Внасяме хлебчета от Франция. По-евтини са

Хлебопроизводители ще фалират, ако не поевтинее брашното
Обновена: 2 юни 2011 22:21 | 2 юни 2011 22:16,
192
Внасяме хлебчета от Франция. По-евтини са
Снимка: Булфото

Хлебопроизводителите у нас са притиснати между високата цена на брашното и натиска на на големите търговски вериги, които навлизат на българския пазар, според Димитър Людиев,  член на Управителния съвет на Съюза на хлебопроизводителите в Бургас.

По думите му на този етап има достатъчно пшеница и няма опасност от недостиг.

„Засега реколтата върви добре, големият проблем е цената. Ние цяла година работим на загуба. Цената на брашното е двойна, а цената на хляба е по-ниска в сравнение с миналата година. За да се запази тази стойност на хляба, трябва да поевтинее брашното. Ако това не се случи, масово ще започнат да фалират хлебари“, прогнозира Димитър Людиев.

По информация от браншовия съюз вече има внос от Франция и Италия на хлебчета, кроасани и други тестени изделия, които са на по-добри цени от нашите. Обяснението е, че суровината там е по-евтина отколкото тук.

„Не го намирам за нормално. България традиционно е износител и свърхпроизводител в сравнение с потреблението си на пшеница. Хлябът е основната храна на българина и да я внасяме от вън, за мен лично като производител и професионалист, е унижение“, каза Людиев.

Обнадеждаващото според него е, че борбата със сивия сектор дава резултат и все повече фирми излизат на светло.

Преди време в Бургас бяха направени масови проверки от НАП, Инспекцията по труда, Икономическа полиция, РИОКОЗ и Комисията за защита на потребителите. Според специалистите все по-малко остават възможностите да се продава без документи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
5
 
! Отговори
Д преди 12 години
до 127Много е важно да спазваш рецептурата и грамажа, това е тайната, а тестото няма как да е старо, тя машината сама си го меси, ти слагаш брашно , мая и другите неща по рецепта и това е, зарежда се за 5 минути и оттам машината си прави всичко сама.
118
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ще кажат дал ибрашното ще поевтинее. Не пискайте много за да не дойдат онези с дебелите вратове.
117
0
 
3
 
! Отговори
до 125 преди 12 години
И аз имам, даже две - три домашни...но първо отнема време, второ ако маята е стара, тестото фалшиво, спре тока, или нещо друго по български се развали-нищо не става. Иначе си прав. Супер е , но...
116
1
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,- Така е ...- ОЛИГАРХИЯТА ТРЯБВА ДА ПЕЧЕЛИ...!!!- ОТ ВСИЧКО...!!!
115
0
 
15
 
! Отговори
д преди 12 години
Взехме си домашна хлебопекарна и с нея хлябът е супер, освен това знаеш какво си вложил вътре, а и стойността се избива за половин година.
114
0
 
0
 
! Отговори
121 преди 12 години
До 123На крива ракета космоса и пречи!Ако имаш малко "там горе" си направи извода!
113
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 121Народа се дели на "НИЕ" и "ВИЕ".Не знам ти от кои си , но държавата е майка за едните , а мащеха за другите!Ако имаш малко "там горе" , си направи извода!
112
0
 
13
 
! Отговори
:) преди 12 години
Ех Франция - хлебчетата там бяха много хубави - багети, Pain o'chocolat и т.н. Kak вкусно миришеше - беше пълно с малки хлебопекарни и всичко беше много вкусно. Уви, тук хляба няма нищо общо с този там.
111
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
117Държавата това е народа.Измислен е народа и ти си част от него,смешнико!
110
2
 
9
 
! Отговори
Да бе преди 12 години
Ей,моторист,и последния пършив фермер с 1000 декара земя вече си е купил модерен трактор,кви Белоруси бълнуваш бе?Нали искахме европейски съюз-е сега ще лапаме бахура...А една шепа едри землевладелци ще се чудят кво да си правят парите.Как ли ще им понесе една забрана за износ на жито примерно...Ама не, в ЕС тия работи не са позволени...А факта,че скъпите цени на зърното убиха несубсидираното животновъдство никой не го отчита...*** тоя,дето измисли въпросното единно плащане на декар!
109
2
 
6
 
! Отговори
пешо преди 12 години
та само хляба ли? някой знае ли защо домати, внесени от турция, са по-евтини от българските? там плащат транспорт,мито,а са по-евтини! всичко е заради далаверата! много по-лесно е да внесеш няколко тира с цигари,например,да не платиш мито, а рушвет, да ги продадеш и гушнеш милиони на момента, отколкото да чакаш някой цяла година да го произведе и да търсиш начин да му вземеш продукцията почти без пари, просто не е същото!
108
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 116А досега като сме работили какво? Собственикът на *** фурна сменя кола след кола, ние мрем от глад. Ако той/те фалира/т или най-сетне ще се появят условия за бизнес, които ще оставят в икономиката читавите предприемачи или ще се наложи и останалите по тази земя бачкатори да се евакуираме от тази страна. Как си обясняваш, че толкова време след преброяването ни се пуска откъслечна информация за това и онова, а пълните данни все още ги няма?
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Измислена държава!
106
2
 
2
 
! Отговори
До 113 преди 12 години
А ти къде ще работиш тогава ?
105
0
 
15
 
! Отговори
11 преди 12 години
Докъде я докарахме... Всяко следващо правителство е по-голям *** и от предходното...
104
3
 
4
 
! Отговори
skatelite преди 12 години
Мхм .. тез мръсни европейци как ни прецакаха .. сега ни карат да им купуваме хляба, утре ще ни притиснат до стената да работим .. на къде отива този свят? Брашното поскъпва и трябва да се национализира производството му - ТКЗС му е майката така хем работа за много хора, хем повечето няма да работим хем ще е ниска цената на брашното за сметка на държавата и хлебарите ще са доволни.
103
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нека внасят от чужбина....то в бг няма оправия...да фалират дано...никои не мисли за раб.класа..всеки гледа да се налапа и да вземе парите на народа....МИСЛЯ СИ ЧЕ Е ЗА ДОБРО....
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно хлебче от 250-300 гр. в Гърция струва 2-3 евро в магазина. Във Франция едва ли е по-малко.Не знам как ще внасят у нас по-евтино.Земеделието им не е с Беларус, а с малки модерни трактори и др. взети с кредити. Но видяхме докъде стигнаха. Те не са кредитния САЩ да си печатат пари.
101
1
 
13
 
! Отговори
Ристо Мотористо преди 12 години
Това се казва производителнос на труда, неможе половината българия да пустее а другата половина да се обработва с Беларуси на по 40 години и искамие после да е евтино житото, нови технолигии и субсидии които някой (всички знаем кой) ги открадва, за това ни е скъпо брашното... ;)
100
1
 
21
 
! Отговори
az be преди 12 години
"Ние цяла година работим на загуба. Цената на брашното е двойна, а цената на хляба е по-ниска в сравнение с миналата година. " Доста трябва да си се "нагушил" преди това за да си позволяваш да работиш на загуба!