КЕВР въртя, пък призна: Газът скъп, парното няма да е евтино!

Топлоенергията и токът ще поскъпнат с повече от очакваното
87
КЕВР въртя, пък призна: Газът скъп, парното няма да е евтино!
Снимка: архив, БулФото

От юли топлоенергията и токът ще поскъпнат с повече от предвиденото, въпреки че енергийният регулатор намали до 11 на сто скока на цените на природния газ.

Още по темата

"Не може природният газ да нараства с 10 процента и той формира 60 до 70 на сто от цената на топлинната енергия, и да се поиска средно увеличение 2-3 процента", обясни председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

Той обаче е убеден, че регулаторът ще постигне цени, които са възможно най-ниските при това увеличение, предаде БНР.

"По отношение на електроенергията, влиянието на цената на природния газ е опосредствано, чрез добавката "задължение към обществото", влиянието там ще бъде значително по-малко", посочи той.

Какви сметки ще плащаме от следващия месец, ще стане ясно окончателно до десетина дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МНОГО Е НИСКА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО В СОФИЯ. ТАМ СА БОГАТИ И НОСЯТ 300 ЛЕВА НА МВЧ, КАКВО Е ТОВА 100 ЛЕВА.И ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА Е НИСКА, Я ВИЖТЕ ГЪРЦИЯ - 2 ЕВРО, ХЕМ ТАМ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ.
31
1
 
16
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Герберасти, времето ви. изтича! Белене. ви зове!
30
0
 
15
 
! Отговори
scbg преди 5 години
Тъничко ни клатят всяко лято, не се осеща поскъпването през лятото и след новия отоплителен сезон сме +700-1000 лв спрямо предходния. 10 % ама това на формиране на цена, оттам ддс, пренос..
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пак казвам време е да стане като 2013 г.берастката крадлива *** да се изметеразбира се и всички останали да не ги изброявам също трябва да се изметът
28
1
 
13
 
! Отговори
ЕС-осовец преди 5 години
еврото се срина към долара на нечувани нива, честито! както се сещате лева се срина двойно!!
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 27долно скапано недоразумение г.берастко направо те линчувам ***
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25 долно скапано недоразумение г.берастко направо те линчувам ***
25
10
 
7
 
! Отговори
сф преди 5 години
До До до до сфЧовек не може да си избира единствено родителите. Аз съм на 46, сменил съм десетина работни места и три града и не, че е от значение три съпруги. Ако живееш в блок в който Топлофикация не доставя услуга отговаряща на цената, никой не те държи вързан там. Има един български филм - Света е голям и спасание дебне от вякъде.
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, бойкот на плащането му е майката, обаче като гледам в пощата как пенсиите си взимат мижавите пари и веднага се мятат на другото гише да си изчистят първо сметките, няма как да стане. Иначе масово неплащане наистина ще ги вкара в ред тия от Топлофикация.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПП ГРОБ на власт....... и отново държавна агенция лъже. Някой очаквал ли е нещо друго?
22
1
 
13
 
! Отговори
До до до сф преди 5 години
Виж сега, когато аз си купувах апартамента, нямаше много блокове без топлофикация. С други думи-не съм от вчера в София за да имам право на избор. И някак, не ми се струва нормално аз да си продам имота или да се преместя, защото нямам избор да се отърва от топлофикация. Така че, благодаря ти за идеите, но можеш да си ги запазиш за себе си или за тия които тепърва ще прииждат в София.Хубав ден!
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19 време е мухобоико и останалата крадлива *** да се измете недоразумение г.рберастко
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ИМА БОЙКОМЕТ !
19
0
 
19
 
! Отговори
xm преди 5 години
Навремето бившия шеф на Дквр Ангел семерджиев вдигаше цените на база на представени данни от дружествата за "инвестиции" без дори да е видял за какво става въпрос,както накрая се оказа след извършена проверка на дейността му.. Не понесе никаква отговорност за действията си. Но като се замисля кой ли е понесъл някаква отговорност за нещо??
18
9
 
1
 
! Отговори
сф преди 5 години
До До сфКогато си купувах апартаменчето, изрично държах да е топлоснабдено. Аналогични в района без парно бяха с 30 % по-евтини.След това внимателно проучих, дали повечето съсобственици ползват парно. На нашата абонантна станция над 90% са с радиатори. Останалите балъци се сушат с духалки-климатици и плащат за тръби. Ток плащам 25 лв и толкова за студена вода. А, феновете на Мая ги тръската като брашнени чували, ама се кефят. Мазохисти.
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всякя година по това време Кралският Шекспиров театър играе пиеската "Цената на газа , отоплението и тока" . Кои са артистите и режисьорите вие знаете нали ? Гнусна герберастка *** !!!
16
1
 
23
 
! Отговори
Здравей, живот! преди 5 години
Оооо, нищо. Нали пенсиите ще "скочат", ще има за парно, за топла вода, за ток....
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е да стане като 2013 г.берастката крадлива *** да се измете разбира се и всички останали да не ги изброявам също трябва да се изметът
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е да стане като 2013 г.берастката крадлива *** да се измете разбирасе и всички останали да не ги изброяват също трябва да се изметът
13
0
 
22
 
! Отговори
До сф преди 5 години
кви ги дрънкаш бре?! Миналата година за целия отоплителен сезон платих 1600 лв, при приравнителната сметка-дължа пари! Тоя сезон платих 2200 лв, като само за март сметката ми е 320 лв за парно и вода. И няма откачане от тия мизерници-топлофикация. Във входа пък, тия дето са уж без радиатори /ама ги махат преди проверката и си ги слагат след това/ не искат да се изключим от топлофикация, щото ще трябва да плащат отопление след това. топлофикация е за *** като мен дето плащат!

Спонсорирани публикации