Съдът обяви Веселин Топалов за общодържавно издирване

Две години той не се явява, за да защити твърдение
Обновена: 25 ное 2017 22:59 | 25 ное 2017 22:53,
43
Съдът обяви Веселин Топалов за общодържавно издирване
Снимка: архив, Булфото

Бившият световен шампион по шахмат Веселин Топалов е обявен за общодържавно издирване. Това е постановил Софийският районен съд (СРС), след като Топалов не се е явил на поредно заседание по дело за клевета, заведено срещу него от Стефан Сергиев.

Споровете между Топалов и бившия председател на Българската федерация по шахмат (БФШ) продължават повече от година. Сергиев е засегнат от твърденията на гросмайстора, че бил агент на Държавна сигурност, както твърди Топалов в открито писмо от 2015 г.

За 23 ноември е било насрочено поредно заседание на дело №13030 в СРС с ответник Топалов. Той не се е явил, за да защити твърденията си, разпространени в откритото писмо от 11 юни 2015 г. Заради близо две години неуспешни опити да го намери, съдът е постановил: "Обявява лицето Веселин Топалов за общодържавно издирване на всички посочени адреси в България и Испания".

Следващото заседание е насрочено за февруари 2018 г. и на него Топалов трябва да присъства, съобщава БНТ.

Междувременно Сергиев спечели дело срещу мениджъра на Топалов и бивш президент на БФШ Силвио Данаилов. Състав на районния съд признава Данаилов за виновен за разпространените от него клеветнически твърдения във в. "Сега" от 16 април 2015 г.

Тогава Данаилов заяви, че "е платен от международната федерация FIDE и конкретно от Русия". Той трябва да заплати държавната такса в размер на 1 500 лв.

Взаимните обвинения между Сергиев и Данаилов продължават няколко години. Бившият президент на федерацията упрекна наследника си на поста, че е участвал в злоупотреби с държавни средства за мними турнири. Данаилов изтъква, че всички проверки са показали, че нарушения няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общодържавно издирване за някви думи? Като че ли е най-големия престъпник на България. Скапаняци.
17
0
 
29
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
Веско е човек, достоен за уважение! Докато у нас съда и политиците се занимават с кражби и глупости ще сме зле, а талантливите и доказани българи ще живеят по чужбина, както гросмайстора ни
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 6 На 16 октомври 2005-та година в Аржентина кой *** стана световен шампион, ***?
15
1
 
29
 
! Отговори
Патриот-майтапчия преди 6 години
Предполагам, след тази новина Топалов ще премести топа...в другия си крачол!
14
2
 
30
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Веско, кураж!
13
3
 
28
 
! Отговори
Уикипедия преди 6 години
Какво пише тук:Topalov became FIDE World Chess Champion by winning the FIDE World Chess Championship 2005.Първото изречение в Уикипедия за Веско.
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България няма злоупотреби с държавни средства за мними неща.Ако мислите обратно ,покажете ми едно дело където в съда се доказва това.Не имало никога такова събитие в България.И не възможно да се случи злоупотреба с държавни средства.Дори и изключение няма в досегашната практика на съда.
11
3
 
28
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 11Не е кьорфишек.В съдебната система на висши длъжности са само бивши агенти на ДС.Пазят се.С цената на всичко
10
2
 
36
 
! Отговори
сдв преди 6 години
Тва е некъв кьорфишек!Нито е длъжник Топлаов,нито е нарушавал закона,откъде накъде ще го обявяват за издирване.Да го осъждат задочно и туй то.Тук има някаква осерация.От къдя на кядя ва!
9
2
 
48
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
За всеобщо междугалактическо издирване няма ли да го обявят?Човекът от години живее в чужбина - те за общодържавно издирване го обявили...
8
6
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веселин Топалов ли е най-големия престъпник че са го обявили за общодържавно издирване? За това че е разкрил един доностник какъв е? А онзи не е могъл да го преживее.
7
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще го хванат за пешката.
6
40
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ехеее, световен шампион де да беше...
5
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Na tazi darzava i trqbva seriozna revolution shtom ubiicite sa na svoboda, a darzavata izdirva dostoinite si cheda. Bog da vi nakaze mrasni balgaroubiici, da zapochne s cacar, peevs i bankqnskiq ***. Izlezem li na ulicata shte minem prez domovete na vsichki vas
4
4
 
51
 
! Отговори
От кога преди 6 години
Гражданско дело и обявяват някой за нац.издирване!
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички агенти на държавна сигурност се гордеят след разкриването. Този няма с какво да се гордее.
2
35
 
11
 
! Отговори
Dnes = Спиртал преди 6 години
Няма такова нещо като бивш световен шампион. Ако някога е бил шампион се казва например дестия световен шампион( не е правило, но звучи по-шахматно). Топалов никога не е бил световен шампион. Загуби мача за титлата от Крамник. Неговата титла не е призната. Българските медии обичат да преувеличават нещата.
1
5
 
53
 
! Отговори
11 преди 6 години
А на Топалов му е през топа...