Радев и Борисов – очи в очи: За армията, полицията и корупцията

Премиерът потърси президента, за да изяснят позициите си по темите
Обновена: 3 юли 2017 14:37 | 3 юли 2017 14:35,
145
Радев и Борисов – очи в очи: За армията, полицията и корупцията
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов се срещнаха в президенството и обсъдиха очи в очи напрежението около модернизацията на армията, полицията и темата за корупцията на политиците.

Миналата седмица шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и държавният глава влязоха в задочна схватка по въпроса за закупуването на новите изтребители. Цветанов обвини Радев, че е съдействал за взимане на решение за закупуване на "Грипен" и направи намек за корупция.

Няколко дни по-късно лидерът на депутатите от ГЕРБ сигнализира и че не е бил допуснат на среща с местни политици в Свищов по искане на държавния глава.

Междувременно президентът обяви, че ще инициира създаването на  органсрещу корупцията, който да разследва политици. Радев обясни и че Цветанов трябва да свикне с мисълта, че политици може да се срещат и без него.

"Държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското общество въпроси", обединиха се днес след разговорите президента и премиера, съобщиха от "Дондуков" 2.

Инициатор на разговорите е бил Борисов.

Според информацията на президентския пресцентър държавният глава и премиерът са обсъдили проектите за модернизация на Въоръжените сили и позициите на Република България в международен план.

Борисов и Радев са говорили и за решенията от  последното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност за подобряване на мотивацията на служещите в сектор "Сигурност".

"Процесът на модернизацията на Българската армия не трябва да спира", е бил категоричен държавния глава.

И той, и Борисов са се обединили около позицията, че страната ни се нуждае от ефективна борба с корупцията, която да отговори на очакванията на българските граждани за справедливост.

Министър-председателят оцени високо призива на президента Радев за създаването на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта, обявиха още от "Дондуков" 2.

И Борисов, и Радев се обединили около мнението, че отстояването на позициите на страната ни в международен план изисква съгласие и общи действия от страна на всички държави институции.

По време на разговорите премиерът разказал и посещенията си във Франция,Германия и Хърватия, а Радев – за визитите си в Югоизточна Европа и с предстоящите си посещения в Република Черна гора и Италия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
10
 
! Отговори
***** преди 6 години
ВСЯКО РЪКУВАНЕ НА ПРЕЗИДЕНТА С ПРЕМИЕРА МУТРА СВАЛЯ РЕЙТИНГА НА ПРЕЗИДЕНТА И КАЧВА ТОЗИ НА МУТРАТА. РАДЕВ ТРЯБВА ДА СЕ ГНУСИ ОТ ТАКОВА РЪКОСТИСКАНЕ, ЗАЩОТО, ЧЕТЕЙКИ ПИСАНИЯТА В ТОЗИ И ДРУГИ ФОРУМИ, ВЕЧЕ СЕ ГОВОРИ ЗА КОЛАБОРАЦИЯ НА ДВЕТЕ ВЛАСТИ, А ТОВА Е В УЩЪРБ НА ПРЕЗИДЕНТСКАТА. БОКО Е КОМПРОМЕТИРАН. ВСЯКА БЛИЗОСТ С БОКО ЩЕ ОТЪЖДЕСТВЯВА ПРЕЗИДЕНТА С НИСКОИНТЕЛИГЕНТНИЯ, НЕКОМПЕТЕНТЕН И КОРУМПИРАН НЕКАДЪРНИК БОРИСОВ.
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешното е, че последните десетилетия вие разчитате да ви пази "член 5" а не собствените ви възможности и знания. Затова в един момент няма да имате нито свобода, нито сигурност. Така е и за избора за самолет, много емоции и нищо на хоризонта. Нито доктрина, нито пари, с които да купите самолети. Затова сега "експертите" говорят за ескадрила от 8 самолета :-))). Да ви имам експертите, те дори не знаят какво е звено и каво ескадрила :-(.
95
2
 
0
 
! Отговори
Дрън дрън преди 6 години
Обсъждали екскурзиите по чужбина и как единия е с няколко милярда пред другия.А на БГ раята ще и секат главата. И много важно как ще мотивират служителите от сектор сигурност и армията, след като всичко читаво напусна.
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доктрината е нещото което определя какви и колко самолета, танка или кораба да се купуват. А не това дали някой ги е карал или не. Точно, както вие си купувате МПС съобразно за какво ще го ползвате. Ако ви трябва МПС да си орете нивата ще си купитер трактор, нали? Ако ви е нужно МПС за да сваляте мадами ще си купите например Мазерати. А ако сте "бизнесмен" вероятно Мерцедес. И т.н. Така, че самолета не зависи нито от Борисов нито от Радев, защото те не плащат сметката :-)?
93
4
 
7
 
! Отговори
РАДЕВ ДА ВНИМАВА преди 6 години
И КАКВА РАБОТА ИМА ПРЕЗИДЕНТА ДА СЕ СРЕЩА С ДРЕБНАВИЯ КЛЕВЕТНИК И ЖАЛЪК ***? САМИЯТ ФАКТ, ЧЕ САМИЯТ БОКО Е ДАЛ УКАЗАНИЯ НА ЖУРНАЛИСТИТЕ ДА КОМЕНТИРАТ, ЧЕ ТОЙ Е ПОТЪРСИЛ ПРЕЗИДЕНТА - ОЧАКВАЙТЕ МНОГО СКОРО ГНУСЕН КОМПРОМАТ СРЕЩУ РАДЕВ. БОКО СЕ ОПИТВА ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ДА ПОДЧИНИ/ОПИТОМИ ПРЕЗИДЕНТА И ТОВА Е ЕДИН ОТ ТЯХ.МУТРАТА ТАКТИКИТЕ СИ МЕНИ, НО НРАВА НИКОГА. ГРЕШКА ЩЕ Е АКО РАДЕВ СЕ ВЪРЖЕ НА ЕВТИНИЯ ТРИК НА ЦИРКАДЖИИТЕ.И ДА НЕ ЗАБРАВЯ, ЧЕ БОКО Е *** СИН/ USA ПОСЛАНИК БАЙЪРЛИ/.
92
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската гнида Радев първиначално е бил на мнение, че F-16 е най-подходящ и едва скед като Путин го посочва за президент, а руската болонка Бойка прави всичко възможно това да стане факт избира, Грипен без това да влиза в задълженията му! Това трябва да се разследва, а не разни глупости.
91
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов управлява България и то добре!Радев е управлявам от три жени... което се нарича - шматтка, а не мъж.
90
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ал Бънди пита ли жена си Десо кво да казва пред камерите след срещата ?
89
2
 
8
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Да разговаряш с БМБ по тези теми е чиста загуба на време и напълно излишен ПР. Все едно да разговарям с баба ми (при цялото ми уважение към нея) за ядрена физика - учил съм го.
88
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След време никой няма да помни собаката на Нинова...Но ще се помни трикратния премиер Борисов, при когото се строеше, санираше, изграждаше нова България, ограбвана преди това от червените предатели, синове и дъщери на Русия!
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 91Ами нищо общо нямат! Не завиждам на Радев, че трябва да разговаря за авиация с човек, който в главата си има само наученото в махалата, викайки "Самолет - перката отпред"!.
86
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев може да е бил пилот, но не значи че разбира от военна доктрина.Шофьора на трактора кво разбира от транспортна концепция ?!Радев лети където му кажат *** и Деса, това не е пилот, а каруцаринн.
85
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко е хубаво, когато троловете плюят успешния Борисов :)))Значи и в Москва са бесни, но няма как, само ще плащат копейки на предателите в България.Няма премиер, който 3 пъти да е бил избиран на този пост, освен Бойко !БСП е бита 10 пъти от ГЕРБ- факт ;)
84
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И двамата са руски мeкepeта. Единия вдига топката, другият я забива. На България.... И двамата са вредни за Родината.
83
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименрезултата е добър - тартора на комунистическите зулуми е арестуван, останалите са преброени описани и си чакат реда
82
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Перата го арестуваха щот много бийствал на протестите а пък другите си траят...с викане 20 години видяхме какъв е резултата
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
поредната излагация!!!!!
80
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЕННО ОТНОШЕНИЕ ЩЕ СЕ ПРИДЪРЖА AS CLOSE AS POSSIBLE ДО САЩ И ГЕРМАНИЯ. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО, РАДЕВ АКО ИСКА МОЖЕ ДА ВИЕ НА УМРЯЛО, НЕГОВ СИ ПРОБЛЕМ.
79
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е МУТРА,а Борисов е държавникне виждам какъв общ език може да имат.Единият е *** "еднокнижец", търтей-***.Другият се скапал от учене, владеещ изкуството да управляваш.Какво им е общото?
78
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГРИПЕНИ НЯМА ДА ИМА. ЯЗЪК ЗА КОМИСИОННИТЕ.