Скубане, шамари в ясла... Бит ли е малкият Радо?

Родителите водят малчугана на психолог. Директорката: Измислица е!
4 окт 2016 14:14,
82
Скубане, шамари в ясла... Бит ли е малкият Радо?
Снимка: bTV

Родители обвиняват служители в детска ясла в Пловдив в системно удряне и скубане на двегодишния им син Радослав. От ръководството на детското заведение си обясняват случая с измисляне от страна на малчугана.

Родителите обаче не са на това мнение. Те разказват, че момченцето започнало да бълнува и да се страхува. Споделило с майка си, че е удряно, а тя забелязала отпечатък от шамар върху бузата му.

"Като отидох да го взема, детето беше видимо превъзбудено. Посрещна ме с думите: "Мамо, аз днес не слушах", разказа майката Мирослава Атанасова.

Служителка на яслата също признала, че се скарала "много" на Радослав.

Още по темата

От този ден нататък поведението на детето коренно се променило – то станало неспокойно, плачело по-често и се страхувало да отиде на ясла.

"Започна да бълнува: "Лельо, не ме удряй, лельо, не ме удряй, аз ще слушам". На сутринта стана и започна да плаче: "Не искам да ходя на детска градина, там е страшно (...) Лелята ме удря". Само като чуе думата "градинка", се стряска" разказа майката пред bTV.

Мирослава говорила с директорката на яслата Румяна Петрова, която я уверила, че служителите ѝ не са посягали на момченцето, а децата на тази възраст са склонни да си измислят.

Мирослава се успокоила. Но само до следващия инцидент. Когато един ден взела детето от яслата, тя видяла отпечатък от пръсти на бузата, а Радослав ѝ разказал, че започнал да плаче за нея и служителка го ударила и го скубала.

Стресът се задълбочил и стигнали до детски психолог. Последвал втори разговор с директорката, която отново уверила, че детето не е удряно.

Майката обаче не вярва детето да си измисля, предвид подробностите, с които разказва. Бащата Делян също е притеснен от случая.

"Цяла седмица, може би, детето е било малтретирано! Започна да споделя такива неща – скубане по главата, отзад, отпред, удряне на шамари. Просто такива... ненормални работи. От тук нататък, където трябва и каквото трябва да направя като баща и Мирослава като майка, ще го направим", зарече се той.

Директорката на "Детска ясла на мечтите" обаче продължава да си обяснява случая с детска измислица. Убедена е, че детето не е било докосвано от служителите. Каза и че досега не е имала оплаквания от други родители. Но добави, че винаги има първи път.

Родителите вече са подали писмена жалба и ще търсят правата си докрай. Категорични са, че ще отпишат Радослав от яслата.

Кметът на район Централен – Георги Стаменов, вече е направил проверка след подадения сигнал.

"Към днешна дата няма доказателства, че този сигнал е действителен. Ще бъдем безкомпромисни, ако се докаже такова отношение или държание на персонала към децата. Ако има виновен в случая – дали служителят, или тази жалба не е достатъчно коректна, аз ще искам да бъде довършен процесът докрай. Като накрая лично аз ще подам жалбата към прокуратурата – дали към служителя, или към човека, уронил престижа на това заведение", каза Стаменов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РАБОТОДАТЕЛИТЕ ЩЕ ОТВАРЯТ НЕЩО КАТО ЗАБАВАЧКИ НА РАБОТНИТЕ МЕСТА НА РОДИТЕЛИТЕ- МНОГО ФИРМИ СА ПОЛУЧИЛИ СРЕДСТВА ЗА ОТВАРЯНЕТО НА ТАКИВА. БОГАТА ЕВРОПА Е РЕШИЛА ПРОБЛЕМА С ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ДЕЦАТА КАТО ДЕТ ГРАДИНИ РАБОТЯТ СРЕДНО ПО 8 ЧАСА, НЕРАБОТЕЩИ РОДИТЕЛИ ВЗЕМАТ ДЕЦАТА СИ НА ОБЯД, СЕМЕЙСТВОТО ПОДСИГУРЯВА ХРАНАТА, ДЕЦАТА СА ПО 10/14, А 40 ДЕЦА СА ВЕЧЕ ЕДНА ДЕТСКА ГРАДИНА, ИМАТ СУБСИДИРАНИ 4 ЧАСА, А ОСТАНАЛИТЕ СА НА ПАЗАРНИ ЦЕНИ, ОБЩО ВЗЕТО ДА СИ ГЛЕДАШ ДЕТЕТО Е НАЙ ДОБРОТО РЕШЕНИЕ.
40
1
 
6
 
! Отговори
Италия преди 7 години
След раждане - 1.5 месец болнични и 3.5 майчинство. След това може да си вземеш "факултатива" 6 месеца, в които получаваш 30% от заплатата. Яслата - след първите ваксини, гледаш как 5 месечни бебета се търкалят в кошарки и гумени килимчета на пода. Цена на удоволствието 600-800 евро.Градината започва от 3 г. и се нарича училище. Няма спане, ако не издържа цял ден ще си го вземеш на обяд, Сутрин закусва вкъщи, за 10 ч, си носи закуска и на обяд яде за 6 Е, които плащаш в Общината.
39
2
 
16
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
Обяснението е много просто- у дома детето е само, а в градината е с още24,25 други деца. И всички с различни характери. Ако не друго, там има много емоция. На децата им трябва време да се адаптирам към необичайната за тях среда. За по-бързото адаптиране трябва да помогнат и родителите. Длъжни са да го направят, защото е в интерес на тяхното дете. Ако те пред детето си обсъждат проблема с учителките, търсят им сметка за тово и онова, какво очакват от детето си.
38
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бащата Делян да иде и да им нацепи по няколко тупаника, може да им метне едно яке върху главата първо. Аз лично не бих толерирал подобно поведение, каквото повикало, такова се обадило. Не бих искал заради изкукали лелки, детето ми цял живот да е обременено. Като не си харесваш работата бегай и си търси призванието, защо трябва да страдат хората и около теб?
37
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Брей, толкова много специалисти - дете на 2 години не можело да говори !Децата са различни.Моят син на 11 месеца говореше с фрази от 2-3 думи и изговаряше правилно. Вярно е, че ние непрекъснато му говорехме и обяснявахме. Много хора чакат детето само да проговори и чак тогава да започнат диалог с него.Вярно е обратното.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До LoraКогато на едно дете нвсякъде му се карат и го дрят, къде ли е проблемът??????
35
4
 
18
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Всъщност, няма да е лошо да се сложат камери в ясли, детски градини и училища. Сами ще се уверите какви същества отглеждате с вашите превземки....
34
4
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Първо си изберете читав ПМ и Президент, пък после оправяйте и яслите...
33
1
 
16
 
! Отговори
Работодател преди 7 години
Много прости хора или такива , които никога не са имали деца коментират глупости! всеки иска да си е с детето .......и тук не става въпрос за ходене по молове и маникюри, а за това, че трябва и да се работи за да се издържа семейството и детето да не ми липсват основни неща! тези който се връщат на работа след 2 годино майчинство гледат като пукан заек и им трябва адаптация докато различат шишето за млякото от компютъра, представям си ако остане да си гледа детето още време...........
32
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
19, КОЙ МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ РОДИТЕЛИТЕ, КОЙ МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ ЗОНАТА НА СИГУРНОСТ В СЕМЕЙНИЯТ ДОМ И ЕДНО ПОМЕЩЕНИЕ ПЪЛНО С 20/25/29 ДЕЦА, А ЧОВЕКЪТ КОЙТО СЕ ГРИЖИ ЗА ТЯХ МОЖЕ ЛИ ДА УСПЕЕ ДА ЗАМЕНИ РОДИТЕЛСКИТЕ ГРИЖИ, ЛЮБОВ/ ЗАЩОТО ЕДНО ДЕТЕ НА 2 Г СЕ НУЖДАЕ НАЙ ВЕЧЕ ОТ ЛЮБОВ И Е ИСТИНСКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ДА СЕ ОТДЕЛЯТ ДЕЦА НА ТАЯ ВЪЗРАСТ ОТ СИГУРНОСТТА НА СЕМЕЙНАТА СРЕДА/- НАИСТИНА ИМА ОТЧАЙВАЩ ДЕФИЦИТ НА РОДИТЕЛСКИ КАПАЦИТЕТ.
31
3
 
15
 
! Отговори
Сашо преди 7 години
Кога ще сложат камери в детските ясли и градини. Децата може да не могат да кажат, но при съмнение се преглеждат записите и готово
30
9
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До 3А на вас, камера в спалнята, де не би да правите деца в неправилното място! Перкулясахте бе, хора!
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
CCTV-та и готово! Само така ще се справим с простотията в родните ни детски градини!
28
0
 
18
 
! Отговори
# преди 7 години
Видеонаблюдение!Щом в болниците може и има, значи нищо не пречи и в ДГ и яслите да има.
27
12
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
И като е бит, ко!???
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам как може да се говори категорично, че детето е бито или не е бито. Никой няма никакви доказателства съществени и компетентни. Има си разследващи органи - детски и всякакви психолози и да си установят. Както е казал един по-долу - то не трябваше да се вдига шум, ами нощем да се монтира една камера, или идват бояджии, вдигат гюрултия с кофи и монтират камерата и всичко си отива тихо. Никой нищо нямаше да разбере от служителките. Ама тука дай сензации и всякакви фантазии.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
21, хайде сега прочетете това което съм написала и посочете от къде си направихте извода, че работата е тежка и неблагодарна- ЗАЩО Е ТАЗИ АГРЕСИЯ, КЪДЕ ТОЧНО ПРОЧЕТОХТЕ И ДУМА КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА МОЯТА РАБОТА- СЛЕД КАТО РАБОТЯ АЗ СЪМ ОТКРИЛА СВОЕТО ПРИЗВАНИЕ ТАМ, А ДАНО ВИЕ РАЗЧЕТЕ ТОЧНО И РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ НЕ ВСЯКО ДЕТЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТДЕЛИ ОТ СЕМЕЙСТВОТО И ЧЕ ДЕЦАТА ИМАТ ПРАВА И ВИЕ КАТО РОДИТЕЛИ НЕ ТРЯБВА ДА ГИ НАРУШАВАТЕ- ЧЕ ПЪК И КОМ МАНТАЛИТЕТ - ГЛУПАВИ ХЕЙТЪРСКИ, КИФЛЕНСКИ ФАНТАЗИИ.
24
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо изобщо някого би го интересувало, че някакво *** реве вечер и не иска да ходи на ясла???!!! WTF
23
0
 
20
 
! Отговори
Lora преди 7 години
Мойта племенница и до ден днешен повтаря как сме и казали, че си измисля, когато е плакала и обяснавал как ги скубе и им дърпа ушите госпожата в градината. А госпожарта наистина ги е скубала и малтретирала и тя го помни до днес. Аз два пъти смених на дъщеря ми детската градина, защото плачеше и казваше, че госпожите бият и се карат. Децата не могат да лъжат когато са малки. Накрая намерихме място, на което беше шастлива и ходеше с удоволствие.
22
6
 
19
 
! Отговори
1 преди 7 години
Ако ще и по 20 лв да са им заплатите, нямат право на подобно отношение. Като не им харесва да заминават на борсата, гледането на малки деца не е за всеки, който понеже нищо друго не може се е хванал на това.А таткото най добре да иде да им натроши кокалите и ше се оправят нещата много бързо.

Спонсорирани публикации