Офис клас, а?

Липсата на единна класификация води до значителни разминавания при отделните площи
28 сеп 2010 10:42,
2
Офис клас, а?
Снимка: БГНЕС

Напоследък има много спекулации относно това какво означава качествен имот и в частност качествен офис.

Специално на развиващ се пазар като българския стандартите за качество и степен на довършеност са още по-разтегливи понятия, тъй като пазарът и клиентите нямат база за сравнение на достатъчно качествени продукти.

Това според някои наблюдатели е логичен етап от развитието на пазара, а според всички – изгоден момент за успешни маркетингови кампании (и съответно повече продажби), базирани на иновативни и привлекателно звучащи термини.

По същата сила през последните години на пазара у нас се появиха много на брой офиси клас „А“. Тази тенденция заслужава внимание предвид факта, че до вчера множество бизнеси се помещаваха просто в апартаменти... без никакъв клас.

С развитие на бизнеса и на пазара на имоти започнаха да се предлагат все повече новоизградени офис площи. Това само по себе си беше новост на пазара и бизнесът прие с готовност това ново предлагане, слагайки началото на процеса на релокация на компаниите.

Какъв е шансът всички те да са попаднали в офиси първо качество, или „клас А“, както голяма част от тях се рекламират, тепърва предстои да видим.

Истината е, че почти всички нови офис сгради, които бяха завършени напоследък, се обявяваха като площи от клас „А“. Много от тях предоставят наистина една нова от познатата досега работна среда, снабдена с всички необходими съоръжения и удобства, характерни за един модерен европейски офис.

Други обаче отговарят на този клас площи единствено по наемните нива, на които се предлагат.

В действителност някои експерти смятат, че до скоро на българския пазар почти липсваха „истински офиси клас „А“, според смисъла на този термин на развитите пазари в Западна Европа и САЩ.

Какво всъщност означава офис клас „А“?

Международната асоциация на собствениците и мениджърите на сгради (BOMA) разделя различните видове офис сгради на три класа – съответно А, В и С.

Според нейните определения офисите клас „А“ представляват „най-престижните сгради, които се конкурират за първокласните офис потребители с наеми, по-високи от средните за района“. Според BOMA тези площи разполагат с „висококачествено оборудване, модерни системи, изключително удобен достъп и забележимо пазарно присъствие“.

Прочетете целия анализ тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: офис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
ЛЕВСКИ ВАЖНО преди 13 години
ИМА *** ПО БОГАТИ ОТ БЪЛГАРИТЕ - ТРЯБВА ДА ИЗГОНИМ *** ДО КРАК ИЛИ ДА ГИ УБИЕМ ДОКАТО НЕ Е КЪСНО!!!!!!!!!!!!!!ЛЕВСКИ АКО Е ЖИВ ДА ВИДИ КАК ЖИВЕЕМ ЗАДРУЖНО С *** И ТУРЦИТЕ САМ ЩЕ СЕ ОБЕСИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
0
 
4
 
! Отговори
zetxxx преди 13 години
kwi biznesmeni ima w bulgariq bre :D:D:D:D .. 95% ot tiq biznesmeni na zapat 6e 4istqt kenefite :D

Спонсорирани публикации