"Ню Йорк таймс": Марешки говори и действа като Тръмп

Не се страхувам да говоря директно на хората, заяви лидерът на "Воля"
25 фев 2017 14:18, Елка Василева
170
"Ню Йорк таймс": Марешки говори и действа като Тръмп
Веселин Марешки. Снимка: архив, Булфото

"Аз съм бизнесмен, градих бизнес почти 30 години, докато постигна нещо много успешно", казва Веселин Марешки за един от най-големите световни вестници – "Ню Йорк таймс", който публикува специален очерк за него под заглавие "В България бизнесмен говори (и действа) като Тръмп".

"Натрупах много опит в тези години, така че не се страхувам да говоря директно на хората и да наричам нещата с истинските им имена", казва още Марешки пред Рик Лаймън - автор на материала.

Американският журналист прави сравнение между политическия подход на президента Доналд Тръмп и лидера на гражданско движение „Воля“.

"Усещам доста сходства между кампаниите ни. Виждаме, че господин Тръмп възприе много различен подход в сравнение с кандидатите от основното течение в Америка, същото правя и аз. Смятам, че съм кандидат анти-статуквото като Доналд Тръмп. И ние ще можем да променим света", казва Марешки.

Вестникът разказва за мащабния бизнес на Веселин Марешки и неговия принцип да предлага по-ниски цени за клиентите си - както във веригата аптеки, така и в бензиностанциите.

"Аз не само давам обещания, като другите политици. Аз действам", категоричен е Веселин Марешки.

"Той прави точка в продажбата на лекарства - особено тези, които са най-нужни на по-възрастните българи на оскъдни пенсии - като продава на най-ниски цени в сравнение с други вериги, доказвайки, казва той, че фармацевтичният картел съдира кожата на потребителите", пише Рик Лаймън.

"Марешки се опитва да направи същото нещо и за бензина. В края на 2015 г. открива първата си бензиностанция с цени по-евтини, отколкото в други. Образуват се дълги опашки. "Аз нямах нужда да разширявам бизнеса си в друг сектор," каза господин Марешки. "Но се отвратих и ми писна да виждам как картелите ограбват българите."

Сега той има една дузина бензиностанции в цялата страна под името VM Petroleum (той не ги нарича Марешки, защото би могъл да поиска да разшири веригата и в други страни). Огромна нова бензиностанция - която включва хотел, ресторанти и други удобства - е в процес на изграждане в покрайнините на София и ще бъде "една от най-големите бензиностанции в света", каза той, звучащ особено "Тръмповски", пише американският журналист.

Той споделя в материала и впечатлението си от офиса и личната си среща с Веселин Марешки, за която пристигна специално в София, като изтъква, че политикът го е посрещнал с изрядно изгладен черен костюм и модерна набола брада, с кошница плодове на бюрото.

Рик Лаймън отбелязва и значителния успех на Веселин Марешки на президентските избори у нас, на които той получи над 11 процента. "Сега той се надява да се възползва от това силно представяне чрез формиране на нова политическа партия, която той нарича "Воля" - дума, която в българския език загатва за сила на характера", пише още в статията на Ню Йорк Таймс, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: ВоляВаеселин Марешки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувайте за Магарешки, новата патерица на Банкянския тлъстак.
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредния проект на ДС генералите Любен Гоцев и Бригадир Аспарухов след провала на предния им проект ГЕРБ.
46
3
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 47 Брачед, само на Веселинчо ли са евтини лекарствата?Само на него ли е евтино горивото? Да ти кажа ли, че в една верига като OMV Във Варна на 3 километра от бензиностанцията на Марешки горивото е с 1 стотинка по-скъпо от това на Марешки? Марешки го продава дизела на 1.84, OMV на 1.85 в квартал Младост. В цялата страна иначе се котира 2.04 литъра. И какво се оказва? Една фирма продава гориво с 20 стотинки разлика за да събори Марешки..тази фирма OMV в Младост! Толкова жалка история
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПешоНе за Цеца, а за адмирала.Не ти ли дойде наум що за въпрос беше това, пред телевизионните камери? Нямаше как да не отговори, но на този тип въпроси народът им казва "Вълчи капан", но превежда това название на турски език ("курт капан"), като от думата "вълчи" ("курт") маха последната буква - "т".
44
2
 
1
 
! Отговори
p преди 7 години
toest 4ovek na cia ?
43
2
 
17
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Марешки не е като Тръмп. Моля,не обиждайте американския президент.
42
4
 
6
 
! Отговори
До Интересно, че ... преди 7 години
Ти виж още веднъж репортажа на Ахчиева и другите предавания на тази тема. Не ти ли направи впечатление, че нито едно от обвиненията не е непоклатимо? Некоректен наемател и неговият защитник-общинар, твърдят неща, за които единият свидетелства на другия. Други свидетели няма!Но няма смисъл да спорим за това тук. Щом се води дело, да се произнесе съдът.Но е много евтин номер това - да се завежда дело тогава, когато някой се очертава като сериозен конкурент в предизборна кампания.
41
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво образование има чукундура отличник ? Или си от впегнатите аптекари-***. Защо не споделиш колко аптеки е придобил с изнудвания ?
40
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БГ кълвачите с промити мозъци сега ще се втурват да гласуват за поредната Мутра спасител. Нищо не става от това генетично увредено племе. Добре, че се махнах, макар и късно.
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо на магарето лекарствата са евтини ? Кои лекарства - на Софарма дават му 10% отстъпка , горивата ... не отговарят и там пак, понеже се водят ведомствени бензиностанции, не е длъжен да има 17% военновременен запас.
38
13
 
6
 
! Отговори
До 25 преди 7 години
Марешки също е завършил висше образование.Започнал е следването си преди 1990 г. и е бил приет без да ползва съществуващите по онова време привилегии. Завършил е в срок, със съвсем приличен успех, по времето, когато безработицата вече ставаше проблем за България. Без да се глези и да капризничи, че е момче висшистче, веднага е почнал такава работа, каквато е успял да намери, за да издържа семейството си. Така е навлязъл в аптекарския бизнес, започвайки, като е карал лекарства с микробус.
37
5
 
17
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Бай Марешки, продължавай да продаваш лекарствата си с 20% по-евтино, както и горивата и не се занимавай с глупости, бе!
36
6
 
16
 
! Отговори
-- преди 7 години
Поредната герберастка патерица. Също като ПФ и ДОСТ.
35
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
зашо увеличи цените на лекарствата в аптеките му не влизам вече от година
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пхахахаааа...Марешки бил като Тръмп. Явно кореспондент на НЙТ наскоро е бил в България и е прекалил с лютеницата!
33
1
 
18
 
! Отговори
Интересно, че... преди 7 години
в статията не се споменава нищо за това, че срещу Марешки се водят съдебни дела за рекет, изнудване, саморазправа и бабаитски номера.Това май не е разказал на жулналиста!Пропуснал е тази "славна" страница от бизнесменския си живот.Или са публикували само това, за което си е платил?!Нали никой не се заблуждава, че ще тръгне някай от другия край на света да прави интервюта за някакъв си спорен, местен бизнесмен от треторазрядна класа безвъзмездно, като благотворителна акция? Не на нас тия, моля!
32
3
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Не се..сещам да са писали в "Ню Йорк таймс" за Винкела,значи разликата между него и Марешки е колкото от земята до...небето.Това е световна медия и може да...прецени.Винкела ще се...срине,защото конкурента му за първа ...бокова патерица е с едни гърди...напред.
31
1
 
9
 
! Отговори
Рави Рави преди 7 години
Магарешки коландрисва Бойка след Апостол от Симитли....та затва е тупурдията в ребешкия "вестник"...
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
34 Я кажи името на плажа, брат!
29
2
 
18
 
! Отговори
... преди 7 години
Колко трябва да си ....... за да не схванеш, че мантрата "комунизъм и антикомунизъм" не топли народа. Последните дето управляваха с нищо не подобриха живота ми.