26-годишен си купи "Кремиковци" за 316 млн. лева

Доскоро бил строителен инженер, регистрирал фирмата си през март
Обновена: 12 апр 2011 16:28 | 12 апр 2011 15:38,
592
26-годишен си купи "Кремиковци" за 316 млн. лева
Снимка: Булфото

Младеж на 26 години извади 316 милиона и купи част от „Кремиковци“. Лъчезар Варнаджиев е новият собственик на обособена част от фалиралия металургичен комбинат. 

Той придоби имуществото чрез фирмата си „Елтрейд къмпани“ ЕООД, която е регистрирана на 8 март 2011 г. в София, сочи справка на Dnes.bg в Търговския регистър.

Адресната регистрация на фирмата е на столичната улица „Перник“ 120. Компанията беше единствената, която депозира документи за участие в явния търг за продажба на предзаводската и производствената площадка на металургичния комбинат "Кремиковци" заедно с активите, свързани с производствената дейност на
комбината, намиращи се на територията им, съобщи синдикът на дружеството Цветан Банков.

Проверка на Dnes.bg показа, че допреди половин година Лъчезар Валериев Варнаджиев е бил най-обикновен строителен инженер в компанията "Лупо инженеринг" ЕООД.

Бившият му шеф Стефан Цанев беше искрено изненадан от факта, че Варнаджиев е новият собственик на металургичния комбинат.

"Това е изненада за мен. Възможно е да става въпрос за друг Лъчезар Варнаджиев", не скри учудването си Цонев.

Бившите колеги на Лъчезар от "Лупо инженеринг" разказаха, че „доколкото знаят, в момента Лъчо е служител на фирма „Надин“.

Фирма „Надин“ се занимава с преработка на черни и цветни метали. От централата й съобщиха, че Лъчезар Варнаджиев днес е „твърде зает“.

Новият собственик на „Кремиковци“ ще влезе във владение, след като плати сумата в срок и когато Софийският градски съд излезе с постановление за възлагане.

Тогава собствеността върху обособената част се прехвърля на "Елтерейд къмпани".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


592
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
575
0
 
5
 
! Отговори
лап преди 13 години
Нап вече го проверява.Ама кво ще открие след като дори живеел под наем в София
574
0
 
3
 
! Отговори
фа преди 13 години
хахааааааааа
573
0
 
4
 
! Отговори
далавера преди 13 години
жива далавера е това
572
0
 
7
 
! Отговори
pele преди 13 години
този е някаква пионка на някой мафиот(държавен служител)
571
1
 
6
 
! Отговори
петю маймуната преди 13 години
Отново тесния кръг успя да направи златна зделка,като оплескат конците Алексей Петров,Дамбовците и Бойко,мом4ето ще опере пешкира,банката може и да фалира,Кремиковци ще го нарежат,и ще се появят още по лъскави Q7ци и Кайени
570
0
 
8
 
! Отговори
bato преди 13 години
абе хора,ясно е че това момченце ще опере пешкира като оплетат конците,Алексей Петров и братя Дамбовци,а и бат Бойко иска само земята,за да строи компекси,Банката ще фалира,Милионера за 1 ден ще изчезне,Кремиковци ще го нарежат и така още един държавен капитал ще бъде придобит с измама.Лошото е че целият народ е безмълвен свидетел на една голяма ИЛЮЗИЯ наречена РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, в която безнаказано хвърчат Q7ци Кайени и Бугатиита,а ние обикновенните хора не можем да си изправим главата....
569
0
 
2
 
! Отговори
wtf преди 13 години
wtf
568
1
 
4
 
! Отговори
NTS преди 13 години
Никой в България няма да разбере колко милиони ще се направят от търговията с вредни емиисии за които ще плаща Бтлгария а чистите пари ще влизат в джоба на Роман Ахметов, един български лобист - депутат и две ключови фигури от КТ Подкрепа
567
0
 
2
 
! Отговори
до 579 преди 13 години
Далавера ама законна.Може да се разпорежда с Кремиковци както пожелае.И най-честния неотказва на такава "далавера".
566
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е далавера ! И ако комбината отиде за скрап ще е най-голямото доказателство
565
0
 
8
 
! Отговори
Скрап преди 13 години
Що не вземе да купи и държавата за няк'ви пари и да я нареже за скрап, и без това от нея, както и от Кремиковци, нищо не става! Земята също да парцелира и да продаде на парче, пък който иска да засява в нея картофи, тикви и прочее....имена...
564
0
 
12
 
! Отговори
бивш Началник-цех преди 13 години
к.г Желязо в момента на борсови цени е около 65-70 стотинки.316 мил. се избиват при 451 хил. тона .Метала в кремиковци е около 1 млн. тона но в това се включва и цветните метали като мед и алуминий.Цената на медта е 12 лв/кг.Най-малко 1 млрд.ще спечели момчето,пък и земята му остава.Сложи ни всички в малкото си джобче.
563
0
 
6
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 13 години
До 534: нямаш идея, колко си прав. Момчето е читаво и умно, но не случи на държава, бачка с келявата си диплома за едни смешни пари от години и накрая му намери колая...Става ми тъжно, та чак гнусно от българската ни оправия. Интелигенцията ни е обречена или да тъне в мизерия, или в мръсотия, но чисти няма как да се опазим. Това е "бъдещето на дъжавата" ни.
562
0
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 13 години
Ето го бъдещия милярдер.Взима огромната купчина желязо за жълти стотинки,нарязва я и препродава за скраб, само от метала ще спечели около 1.5 милярда и земята му остава от която може да си избие сумата за покупката.Голям тарикат с големи връзки.
561
1
 
9
 
! Отговори
ДДД преди 13 години
Чудно е банката как е отпуснала 30 милиона. Гаранция някаква има ли за тези пари ? Капитала на фирмата е 20 000 и е на 1 месец. А иначе като искаш кредит те проверяват до 9-то коляно. Поне банката да излезне и да каже, че тя купува Кремиковци, а не един 25 годишен бушон.
560
1
 
23
 
! Отговори
Рогатко преди 13 години
Е тоя пич изби рибата :)Цецо министъра на 56 години едва за 6 апартамента събрал от 30 години стажа тоя мушмурок на 26 години с 6 години трудов стаж събрал 360 милиона !!!!Еваллата бе батее...оправно момчето, става за Президент да го изберем
559
0
 
0
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
Коментара е предназначен за "Много богат"
558
0
 
3
 
! Отговори
Станка Гавова преди 13 години
Момчето е приятел на Бил Гейтс:))))
557
1
 
6
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
Е като си толкова богат и светнат, предполагам знаеш, че само за участието в подобна тръжна процедура трябва да представиш депозит в размер от около 10 % от първоначалната стойност, което в конкретния случай е 31 млн. :)))) ай ся ми кажи колко са лицата и фирмите в Бг които разполагат с подобни свободни средства ??? ясно е че човека е назначен бизнесмен или от Живаго или от Митал.
556
0
 
7
 
! Отговори
ничии преди 13 години
Пак сме "наши" и "ваши",едва ли има две мнения по въпроса!Достатъчно изча-каха,достатъчно свалиха от цената /можеше и още малко/,а сега сигурно сиговорят как пак прецакаха бедната държавица!