КЕВР въртя, пък призна: Газът скъп, парното няма да е евтино!

Топлоенергията и токът ще поскъпнат с повече от очакваното
87
КЕВР въртя, пък призна: Газът скъп, парното няма да е евтино!
Снимка: архив, БулФото

От юли топлоенергията и токът ще поскъпнат с повече от предвиденото, въпреки че енергийният регулатор намали до 11 на сто скока на цените на природния газ.

Още по темата

"Не може природният газ да нараства с 10 процента и той формира 60 до 70 на сто от цената на топлинната енергия, и да се поиска средно увеличение 2-3 процента", обясни председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

Той обаче е убеден, че регулаторът ще постигне цени, които са възможно най-ниските при това увеличение, предаде БНР.

"По отношение на електроенергията, влиянието на цената на природния газ е опосредствано, чрез добавката "задължение към обществото", влиянието там ще бъде значително по-малко", посочи той.

Какви сметки ще плащаме от следващия месец, ще стане ясно окончателно до десетина дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е мухобоико и останалата крадлива *** да се измете
11
3
 
17
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Като дойде турскя газ този ще ви се стори без пари...... Видими резултати
10
0
 
27
 
! Отговори
8===о преди 5 години
Мен ми е по-интересно как мога да се откажа от всякакви взаимоотнешения с ТоплофЕкация.Нещо което мога да направя със "Софийска Вода" или ЧЕЗ но законово няма как със ТоплофЕкация.Най-добре да фалира тая неефективна *** топлофикация.
9
21
 
7
 
! Отговори
сф преди 5 години
Хората се вързват на червеното мюре Мая. Факт е, че централното парно е най-евтиния вариант за отопление и което тарикатски не се казва, за потгряване на топла вода. За миналата година двустайно жилище в София платих общо 600 лв. за отопление и топла вода. Тази година санираха блока безплатно. Въпреки очакваното повишение на цените ще платя по-малко следващата година. Мая, ако е пич да писка срещу монопола на Лукойл, които откакто са в България тек стотинка данъци не са платили.
8
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Абе кво стана с Гинка Теменужкова Герерастката енергетичка ?"В момента го купува ЧЕЗ. Като приключи сделката ще разбереш веднага, не се безпокой. По сметките ти за ток, веднага ще усетиш новия собственик.
7
0
 
38
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Цената на газта на границата на България не е мръднала, дори миналата година Баце се хвали, че я бил намалил. Въпросът е защо скача цената за населението и в кои джобове ще потъне разликата?
6
3
 
31
 
! Отговори
ХАХАХАХХААААААААА преди 5 години
НЕ РАЗБРАХ КОЕ ЩЕ Е НАГОРЕ--ГАЗ ИЛИ *** НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ...БОКО ЯКО СЪСИПВА ДЪРЖАВАТА НИ--ТИПИЧНО ЗА НЕГО--ГЪЗОЛИЗЕЦА-ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ-ЧЕСТИТО!!!
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кво стана с Гинка Теменужкова Герерастката енергетичка ?Купи ли ЧЕЗ. Нищо не казвате ?
4
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Топлофикация Перник като е само на ***, кака така е по-скъпа от Топлофикация София, която е на скъпия газ? Както и да въртите, винаги ще намерите причина да вдигнете цените, ако ще и на въздух да работят ТЕЦовете.
3
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОЙДЕ БУДА НА ВЛАСТ АЙДЕ 40% ЦЕНАТА НАГОРЕ САМО ПЪРВАТА МУ ГОДИНА!!!СЕГА СЕ ДОГОВОРИ ПО НИСКА ЦЕНА НА ГАЗА НО ТОВА Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ АЙДЕ ПАК ЦЕНАТА НА ГОРЕ!!НА ВИ БУДА!ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА НЕГО НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ СА РЕАЛНИТЕ ИЗЕДНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ!
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че кво друго да кажат смешниците на Боко Тиквата.Нали и Фандъкова трябва да захлеби. Вчера се изтормози женицата с тоя потоп.
1
0
 
49
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
миналата година парното в СФ поскъпна с 25%Сега 11% отгоре. На някой ясно ли му е, че рано или късно на кравата ще й писне на оная работа и цели блокове ще затварят тръбите.

Спонсорирани публикации