Ни акциз свалям, ни ДДС върху горивата!

Имало обаче няколко "полезни хода" в случая
15 мар 2011 17:42,
767
Ни акциз свалям, ни ДДС върху горивата!
Симеон Дянков Снимка: БТА

Акцизът и ДДС върху горивата не могат да се намалят, категоричен е министърът на финансите Симеон Дянков.

Акцизът не може да се промени, защото е на минималните за ЕС нива, каза той.

Диференцирани ставки по ДДС не е решение. При възможности в бюджета политиката на това правителство е да се намалява ДДС за всички браншове, изтъкна министърът.

Той съобщи, че вече е получен отговорът от ЕК по питането на България за възможностите за намаляването на акциза. Подробности ще бъдат съобщени на по-късен етап от министерството.

Още по темата

Готова е и проверката на анализа на министерството за цените на горивата и тя ще бъде обявена в сряда, допълни финансист №1.

Симеон Дянков не споделя обаче мнението, че на този етап би било решение на проблема, ако ДКЕВР се грижи и за контрола на цените на горивата.

"Имаме много полезни ходове, вече имаме доста предложения по темата за горивата, които ще бъдат оповестени в сряда", допълни финансовият министър.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


767
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
689
9
 
44
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Няма да има контрол на цените на едро, защото приятелчето на Бойчето - Вальо трябва да отдели и някое и друго милионче за купуване на гласове от герб!А Дянков никога няма да свали данък - той се чуди как да ги вдигне още, като същевременно убеди тъпите гербисти, че данъците са най-ниските в света...
688
8
 
50
 
! Отговори
Колев преди 13 години
А АЗ АКО ТЕ ДОКОПАМ ЖИВ ЩЕ ТЕ........СВАЛЯ!!!!!!
687
10
 
60
 
! Отговори
glavatar преди 13 години
Започвам да си мисля,че Дянков е изпратен с цел да съсипе България.Това еврейски заговор ли е или американо-европейски,не мога да си обясня.И какво по дяволите правим в този европейски съюз,та ние нищо общо нямаме с тази идея.Всичко което е дошло от ЕС ни съсипва.
686
8
 
34
 
! Отговори
to4kata преди 13 години
do NIKOI bravo brato samo taka tryabva da sta4kuvame bez da imame razre6enie 6toto Prokuraturata i Pravitelstvoto sa si DUPE V GA-TI
685
8
 
37
 
! Отговори
to4kata преди 13 години
do hm may ne si mnogo nayasno sis politikata kvo stava vivi evropa osobeno viv Francia to vsyaka godina sta4kuvat i vinagi 98% pe4eli naroda posledno sta4kuvaha zaradi pensionata vizrast sega se pensionirat na 60 godini a Sarkozi iska6e da napravi 62 no udari na kamik.Davay narode tryabva da sme eddinni da sta4kuvame i da se organizirame nyma politik deto 6te ni opravi ni tryabva da gi opravim ako sme edinni 6te spe4elim ,vseki de sllu6eame si6toto stiga ve4e dolu PRAVITELSTVOTO
684
8
 
50
 
! Отговори
никои преди 13 години
никои няма да свьрши нашата работа така че, всички на улицата и бои докато не умре и последния политик от тая крадлива *** в парламента.след това да ги обесим по дърветата и да ги снимаме за да сложим в бъдещия парламент по една снимка да напомня на бьдещите полотици какво се случва на продажниците които се самозабравят
683
8
 
58
 
! Отговори
terorist преди 13 години
Давам 100 лева който застреля Дянков.
682
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей 725- няма отърване о теб...със сигурност ти си помагал на другаря Сергей за бебето!
681
12
 
40
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,ПРЕМИЕРА Е ИЗБРАН ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА..., с некадърните си министри!!!Националния ни интерес е ясен Благоденствие на Българската нация!Бюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза;Българската криза обаче е структурно-управленска:- У нас съществува Предпазарно стопанство...- Най-голямата пречка за развитието ни е Клиентската система, наречена Обръчи от олигархически фирми- Комунистическата мафия доубива инициативите на всеки предприемач- Изтеглиха се капиталите от Лихварските къщи, кой знае защо наречени банкови клонове, които комунистите замениха с пари от Държавния резерв.Откъде пари ли? Изхода е Преработка на бюджета, заради:1. Американската финансова криза Еврофондовете не стигат Необходимо е мощно директно нисколихвено кредитиране на производството, от валутния резерв, чрез ББР... 2. Световната продоволствена криза - Стимулиране на Селското стопанство Поземлена реформа налагаща собственост на земя до 1 000 декара и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиорацийте...2. Световната рецесия Данъчно стимулиране и банкови гаранции, чрез ББР, на износно ориентираните крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите и кооперирани фирми4. Световната екологична криза - Строителството на Белене 33% от поръчките са за Български фирми, които имат въпиюща нужда от тях и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове, екоглобите ще ни върнат в каменната ера.5. Структурно-управленската криза и беснеещата комунистическа Мафия възстановяване на държавните институции, под лозунга - Да върнем държавата на гражданите, и следните реформи:- Индивидуални картови сметки здравни досета в Здравеопазването;- Масово Професионално средно образование гимназийте, са доказана загуба на време- Съкращаване на държавния апарат с 30%.Всичко останало е от "Лукаваго и от комунистите...
680
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Накрая ще ти спуснем един дебел между мършавите филии отзад и ще се оправи работата
679
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако в М-во на финансите четат тези коментари, ако хер Флик ги чете, ако ББ ги чете, тоя преписвач и уволнен от Световната банка, защо още е на поста си?
678
9
 
59
 
! Отговори
Предсрочни избори! преди 13 години
Остана ли някой, който има желание да търпи ГЕРБерастите до редовните избори ?Освен платените герберасти във форумите, разбира се!
677
9
 
40
 
! Отговори
Homer преди 13 години
***,заслужаваш да бъдеш линчуван!
676
9
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Ни акциз свалям, ни ДДС върху горивата!"Нищо , нищо ,скоро вие ще бъдете свалени и може би ще потръгне! Оляхте се от кражби и алчност!
675
8
 
50
 
! Отговори
Def преди 13 години
Искаме минимална заплата 1000 евро щом сме такива ЕВРОПЕЙЦИ, ако ли не не ви щеме ЕС щом само ще търпиме негативи от това членство.
674
8
 
35
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Сгодихме..., сгодихме и забогатяхме...:"...Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) се увеличават с 81% на годишна база до 103,8 млн. евро през януари 2011 г., показват данни на БНБ. Текущата сметка на платежния баланс през януари е положителна със 158 млн. евро..."Сто милиона са това..., ЦЕЛИ ДВА ХОТЕЛА...!Те сега РАЗБОГАТЯХМЕ...!!!
673
10
 
32
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) се увеличават с 81% на годишна база до 103,8 млн. евро през януари 2011 г., показват данни на БНБ.Текущата сметка на платежния баланс през януари е положителна със 158 млн. евро
672
9
 
54
 
! Отговори
народа преди 13 години
Няма страшно Дянков, ние ще те свалим теб!
671
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще станем ли по-богати ако се намали ДДС на горивата?(+) да(-) не
670
8
 
41
 
! Отговори
до хм 693 преди 13 години
до 693 Това че работим не значи че ще изкараме пари . Не става да бачкаш като вол и като се огледаш да се окаже, че са ти взели всичко дето си изкарал само за да свържеш двата края.