където Мартин е трябвало да бъде абитуриент през следващата година, са в шок.

"Почивай в мир, мило момче! Всеотдаен, винаги готов да помогне, добър приятел! Ще ни липсваш, Марти!", написа във Facebook учителката му по немски език Хелга Узунова.

Лекари и специалисти са категорични, че причината за смъртта е именно татуировката. От мастилото младежът е развил инфекция, която не е овладяна от лекарите, и се е стигнало до фаталния край.

Тъжният финал на живота на Мартин няма общо с работата му на спасител на морския бряг.

"Нека повдигнем въпроса в тези студия за татуировки. Докога ще умират млади хора и ще се заразяват там? Къде е контролът на държавата?", питат близките на починалия Мартин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много, много жалко за това момче. Да почива в мир! Такива са лекарите в Бургас, търгаши и безхаберници.
18
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са отишли в 100 болници а в две спешни центъра. Нито в единия случай не са отишли в частна болница, по-другатче щяха да ги посрещнат. Не са обикаляли чак толкоз много, просто малкият въобще не е трябвало да си прави татук, после е подценил ситауцият, не е информирал родителите си, а накрая като е станало дебело положението - ОЛеле умирам.
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заглавието на предишната статия беше, <<Странен вирус погуби 17-годишен спасител на плажаВдигнал температура, лекарите се чудят от какво е издъхнал>>Сега оказва се не бил вирус, не било щото бил спасител, не се чудели, щото то било ясно и т.н.
16
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
може да е обиклалял и 1000 болници и да не е казал истинската причина - че си е правил татуировка в близките дни. Лекарите може са си мислили, че татуировката е стара и да не са обърнали внимание, особено ако симптомите са били недостатъчно изявени в началото. Факт - дали са му хапчета. Той защо не е казал на родителите си какво става? ОТново липса на адекватна реакция.
15
2
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали е умно,или глупаво да се татуираш,е друга тема,истината е,че 5 дена преди фаталния край,момчето е ходило по различни лечебни заведения, с явен сепсис и никой не му е оказал необходимата здравна помощ
14
4
 
34
 
! Отговори
Препатилников преди 7 години
Който не е влизал в гнойно-септичното отделение в Пирогов, нека не коментира.Аз бях в същото положение и оживях след литри влети антибиотици, две операции и един талантлив професор-Поромански.Причина за проблема ми бе вътрешно-болнична инфекция, получена след отстраняване липом в клиниката в Горна баня, а в случая сигурно долнопробни материали за татуировка .Важно е дали е имало контакт със морска вода, а най-важно е да не се губи ВРЕМЕ при такива проблеми.Добрите деца отиват в РАЯ...
13
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
огромен брой хора слагащи си татуировки умират, това са тежки метали, не всеки може да издържи. държавата не е длъжна да те спасява заради безхаберието ти, а в Слънчев бряг има само две линейки.
12
6
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Татусите не лекуват комплекси и дефицити, само ги визуализират
11
9
 
51
 
! Отговори
До Тиквеник 5 преди 7 години
Ми зная, че е обиколил сто болници, отсвирили са го и от стоте, та е умрял в сто и първата, че са нямали време и от там да го отсвирят момчето... На мен други факти не ми трябват.
10
29
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ви е виновен Москов и лекарите, за това че момчето си е инжектирало различни масла в крака. Все пак на всеки който иска да е Фешън и гъзар и решил да се татуира, трябва да му е ясно че си подлага на риск живота.Кога ли хората ще разберат че тези татуировки не са никак безвредни, даже са много опасни. И освен това, ако си мислят че са фешън, не са. Даже са много гнусни.
9
27
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не виждам какво е винован тук държавата? човека е решил да се направи на тежкар, при положение че татуриовките се правят с игли, които пренасят инфекции. рискувал е, рискът не се е оправдал и е умрял. Жалок за момчето, но вината си е негова.
8
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Слънчака доФторите чакат само да,,усучат" 200е от някой пиян руснак,или англичанин,престоя им там,няма нищо общо с лекарската професия. А иначе, Бог да прости момчето !
7
12
 
43
 
! Отговори
НТ преди 7 години
Млади хора са умирали и преди това в студиа за татуировки? Не съм чувал за такава статистика, но, ако интелигентните родители на интелигентното момче Мартин са чували, защо не са му обяснили по интелигентен начин за риска да умре от татуировка? Тогава той би взел интелигентното решение да не се татуира.
6
2
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е една от причините да НЕ се правят татоси лятото и още повече в този изгнил курорт!
5
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Ей, тиквеникк...Ти знаеш ли подробности, знаеш ли всички факти и обстоятелства, че веднага обвиняваш?
4
5
 
59
 
! Отговори
Фен преди 7 години
Нормално, все пак всеки трябва да знае, че си инжектира тежки метали(мастилото за татуси). Жалко за момчето, мир на прахта му.
3
8
 
115
 
! Отговори
Братоевски преди 7 години
Татуирането е едно от най-безмислените неща което човек може да направи за себе си. Обаче както някой каза, за разните плеймейтки и други кифли това е много вървежно.
2
12
 
82
 
! Отговори
UUUU преди 7 години
Е*ати докторите!
1
18
 
105
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москов, лекарите защо не са реагирали на време? Ами момчето се наложило да обикаля по болници, лекарите отбили номера с лекарства и го отпратили. Оставка.