Последен шанс. Държавата готова да се намеси!

Кабинетът готви пакет от кризисни мерки заради скъпия бензин
Обновена: 14 мар 2011 18:53 | 14 мар 2011 16:45,
299
Последен шанс. Държавата готова да се намеси!
Снимка: Булфото

Правителството ще подготви пакет от кризисни мерки, с които да се намалят високите цени на горивата, ако Комисията за защита на конкуренцията не успее да докаже, че има картелно споразумение между разпространителите на бензин“, обяви в Пловдив икономическият министър Трайчо Трайков.

По думите му в момента се обмисля по какъв начин държавата може да реши този проблем.

"Аз смятам, че има резон в това предложение държавата да се откаже от част от приходите си, за да намали болката върху хората, които използват горива", изрази мнение икономическият министър.

По думите му има два начина, по които правителството може да намали цените на горивата. Единият е държавата да се откаже от акциза, но това трябва да стане с разрешение на Европейския съюз. Такова искане вече е изпратил финансовият министър Симеон Дянков.

"Другият вариант е самите търговци да си намалят печалбите, но това не се прави – защо ли?", попита риторично министър Трайков.

В момента правителството изчаква решението на Комисията за защита на конкуренцията, която проверява има ли договорка между доставчиците на горива.

Още по темата

Ако тя не успее да докаже картелното споразумение, държавата ще се намеси с пакет от извънредни кризисни мерки.

"Ние съзнаваме, че това е вмешателство в свободния пазар, но това е последното, което можем да направим“, каза още икономическият министър.

Ако се стигне до извънредни мерки, най-вероятно Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще поеме наблюдението на цените на горивата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
1
 
1
 
! Отговори
ARSOV преди 13 години
КАКВОТО И ДА СИ ГОВОРИМ..........НЯМА КОЙ ДА НИ ЧУЕ, САМО ПРОТЕСТИ
265
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
производителя вижте не гледайте диларите!!!еи на луди се правите еииииииииииииии!!!!!!!!!!!
264
1
 
1
 
! Отговори
gi преди 13 години
*** e po podhodjast
263
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ИСКАМ АНГЕЛА МЕРКЕЛ ЗА ПРЕМИЕР!!! САМО НЕМСКА НАМЕСА НИ Е НЕОБХОДИМА!
262
1
 
5
 
! Отговори
УХА преди 13 години
Ох дано да не са като другите антикризисни мерки,че тогава го закъсахме!На това правителство все някой е виновен-я 3-ната коалиция или пък Иван Костов.Сега ще питаме Високата порта Брюксел дали може да се намали акциза, че като кажат НЕ ще кажат- ето ние опитахме а не ни дават!Е превърнахме се във васали-никаква държавност никаква политика.Държава пълна само със ТЪРТЕИ Държавни служители,никакво производство,няма земеделие какво да очакваме и малкото които останахме да хващаме пътя
261
1
 
2
 
! Отговори
десен левак преди 13 години
Ами защото е нужен Закон за пределните цени,затова!Тогава няма да има тайни споразумения и грабеж на потребителите!Ама нали сте ***,чакате някой да ви налива в бюджета,разпродавате държ.собственост,а после-кво става,бе!?Ами става и почва да ходи,това става!Айде на другите избори-файрум!
260
1
 
7
 
! Отговори
Нафта от тикви преди 13 години
Къде изчезна Боко Тиквата от новините да каже нещо компетентно на народа. Даже на фона на трагедията в Япония и другите новини, се чувства липсата на комиксите на Бат Боко. Защо не се е намесил досега да оправя нещо, докога ще чакам поредния му бисер, някак скучно стана вече. Къде си тикво?
259
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОбществоПоследен шанс. Държавата готова да се намеси!14.03.2011 16:45286 Кабинетът готви пакет от кризисни мерки заради скъпия бензин От: Илиян ВелковИзпрати E-mail Снимка: Булфото Правителството ще подготви пакет от кризисни мерки, с които да се намалят високите цени на гориватаМЕРКИТЕ ЩЕ ДЕЙСТВАТ СЛЕД 2013година
258
2
 
7
 
! Отговори
as преди 13 години
as iskam da jiveq v balgariq no mnogo politici trqbva da se obesqt na plo6tada ne moje edna 6epa hora da razpolagat sas vsi4ki pari na darjavata i 6 milio hora da miserstvatttt Balgarino sabudiseeee
257
2
 
8
 
! Отговори
чико преди 13 години
Българи не спирайте стачката
256
1
 
4
 
! Отговори
чико преди 13 години
няма какво да питат тези за които това увеличение не е кой знае какъв проблем ами да се съобразят с наште доходи.как па да нямат капка срам
255
3
 
1
 
! Отговори
do Huga преди 13 години
uvajaemi, ako razbirashe pone malko ot balgarskia pazar shteshe da znaesh che se vnasiat neftoprodukti osven ot Rusia ( neft), taka i ot Gurcia, Romania, Harvatska, po-malko ot Turcia i t.n., ama vsichko ni e taka zashtoto vseki razbira ot vsichko i se izkazva nepodgotven...
254
5
 
5
 
! Отговори
МИНАВАМ само преди 13 години
Тикво министерска,за какъв свободен пазар говориш, като имаме един монополист бе тикво икономическа !?Друг е въпросът, че Иван Костов продаде рафинерията ...и не само нея. Много /вкл и Меглена Кунева, която подписа престъпния присъединителен договор за ЕС / са за разстрел !
253
1
 
6
 
! Отговори
*/* преди 13 години
Това е от миналата година.Ако малко от малко разбирате руски си го преведете.Копнах го от руската преса.....ЛУКОЙЛ-Волганефтепродукт заплатит 46 млн руб за установление монопольно высоких цен, первый арбитражный апелляционный суд г. Владимира подтвердил законность решения Нижегородского управления Федеральной антимонопольной службы (УФАС России), признавшего ООО ЛУКОЙЛ-Волганефтепродукт виновным в установлении монопольно высоких цен на бензин, и оставил решение Арбитражного суда Нижегородской области в силе, говорится в сообщении ведомства.
252
4
 
6
 
! Отговори
BORISIV -OUT преди 13 години
STANI, STANI JUNAK BALKANSKI,OT SUN DULBOK SE SUBUDI,SREHTU TIRANI GERBERANSKI,TI BULGARITE POVEDI!!!!
251
3
 
10
 
! Отговори
хуга преди 13 години
Аман от спекулация! Що не си признаят, че доставчиците са картел? На всичкото отгоре, ние не зависим от арабския пазар - внасяме от Русия! Никаква логика няма в повишаването на цената у нас!
250
2
 
12
 
! Отговори
чико преди 13 години
Щом толкова държите да е свободен пазара за какво са ви тогава тези три комисии след като не вършат никаква работа та трябва държавата /сиреч правителството/ да се намесва? Просто ги закрийте. Изащо след като толкова защитавате пазарната икономика са тези дивашки диспропорции между цени заплати и печалби? Защото министър Трайков манталитета на нашите пишман бизнесмени е дивашки! За алчността и простотията им трябва нови железни закони и регламенти.
249
1
 
16
 
! Отговори
недоумяващ преди 13 години
Абе тоя Що се хили? Сичко разбрах, ама що се се хили?!? Сякаш иска да ни каже: Абе кво толко се впрягате като едър рогат ***. Хубав си е живота - командировки, беседи с шейховер обеди, ски на Банско и на Витоша, посещение на ловни изложения баш на националния празник и т.н...
248
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много правилно - наистина ЗАЩО НЕ ПИТА ЕС НЕ МОЖЕ ЛИ ДОХОДИТЕ НИ ДА СТАНАТ ЕВРОПЕЙСКИ ::::)))))
247
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щял да пита европеиския съюз дали може да намали акциза,а защо не ги пита дали е възможно да получаваме една пета отяхтните заплати.***.