"Ню Йорк таймс": Марешки говори и действа като Тръмп

Не се страхувам да говоря директно на хората, заяви лидерът на "Воля"
25 фев 2017 14:18, Елка Василева
170
"Ню Йорк таймс": Марешки говори и действа като Тръмп
Веселин Марешки. Снимка: архив, Булфото

"Аз съм бизнесмен, градих бизнес почти 30 години, докато постигна нещо много успешно", казва Веселин Марешки за един от най-големите световни вестници – "Ню Йорк таймс", който публикува специален очерк за него под заглавие "В България бизнесмен говори (и действа) като Тръмп".

"Натрупах много опит в тези години, така че не се страхувам да говоря директно на хората и да наричам нещата с истинските им имена", казва още Марешки пред Рик Лаймън - автор на материала.

Американският журналист прави сравнение между политическия подход на президента Доналд Тръмп и лидера на гражданско движение „Воля“.

"Усещам доста сходства между кампаниите ни. Виждаме, че господин Тръмп възприе много различен подход в сравнение с кандидатите от основното течение в Америка, същото правя и аз. Смятам, че съм кандидат анти-статуквото като Доналд Тръмп. И ние ще можем да променим света", казва Марешки.

Вестникът разказва за мащабния бизнес на Веселин Марешки и неговия принцип да предлага по-ниски цени за клиентите си - както във веригата аптеки, така и в бензиностанциите.

"Аз не само давам обещания, като другите политици. Аз действам", категоричен е Веселин Марешки.

"Той прави точка в продажбата на лекарства - особено тези, които са най-нужни на по-възрастните българи на оскъдни пенсии - като продава на най-ниски цени в сравнение с други вериги, доказвайки, казва той, че фармацевтичният картел съдира кожата на потребителите", пише Рик Лаймън.

"Марешки се опитва да направи същото нещо и за бензина. В края на 2015 г. открива първата си бензиностанция с цени по-евтини, отколкото в други. Образуват се дълги опашки. "Аз нямах нужда да разширявам бизнеса си в друг сектор," каза господин Марешки. "Но се отвратих и ми писна да виждам как картелите ограбват българите."

Сега той има една дузина бензиностанции в цялата страна под името VM Petroleum (той не ги нарича Марешки, защото би могъл да поиска да разшири веригата и в други страни). Огромна нова бензиностанция - която включва хотел, ресторанти и други удобства - е в процес на изграждане в покрайнините на София и ще бъде "една от най-големите бензиностанции в света", каза той, звучащ особено "Тръмповски", пише американският журналист.

Той споделя в материала и впечатлението си от офиса и личната си среща с Веселин Марешки, за която пристигна специално в София, като изтъква, че политикът го е посрещнал с изрядно изгладен черен костюм и модерна набола брада, с кошница плодове на бюрото.

Рик Лаймън отбелязва и значителния успех на Веселин Марешки на президентските избори у нас, на които той получи над 11 процента. "Сега той се надява да се възползва от това силно представяне чрез формиране на нова политическа партия, която той нарича "Воля" - дума, която в българския език загатва за сила на характера", пише още в статията на Ню Йорк Таймс, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: ВоляВаеселин Марешки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
12
 
14
 
! Отговори
до u4en 79 преди 7 години
За Христо Иванов съм съгласен - той на действия доказа, че е готов да се бори за съдебна реформа, отказвайки се от министерско място, когато управляващите не се съгласиха. За Радан Кънев - харесвам го, но имам известни резерви, понеже не се дистанцира достатъчно от Москов и реф.блок. Колкото до Марешки - според мен той е създаден от Бойко уж като алтернатива, при която да отидат много разочаровани, а всъщност той е новият пудел на Боко, новият Яне Янев, дето щеше да уволнява ББ, а после видяхме.
67
21
 
7
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Марешки...Хр.Иванов....Р.Кънев с вас сме ! Не само да разбиете статуквото а да вкарате крадливите в затвора! Народа иска възмездие и да не го крадът !!! Б.Б . се направи .че не го е разбрал и получи червен картон на през.избори !
66
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 77 - абе може да е обещал да отвори бензиностайцинка в Ню Йорк (нали споменава че искал и в чужбина...)
65
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трън дали е чувал за Магарешки?
64
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко ли е платил на ,,Ню Йорк Таймс,,българския Тръмп,за да публикуват тази статийка?
63
8
 
25
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Ню Йорк Таймс е утайката на ислямолюбския, левичарски педофилски анти-Тръмпски маргинализъм! Да сравняват Доналд Джей Тръмп с ония груб, мякащ сeляндур Марешки е просто поредния опит да го окалят! Посланието е "вижте го Тръмп, прилича на някакъв първичен гангстер от Източна Европа!"
62
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Магарешки както и останалите бг пУлитици са ЗАВИСИМИ от една бандитска шайка.Не слушкат ли , ПРОкурАтураТА влиза в действие.........
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 65Селски, Хр. ИБанов нито е политик а още по-малко пък умен!!!Ако на теб ти се струва умен то значи че си на тсадий на развитие ......АМЕБА!П.П. Какво е АМЕБА питай "чичко Гугъл".
60
1
 
15
 
! Отговори
naco преди 7 години
А,ние се ЧУДИХМЕ,и ЧУДИМ ,на КОЙ ли ни прилича този "ГЕРОЙ"?!
59
4
 
26
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Тръмп е бизнесмен и националист, което впрочем е много рядка комбинация защото бизнесмените по презумция не им пука за страната им и за работниците а само за джоба им. Марешки е много далече от Тръмп
58
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно - този вестник "Ню Йорк таймс" - не бе ли сред тези медии на които им отказаха достъп до брифинга на Белия Дом - защото много лъжат?
57
4
 
18
 
! Отговори
:) преди 7 години
хахаааха, следващия бб....
56
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опаа,и в Ню Йорк таймс ли знаят,че Марешки диша?Той бил световно известен,брей,брей.
55
18
 
3
 
! Отговори
до 63 преди 7 години
и ДА България ама народът ни не е дорасъл за умни политици като Христо Иванов....
54
10
 
7
 
! Отговори
до 62 преди 7 години
Викате поведението на Бойко и *** не е мутренско ....на Марешки било мутренско???? Сигурно защото ходи без охрана а онези 2мата с по 2 джипа народ ги пази.......
53
4
 
17
 
! Отговори
До (51) преди 7 години
Ако беше само едно дело, заведено в последните 2-3 месеца, т.е. - предизборно, както Вие си мислите, бих се съгласил с Вас. Скандалното, мутренско поведение на Марешки не е от вчера - това е негов типичен "стил" на поведение. Постоянни свади, саморазправии, налитане на бой (помним сцените с бившия кмет на Варна К.Йорданов, когато Марешки се кандидатираше за кмет). Това не са инциденти, това е типичен мутренски манталитет!Този ли е подходящият стил на поведение за депутат в Българския парламент?
52
15
 
10
 
! Отговори
Гробаря преди 7 години
Марешки прави реални неща, Реформаторите и Радан какво направиха реално? Борисов е ясен, но за Бсп е ясно, че са терористи... Генерал Луков, Църквата Света неделя, терор вече 70 години... Каракачанов ще си умре депутат, за Владимир Зидаров (Местан) ще видим скоро...
51
5
 
14
 
! Отговори
Въпросче преди 7 години
Дали подръжниците на герб и комунистите осъзнават ,че са еднакво про.сти ? И двете партии са забатачили България на МАКС обаче имат милионни мазохисти за електорат.
50
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мечтата му на Марешки била да вдигне 300 километра в час с лека кола по магистрала. Смятайте колко е куууххх!
49
8
 
4
 
! Отговори
Сложни въпроси преди 7 години
/Андрешкова интерпретация на проблема/Сложните въпроси са също като сложните болести - лекуват се с прости церове.Та, значи:Щом позитанковците светкавично се организират, за да реват като бесни срещу някого, значи той е качествен!