Брат и сестра взеха почти 1/2 от бензиностанциите на Петрол

Двамата, съответно на 29 и 27 г., са платили 59,4 млн. лв.
Обновена: 25 май 2011 17:45 | 25 май 2011 17:42,
176
Брат и сестра взеха почти 1/2 от бензиностанциите на Петрол
Снимка: архив Булфото

Младежта в България явно забогатява. Димитринка и Николай Петрови, съответно на 29 и 27 години, платиха 59,4 млн. лв. за 41,8% от веригата от бензиностанции Петрол АД.

Двамата са съсобственици в дружеството, купило акциите на "Петрол", Вянд Ойл ООД, с капитал от 5000 лв., съобщава Investor.bg.

45 719 000 акции на Петрол АД са купени при цена от 1,3 лв./бр., докато последната сделка с акции на веригата на фондовата борса е 5,99 лв./бр.

Защо продавачът им е дал нещо, което струва около 6 лв., за 4 пъти по-малко пари, остава загадка. Пазарната стойност на закупените за 59 млн. лв. акции е 274 млн. лв.

Продавач реално е самият Петрол АД, който държеше тези акции, чрез дъщерното Нафтекс Петрол ЕООД (последното е 68,311% собственост на Петрол АД).

През април тази година 26-годишен младеж купи Кремиковци, плащайки 316 млн. лв. Лъчезар Варнаджиев направи сделката чрез фирмата си Елтрейд Къмпани ЕООД, която имаше капитал от 20 000 лв.

Още за сделката с акции на "Петрол" в Investor.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мафията използва подобни невинни младежи, за да изкупи каквото си хареса.Най-скорошни примери: Кремиковци, бензиностанциите на Петрол
68
1
 
4
 
! Отговори
уточнение преди 13 години
според официалната информация презимената са им различни - ако са брат и сестра, то са от различни бащи. Но предполагам, че е съвпадение на фамилиите. Също според инфо от един друг сайт, Корпоративна търговска банка е купила около 9% от Петрол преди няколко седмици. С тези 42% тия младежи сумата подозрително е точно около 51% - контролен пакет.
67
1
 
14
 
! Отговори
123 преди 13 години
За колко я продавате държавата?
66
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом брата и сестрата имат толкова пари, представете си колко имат майката и бащата , или пък вуйчото и лелята, да не говорим за бабата и дядото.Малиййй - тия ако рекат - цялото БГ ще изкупят бе.Сакън - не ги дразнете повече.......
65
3
 
9
 
! Отговори
смок преди 13 години
Да си ви халал парите... След време с тях свещи и място на гробищата да си купите! Амин
64
6
 
3
 
! Отговори
boby преди 13 години
Да им е честито, важното е младите да се обичат... Абе защо все още има хора дето да се изненадват от такива работи. В България живеем ейййййййййййййййй...
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mnogo sme malki
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека НАП да каже какво мисли по случая. А не да тормозят обикновените хора.Да се произнесе и бившата комисия Кушлев. Интересно ще е. Жалкото е обаче, че в България всяко кудо е за три дни и после се забравя. Да си припомним случаите Калина Илиева, незаконните къщи в чашката на язовира, стотиците хотели по морето и т.н. Да си припомним Масларова, Кушлев, Софиянски и всички останали. ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ Е В БЪЛГАРИЯ.
61
3
 
10
 
! Отговори
АМИ ТАКА...... преди 13 години
Ами то не е луд този ,който яде баницата ,а този ,който му я дава.Като сме толкова заспали,овчедушни и самички тихичко си мрънкаме все така ще е .Какъвто народа ,такива и управниците.Един милиардер с български прозиход беше казал:"БЪЛТАРИНЪТ Е МЪРЗЕЛИВ И ПОНЕЖЕ Е МЪРЗЕЛИВ Е ЗАВИСТЛИВ,ЗАЩОТО Е ЗАВИСТЛИВ Е ЛЪЖЛИВ,ЗАЩОТО Е ЛЪЖЛИВ Е КРАДЛИВ.ОСВЕН ТОВА Е МИРИЗЛИВ,ЗАЩОТО НЕ СЕ КЪПЕ И Е НЕЩАСТЛИВ ,ЗАЩОТО Е ВЕЧНО НЕДОВОЛЕН." Който може да си направи изводите.
60
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е правителството с най-уникални инвеститори.Цецка Борисова - банка.27 годишен - КремиковциСега негови връстници - ПетролАко така продължава Булгартабак ще бъде купен от абитурент!!!
59
1
 
21
 
! Отговори
врмвр преди 13 години
Няма нужда да се възмущавате.....само си пишем ли пишем. От пусто в празно лееме. Каква стана с пиклъото, който купи Кремиковци? Медиите писаха, лаяха и накрая нищо - всичко утихнаааааа. И сега така ще стане. Хайде на бас!
58
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма нищо странно, вероятно тези двамата са подставени лица на някой от шефовете в Петрол. Странното е това, че 22 години управляващи, прокуратура, следствие и съдии уж не разбират какво става в България, а депутатите създават закони в полза на измамници, крадци, убийци и мафиоти, партийни, енергийни и т.н. Политиците и магистратите приличат на трите маймуни със затворени очи, уши и уста...като пример : в НК още няма закон за измама с недвижим имот, вероятно в угода на имотната мафия.
57
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЕЦ-а продава ли се ? Че се съм спестил едни кинти :D !!!!
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мръсните комунисти и внучетата почнаха да закичат като ''бизнесмени'' да пукнат дано а вие пак гласуваите и псуваите ама по себе си вече
55
4
 
13
 
! Отговори
ЕРГЕН преди 13 години
Не,че нещо,ама сестрата дали е мома...защото аз мога да я взема-дет се казва ще са жертвам!
54
4
 
14
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Бе много дърти тези младежи. Делян Пеевски започна на 22 години. И всичко това , "защото са социалисти".
53
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Партията столетна кадрите си мени но кокала не пуска !
52
7
 
19
 
! Отговори
СРАМОТА преди 13 години
МРЪСНИТЕ ДАЛАВЕРИ И ГРАБЕНЕТО ПРИ ГЕРБ НАДМИНАХА ВСИЧКИ.ВЕЧЕ ДОРИ НЕ СЕ ПРИКРИВАТ.СРАМОТА.
51
5
 
7
 
! Отговори
Найджирия преди 13 години
Абе Червената п. Ти направо ме разби. Попътуваш си, пък те приемат из разните фирмички - такива малки и скромни за доставка и пласмент на горива (петролче, газ, едно друго) разни чичковци добромнамерени и хич не се познават с Путин и руските мафиоти, нито пък имат общо с тях, Стандарт ойл, Тексако - всеки може да влезе-е от канцеларийките им, пък си сключиш договорчета с тях. Абе герберска помия, вие съвсем ни имате за ***. Как пък един нигериец не го направи това дето Стандарт ойл му е съсед
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вчера питах Бил Геитс колко иска за 1/2 от M$ :):):)