Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

Той първо трябва да се откачи от Пеевски, посочи Кирил Петков
28 апр 2024 20:52, Красимир Ангелов
177
Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия
Снимка: БГНЕС

Борисов не е в положение да поставя условия, заяви в Бургас съпредседателят на "Продължаваме Промяната" (ПП) Асен Василев.

Така той коментира изказването на лидера на ГЕРБ, че преговори между ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" след изборите може да има, но без в преговорния екип да бъдат Николай Денков, Кирил Петков и Асен Василев.

Запитан дали все пак е готов на повторен диалог с Борисов, Василев каза: "Нека да видим програмата му и ще говорим, до момента такава не сме видели. Знаете, че и двете правителства, които се формираха в тези шест пъти избори, бяха на "Продължаваме Промяната" и работиха по наша програма".

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков заяви, че първото нещо, на което Борисов трябва да отговори, е дали ще се "откачи" от зависимостите от Пеевски. По думите на Петков Пеевски държи т.нар. инфраструктура - прокуратура, служби.

"Борисов държи гласовете, които пък гарантират да няма реформа там", добави Петков.

"Въпросът е, че те трябва да се разкачат, ако искаме да вървим напред. Защото аз не вярвам, че г-н Пеевски ще даде доброволно тази си власт, а г-н Борисов, докато има тази зависимост, не може да направи нещата, които всички българи искат - да има справедливост и нормални конкурси, да не е нареден мачът преди това", каза Петков, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от Избори 2024
Хартиените бюлетини на изборите за НС и ЕП ще са с различни цветове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
2
 
1
 
! Отговори
Васил преди 1 седмица
Василев, Иванов и компания е крайно време да оставят държавата намира, то се вижда че не стават
144
3
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
Асен Кокора във затвора!!!!
143
1
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 2 седмици
Очи черные, очи страстные! Очи жгучие и прекрасные! Как люблю я вас! Как боюсь я вас! Знать, увидел вас я в недобрый час!
142
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Василев е прав единственото общо между провалилите се правителства след куп избори е ПП/ДБ , може би е крайно време да прозре в този случай къде е наистина е проблема . Хората вече се усещат от избори на избори техните гласове намаляват и то въпреки че се събраха с ДБ. Вече не съм сигурен дали ДБ няма да събереповече подкрепа ако се отдели от ПП
141
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
никои няма да спечели толкова гласове че да направи сам правителство така чеколкото и да се ежите сега един срещу друг пак ще направите сглобка за да продължитес раздаването на порциите няма да пуснете кокала за нищо на света затова негласувам алчност и лицемерие
140
0
 
3
 
! Отговори
тоз е преди 2 седмици
с пецкан с пецкан.Мис от 50 стинки цели 2 лева нацело
139
2
 
9
 
! Отговори
карачанаков преди 2 седмици
Що е то ? За очи, поглед широко отворен, обикн. с израз на изненада, любопитство, уплаха и др.; опулен, облещен ,ами ....Асенчо.
138
2
 
12
 
! Отговори
от киреча преди 2 седмици
До Ъхъ !Ние сме като Русия!И там,и тук управляват службите на червената номенклатура!Но те не са проблем!Големия проблем е страхливия и мързелив българин,дето чака друг да го оправя,и тича като зомби да гласува!Нещата не стават така!
137
5
 
19
 
! Отговори
Брей преди 2 седмици
Вие на тоя бойко му се молехте да не разтуря сглобката, а и по цял ден разказвате, че с него след избори пак искате да управлявате! Нема вече! Киро и Лена с фалшификациите ви довършиха.
136
2
 
19
 
! Отговори
Ха добър ден! преди 2 седмици
Ааа, сериозно ли бе? Чак сега ли разбрахте кой какъв е? Ами да бяхте питали хората, преди да се прегърнете с тях, и да се изпокарате със всички, които свалиха Борисов! Сега чакайте подкрепа от някой...Айде стига толкова, тук да не е училище, бегайте да се учите на политика някъде другаде!!!
135
3
 
22
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 2 седмици
Даааа! Условия могат да поставят само хора с меки китки. Другите не са хора или са по-малко хора. Ако не си гелосан , с брада и с очила , ако не си мека китка , нямаш шанс да бъдеш полУтик или ръководен кадър.( номенклатурчик). Тъжна страна е България - накъдето и да се обърнеш - все *** по ръководните постове. То и затова сме си последната държавица в Европа. (скоро и в целия свят)
134
7
 
26
 
! Отговори
ГЕРБ фен преди 2 седмици
А ти в кво положение си ????? Да поставяш условия ли ??? Като гледам социолозите не каза кой знае какво хубаво за теб и ПП ???!?!?!?
133
8
 
18
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 2 седмици
Дава, ББ не е в положение да поставя условия, защото си г-н никой и ПП ДБ му свършихте мръсната работа, от която се гнусеше и страхуваше. Бойко нямаше да има дуп'е да натвори толкова дивотии за да угоди на отвъдморски началници, да изтегли толкова заеми на хал за да се прави на послушен, нямаше да посмее толкова нагло и нескопосно да мародерства в българската конституция, едва ли толкова явно щеше да равучка в софтуера на мадурките по избори. Изобщо всичко мръсно и антинационално се свърши
132
3
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 седмици
ВСЪЩНОСТ Е :D ПРЕМИЕРА Е НЕГОВ В МОМЕНТА :D
131
17
 
9
 
! Отговори
Шиши преди 2 седмици
На Бойко съм му казал - Без мое съгласие нищо не можеш да правиш! Аз съм твоят шеф!
130
7
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Борисов на всяка цена трябва да се откачи от вас лъжците и некададърниците.
129
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Още на 10 юни дон Буци ще се моли надясно и наляво, белким си намери партньори за коалиция. Всеки, който тръгне да преговаря с него ще поставя условия и ще иска да дели властта. Затова е прав Василев. Условията ще ги поставят другите, не дон Буци! Минаха времената на неговото всесилие!
128
6
 
23
 
! Отговори
уфффф преди 2 седмици
Асене,обирай си крушите и бегом марш към Хасково !
127
5
 
27
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 2 седмици
Кокорчо,Борисов е в положение да поставя условия,но не на вас,защото вас няма да ви има в НС,ЗАЩОТО СТЕ ВЪВ КРИЗААА.
126
4
 
19
 
! Отговори
Асен, преди 2 седмици
Знаеш, че боли само първия път. След това остава само срамът.