Татуировка на крака погубила Мартин, 17-годишният спасител

Кракът на младежа се инфектирал, ходил на лекар, но не помогнало
Обновена: 3 авг 2016 11:39 | 3 авг 2016 11:37,
280
Татуировка на крака погубила Мартин, 17-годишният спасител
Снимка: Reuters

Татуировка на крака довела до смъртта на 17-годишния Мартин, спасител на плажа в Несебър. Смъртоносният татус бил направен в студио в Слънчев бряг.

Лекари и специалисти са категорични, че именно той е виновен за фаталния край на момчето.

Както Dnes.bg писа преди дни ученикът от Езиковата гимназия в града издъхна внезапно на връщане от морето. Мартин Владимиров е трябвало да бъде абитуриент следващата учебна година. Гимназистът изкарал с успех курсове за спасител и отишъл да работи в Несебър през лятото, за да си спечели някой лев.

Преди няколко дни по телефона се оплакал на родителите си, че е вдигнал температури и се чувства зле. Баща му тръгнал за морето, за да го прибере. По пътя на връщане на момчето му станало много зле, баща му директно го откарал в пловдивския спешен център, къдедо след 1-2 часа младото момче издъхнало.

Още по темата

След фаталния край шефът на Водно-спасителната служба към БЧК Андон Налбантов обясни пред "България днес", че Мартин си правил татуировка на крака в студио в Слънчев бряг.

"Още на следващия ден кракът му се подул и се получила инфекция. Отишъл в Спешния център в Несебър, където му дали някакви хапчета и го отпратили", разказа той.

След два дни състоянието на младежа се влошило. Наложило се неговият приятел да го закара в болницата в Бургас. Там лекарите му направили вливания на лекарства, след което го освободили. Само два дни след като Мартин се прибрал в Несебър, положението станало изключително лошо.

"Явно до този момент момчето не е искало да притеснява родителите си, но в крайна сметка се наложило да звънне на баща си. Той веднага дошъл с автомобила, за да го вземе и да го върне в Благоевград. На път състоянието на Мартин станало критично. Бащата го откарал в Спешна помощ в Пловдив, където синът му по-късно издъхнал", разказа Налбантов.

Цял Благоевград е в траур от неочакваната и скръбна вест. Мартин е бил изключително интелигентно и добро дете. Учителите от Езиковата гимназия в града, където Мартин е трябвало да бъде абитуриент през следващата година, са в шок.

"Почивай в мир, мило момче! Всеотдаен, винаги готов да помогне, добър приятел! Ще ни липсваш, Марти!", написа във Facebook учителката му по немски език Хелга Узунова.

Лекари и специалисти са категорични, че причината за смъртта е именно татуировката. От мастилото младежът е развил инфекция, която не е овладяна от лекарите, и се е стигнало до фаталния край.

Тъжният финал на живота на Мартин няма общо с работата му на спасител на морския бряг.

"Нека повдигнем въпроса в тези студия за татуировки. Докога ще умират млади хора и ще се заразяват там? Къде е контролът на държавата?", питат близките на починалия Мартин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
25
 
! Отговори
Фен преди 7 години
Не е виновно момчето , но просто не се дава информация за това какво представляват татусите. Отиваш в студиото, където някакъв си аутистичен арт майстор (провален художник) ти слага тежки метали в тялото и ти накалъп, че ти е вкарал "отрова" в тялото му и плащаш.
38
12
 
37
 
! Отговори
хаха преди 7 години
"Момчето било изключително интелегнтно". Съмнява ме, татуировките са открай време открояване на криминогенните и затворниците от нормалнте хора. А и кой нормален отива да работи на мроето да изкара някой лев и след това да вложи парите в татус?!?!?
37
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,Лекарите не ни дължали нищо",абе ти... Не дължат ни нормална здравна грижа,ако при видимо влошеното му състояние ,му бяха пуснали елементарни изследвания,сепсисът,щеше да бъде установен веднага. Ако трябваше да осъждаме всяка форма на суета,то тогава трябваше да избием жените си и повечето мъже !
36
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Мартин е бил изключително интелигентно и добро дете."Татуират се диваците и примитивните племена.
35
4
 
31
 
! Отговори
Фен преди 7 години
Повечето хора които си поставят татуси не знаят какво причиняват на тялото си.
34
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, не са му направили те татуировките, но са го отпратили без да му окажат помощ. Ако го беше ухапала змия нея ли щяхме да обвиним, затова че лекарите са неглижирали проблема?
33
1
 
37
 
! Отговори
Фен преди 7 години
Всеки човек има глава на раменета и трябва да знае рискът при поставянето на Татус, не говоря за нормалните не стирилизирани инструменти и прочие, а за това какво наистина си слагат в кожата и кръвта. Татусите най-вече цветните са тежки метали , които вашите бели кръвни телца не могат да раздробят и закарат до черният дроб за преработка и премахване от тялото. Премахването на татус става като болезнено се бомбардират с частици за да се раздробят и усвоят от тялото.
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човек не знае от къде ще му влезе оная с косата, ама тези татуировки ми се виждат излишни!
31
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Студиото за татуировки са го отвлекли и са му направили татуировката насила или той сам е отишъл и си е платил за да му я направят?
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не си беше правил татуировка дали щеше да му се възпали кракът?
29
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това, ако се беше случило на мой близък въпросното студио вече нямаше да го има, да не говорим за некадърника, причинил всичко това! А на тази възраст е нормално да експериментираш, затова после по клиниките печелят добре от премахване на подобни недоразумения.
28
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЛекарите от спешния център в Несебър и тези от болницата в Бургас ще поемат ли някаква отговорност?Те ли са му направили татуировката?
27
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лекарите от спешния център в Несебър и тези от болницата в Бургас ще поемат ли някаква отговорност?
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз съм влизал в Пирогов - оправиха ми две пъти измествания на рамото.....първия път преди 17 години, втория преди 15. Преси това ми правиха операция на херния преди около 23 години там... като цяло при последното ми посещение Пирогов бе тръгнал да запада, но вес още имаше читави лекари.... а самата сграда бе в доста добро състояние бил съм и в Александровска в продължение на десет години и беше в много по -тежко състояние.
25
8
 
25
 
! Отговори
Грозни татуировки преди 7 години
Хайде пак лекарите са ви виновни, а този, който е направил татуировката? Ако бяхме нормална държава вече щеше да е в затвора.
24
17
 
26
 
! Отговори
Прост народ преди 7 години
Момчето е починало, няма значение от какво. Починал е човек, а вие прости селяни обсъждате и давате акъл. Заради такива като вас, цялата държава върви назад. Цял ден си седите по домовете и пишете коментари.
23
9
 
40
 
! Отговори
д-р Исня преди 7 години
Лекарите предписват лекарства и продукти от рекламите по телевизията за което им се плаща допълнително. С бронхопневмония личната лекарка предписа на дядо ми сироп, който рекламират по медийте и до там. Ако не си знаеш правата и нямаш точни изисквания към лекарите - демек да имаш задълбочени медицински познания, за да им кажеш как да те лекуват - СИ ТРУП БАТКА!
22
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това, което сам си направиш никой друг не може! Жалко за момчето, суетата взе поредната си жертва, да не говорим, че за мен лично татуировките загрозяват, особено ако са по- мащабни.
21
16
 
19
 
! Отговори
Край преди 7 години
Ми някой утре може да реши и трапанация на черепа да си направи - после докторите що го не спасили. Щото не са могли хората - каквото са сметнали за необходимо направили. Доктора не е господ и НИЩО не ви дължи.
20
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При татуиране се инжектират отрови в крака, от което остават рани. И ако човека преди да са заздравяли е имал контакт с * вода от *морието, вероятноста да се развие инфекция е огромна. А при тези инфекции, лошото е, че протичат скрито, и лекарите няма за какво да се хванат да ги лекуват. А когато прерастнат в открити, то вече е твърде късно. В случая за мене лекарите имат минимална вина.