Експерт: Президентът оказва натиск за бежанците

Илияна Йотова се разграничи от Румен Радев
10 апр 2017 10:52,
13

Казусът с постановление 208 за бежанците е най-ясният показател за директен натиск, заяви в студиото на "България сутрин" Нено Димов от Института за дясна политика.

"Половината министри са несъгласни с предложението за уседналост, прави се почивка по време на събранието и след нея всички са съгласни. Повече от ясно е, че има натиск и то именно от президента през премиера", твърди експертът пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че при други подобни случаи във властта само са оставали догадките дали съществува натиск, а при този с постановление 208 - моментално бе уволнен държавен служител.

"На всеки, който е работил в администрацията, му е ясно, че един държавен служител не може да направи такова действие. Това беше поредният тежък гаф на Президентството и на служебното Министерство на правосъдието", категоричен бе Димов.

Темата в студиото на сутрешния блок коментира и политологът Татяна Буруджиева. Тя е на мнение, че разграничаването от законопроекта за уседналост на вицепрезидентът Илияна Йотова е ясен показател за разликата между нея и Румен Радев.

"Йотова е политик с достатъчно голям опит и знае какъв е проблемът с това, което се случи от страна на администрацията на президента", смята Буруджиева.

Тя също насочи поглед и към кабинета "Борисов 3", като каза, че в момента Радев прави доброволна услуга на преговорите за съставяне на новото правителство, като не свиква Народното събрание.

"Защото ако го беше свикал, както обичайно се прави веднага след изборите, както и Плевнелиев направи, това щеше да отвори нова дискусия колко е трудно да се съставя кабинет. В момента Радев е поставил собствен чадър върху този тип разговори и дава възможност на Борисов спокойно да състави правителство, без обществото да се взира в него през цялото време".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние сме най- зле , а те пак на власт.? - Какво е обяснението?
10
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президента Радев е жалка картинка
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бежанци, че къде са ? Бягащи от война гладни, жадни, бедни хора биха били благодарни на хляб, подслон и вода. Аз виждам само аскер, обучен, див и добре подплатен финансово.
8
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радеф ниже гаф след гаф. Посмешище.
7
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре тиква от Банкя вместо *** от Хасково!
6
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народът се замисля, с какви машинации бб е пак на власт!
5
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев и пионка на госпожа Лъжа, той няма право да взема решения без да са му спуснати опорните точки, не се заблуждавайте че прави нещо на своя глава
4
9
 
38
 
! Отговори
аркадаш преди 7 години
Радев май ще се окаже свестен човек и няма да съжалявам, че гласувах за него. А тия измислени експерти мъката им е , че Радев рязко изпъква над политическата мафия дето управлява от 27 години - показва грижа за народа и това е опасно за тия плазмодии, защото става прекалено популярен и ще ги отнесе на всякакви избори, и за разлика от бaй *** е истински генерал, а не измислен
3
45
 
14
 
! Отговори
Анализ преди 7 години
Народът започва вече да се замисля дали не направи грешка, че не послуша Бойко Борисов, който заложи на политическата опитност, когато предлагаше кандидат за президент.
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Илианке, защо не се установиш някъде на село? Да храниш кокошки, да си прекопаваш градинката, да си вариш манджата и да не се занимаваш с неща, които не са за теб?
1
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След няколко години ген. Радев ще се ошлайфа, не го мислете вие него.