Лидерът на кампанията "Магнитски": Няма да идвам в България, ще ме дадат на Русия

Бил Браудър не е доволен от европейската редакция на щатския закон
Обновена: 11 апр 2024 15:08 | 11 апр 2024 15:08, Петър Бойчев
132
Лидерът на кампанията "Магнитски": Няма да идвам в България, ще ме дадат на Русия
Снимка БГНЕС

България не ми прилича на страна, където се спазва изцяло върховенството на закона. Това казва в интервю за БНР Бил Браудър, лидерът на кампанията на закона "Магнитски".

"За мен ще бъде сериозен риск да пътувам до България. Бях предупреден, че рискувам да бъда предаден на Русия", казва Браудър.

Американо-британският бизнесмен Браудър оглавяваше инвестиционния фонд "Хермитидж Капитал". Адвокатът Сергей Магнитски защитаваше интересите му, след като властите в Москва заведоха дело срещу фонда.

Магнитски уличи висши руски чиновници в данъчна измама за 230 милиона долара, след което беше арестуван и почина в затвора през 2009 г.

Твърди се, че бил изтезаван и му е била отказана медицинска помощ. Браудър заяви, че след неговата кончина е решил да прекрати дейността си като бизнесмен и да насочи енергията си към тези, които го убиха. Той обаче не е доволен от европейския еквивалент на закона "Магнитски".

"Не, не съм. Ако сравните европейския законодателен акт с американския, канадския, британския или австралийския, ще видите, че той не влючва корупцията. Напълно безсмислено е да има различен закон "Магнитски" в Европа, защото това означава, че ако сте корумпиран диктатор и дойдете в Европа, си запазвате богатството тук без никакви последици.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обеща по време на мандата й това да бъде променено и поправено, но не се случи, а трябва да стане в бъдеще в Европа", каза още Бил Браудър.

Той каза още, че работи по въпроса със страните-членки, но допълни, че България не е сред тях. "Не познавам български политици. Но мисля, че България е добър пример, след като имаме такива, които са санкционирани по американския закон "Магнитски“. Доколкото разбирам, един дори беше в кабинета", казва Браудър.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бутафофията Магнитски! Някои му повярваха и започна лов на вещици. А той се шегувал :)
67
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този е "бизнесмен". И да го предадем, Русия няма да го вземе, защото там е пълно с подобни. В момента в Русия най-много се търсят трактористи и заварчици - заплата от 200 000 рубли/месец.
66
4
 
10
 
! Отговори
До ... преди 1 месец
"значи колкото и путинофилията тука да ми реве и да ми се прави на по Българска, тоя е прав за едно в БГ не се спазва напълно върховенството на закона!" - Така е, даже имаме санкционирани по закона Магнитски, които са част от български евроатлантически партии, имащи подкрепата на европейските от същото политическо семейство. Тогава вярно ли е, че европейски политически партии подкрепят български политически партии, чийто членове са корумпирани т.е. подкрепят липсата на върховенството на закона?
65
3
 
10
 
! Отговори
Факти преди 1 месец
Магнитски е счетоводител на този и заедно са крали от Русия,но този успява да избяга.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 58 За другарят Тръмп ли работиш?
63
1
 
9
 
! Отговори
Ела, не бой се! преди 1 месец
В нашата държава всичко е толкова наопаки, всичко става толкова мудно, че дори и да има някой, който желае да те предаде на Русия докато се накани и ти ще си излетял обратно!
62
3
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Крадеца вика дръжте крадеца....
61
13
 
5
 
! Отговори
... преди 1 месец
значи колкото и путинофилията тука да ми реве и да ми се прави на по Българска, тоя е прав за едно в БГ не се спазва напълно върховенството на закона! това е факт дето никой не може да отрече! Инак тука руското влияние не е намаляло дори се опитва да порасне повече и повече! вижте какво е с платената путинофилия! И послено но не и по място е, че русия си е диктатура! А по време на диктатура да говориш за върховенство на закона то е все едно в пустинята да говориш за лед! Файда никаква!!!
60
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браудър казва, че руски служители са участвали в измами с възстановяване на данъци на стойност 230 милиона долара срещу руската хазна. Лъжа, доказателствата показват, че Браудър и Магнитски са го направили.Браудър казва, че Магнитски е бил пребит до смърт. Лъжа, доказателства, подкрепени от Лекарите за човешки права, Кеймбридж, Масачузетс, показват, че той е починал от лошо лекувана болест.
59
6
 
5
 
! Отговори
До 58 преди 1 месец
Аз живея в белия свят, но ти като типичен Бг РОМ не четеш. А че ще бъдете 2та ръка хора това е със сигурност. Колкото до копейкии сори, аз работя само с долари. Твойто евро можеш да го изпозваш в тоалетните.... Ясно нарко?
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браудър и Магнитски са в заговор за измамата с възстановяване на данъци. Браудър казва, че е наел Сергей Магнитски като свой адвокат през 2007 г., за да разследва кражба на 230 милиона долара от руската хазна. Лъжа, Магнитски е работил за него като счетоводител, управляващ неговия Hermitage Fund от 1997 г. насам. Ето защо е бил разпитван за укриването на данъци на Браудър през 2006 г.Има още много връзки към доказателства, че Браудър е мошеник и измамник.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"До Минеувачо, имаме много копейки-предатели като теб в БГ-то, затова ще си останем втора ръка хора в белия свят." - Я кажи нещо за санкционираните по закона Магнитски? Те спадат ли в графа "копейки" според твоите разбирания? Доколкото знам всичките са част от евроатлантическите партии. Щом е така, мислиш ли, че евроатлантическите партии са тези, чийто пример ние трябва да следваме? Ако да, означава ли това, че корупцията за теб е нещо хубаво и трябва да сме корумпирани?
56
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Минеувачо, имаме много копейки-предатели като теб в БГ-то, затова ще си останем втора ръка хора в белия свят. Успокоението е, че все пак ще сме част от белия свят, а не от нациския свят на раша. Ако ще по цял ден да обгрижваш Мутрафонката и Джуджето, пак нищо няма да промениш.
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
може ли на нас простите ,вие умните все пак да ни кажете коя е тоя на снимката??? Кат се страхува да се скрие в мазето.
54
7
 
15
 
! Отговори
Минувач преди 1 месец
но е факт, че България все още не е спечелила доверието на Запада и САЩ. --- Няма нужда да тролиш, ОК? Аз живея на запад от над 30 години, България никога не е била обект на внимание, сателите много.... Ако щете по-цел ден да лижете отзад посолството / посолствата, дори и да избиете така наречените "русофили" от вас никой не се интересуяа. 5 милиона не са нито пазар нито работна сила. Територията е от интерес и до там. Така че "опоркитети" не издържат.
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Факт правилно говори И в Пловдив има един отбор с петолъчка, направиха му безплатно стадион с едни 65 милиона лева на данъкоплатците. А собственикът на отбора уж бил милиардер...
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 53 Анонимен, то според някои и Априлското въстание е било вид атентат.
51
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само дето Магнитски не е адвокат, а счетоводител на тоз мошеник. И реалността, че са крили данъци, любимо занимание на "големите" бизнесмени. Така че истината е малко или много по-различна от тази на Бил, който от време оно си е мошеник. Взел британско гражданство, за да не плаща данъци в САЩ. След това се намърдал в Русия и започнал да краде и там.
50
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Формално такъв риск може да няма, но е факт, че България все още не е спечелила доверието на Запада и САЩ. Компанията, в което работя оценява България като партньор на русия и имат очакването по всяко време официално да станем част от поддръжниците на русия. И това е много, ама много тъжно! Наскоро имаше статистика, която казва, че русия има най-голяма подкрепа в България. Така че разбирам притесненията му :) Тук има прекалено много руско влияние!!!
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българин, тази нощ в столицата на Кабардино-Балкария руснаците спипаха група балкарци, подготвяли атентат.

Спонсорирани публикации