Правят първа копка на мол за 40 млн. евро в Бургас

Завършват до през лятото на 2012 г.
Обновена: 24 юни 2011 18:46 | 24 юни 2011 18:46,
107
Правят първа копка на мол за 40 млн. евро в Бургас
Снимка: ZBS

През идната седмица ще бъде направена първа копка на търговския център The Strand в Бургас – проект с инвестиция на стойност 40 млн. евро.

Това казаха за Investor.bg от компанията за инвестиционен мениджмънт и развитие на проекти ZBS, която е един от основните инвеститори в търговския център.

Проектът ще бъде с брутна отдаваема площ от 30 хил. кв. м и разгъната застроена площ от 60 хил. кв. м.

Той ще има близо 100 търговски обекта и над 750 паркоместа.

Развлекателната част ще заема около 35% от търговските площи и ще включва кинокомплекс, боулинг, ресторанти и детски център.

Строителството на мола, който ще бъде разположен на изхода към магистрала „Тракия“, е планирано да завърши през лятото на 2012 г.

От компанията съобщават, че към момента има подписани договори или резервации за 44% от търговските площи.

За изпълнител на строителството е избран "Евробилдинг Инженеринг" ЕООД.

Финансирането е осигурено чрез комбинация от собствен капитал, мецанин финансиране и банков кредит от Корпоративна търговска банка. Собственият капитал и мецанин финансирането ще бъдат осигурени от британски и частни инвеститори, уточняват от компанията.

Проектът за мола бе обявен още през 2009 г., когато той бе определен като първия мол „от отворен тип“ у нас.

Още новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Durjava, v koqto ne sashtestvuva nishto drugo osven hoteli, benzinostancii i molove, nqma shans za ikonomichesko razvitie i prosperitet.
64
3
 
11
 
! Отговори
ОТ БАКАЛИЯТЯ преди 12 години
Молове можем да правима училища и децки градини не можем нали. Еднин театър, една опера да бяха построили през последните 20-25 години, *** не лапат и лапат и като трябват пари ни садират кожите, и н изалъгват с по 30лв увеличение на заплатата преди изборите
63
3
 
3
 
! Отговори
Беремед преди 12 години
до 51Очевидно като се прибереш в България, общуваш само с най- дивите и примитивни жители, което пък налага извода, че и ти самия си представител на тази прослойка. Това, че ти си заобиколен само от комплексари не означава, че всички сме така
62
0
 
4
 
! Отговори
wtf преди 12 години
Za kav *** ni e toq mol ve da e*a kuhite maruli....shte kajesh che nqma - pak to 70 mall-a napraviha, qko perat pari .....ama qko....
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
closed malls in America
60
3
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
с една дума по твойта логика ,само хляб и сол трябва да се продава в този МОЛ ,понеже това се търси !Впрочел от МОЛА на вересия не може да се купува! А във всеки по-малък квартал хората се познават и купуват от по-малките магазинчета на вересия до аванса или до заплатата ! Така ,че кой обикновен човек ще пазарува редовно от МОЛ , ще отиде един път да си купи нещо ,колкото да не се каже ,че не е пазарувал от МОЛ !
59
0
 
2
 
! Отговори
аноним преди 12 години
Име дали му измислиха?Може да е "СТЪКЛЕН ДОМ"
58
1
 
4
 
! Отговори
кака цура преди 12 години
каф мол бе, аз ги прудаам сащите триумфни сютюени по 2 и пидсет парчету на пазара у димитровград кои не верва да дои и да си купи
57
1
 
1
 
! Отговори
До 54 преди 12 години
Къде няма да отидеш,в мола или в гробищата?:)
56
0
 
6
 
! Отговори
Бахти преди 12 години
Аз с моята заплата,поне покрив си направих на къщата,тези без пари тръгнали бизнесмени да стават,МОЛ без покрив,че го и измислили,,отворен тип,,Ми то и аз съм отворен тип,сега да си издълбая дупка пред къщи,и да сложа неонова реклама,,ЕкоКенеф,,за всичко си има думички,ми да
55
3
 
9
 
! Отговори
ОТ БАКАЛИЯТЯ преди 12 години
Само като си помисля, че тия 40мил Евро ще ги смъкнат от нашите гърбове докато го построят товя чудо, то какво ли не строихме ние и пак ще строим ли строим, И Кремиковци и НДК и АЕЦ и накрая всичко го покриват бурени или някой ще го купи за 1 ст. след 50 години
54
4
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
...общо взето се радват на това и изглеждат така, както ти като си в странство...демек ...пълен ***....анадъму?....
53
1
 
7
 
! Отговори
............... преди 12 години
Да построиш МОЛ срещу гробищата - е, така е във Варна....там никога няма да отида....
52
5
 
4
 
! Отговори
Иван Костов преди 12 години
Сега. На ВСИЧКИ ТЪПОЪГЪЛНИ ТРИЪГЪЛНИЦИ обяснявам::::Първо е възникнала търговията. Преди нея е била нуждата, а търговията трябва да отговори на това. Търговията търси решение на нуждата, като ПОРЪЧВА стоки!Обратното е абсолютно слабоумие - да се произвежда нещо, което на никого може да не му трябва!Затова, за да се развива икономиката, трябва да има ТЪРГОВИЯ. След него ще дойде и производството!А ся дайте 5 лева за урока!
51
2
 
12
 
! Отговори
Лелче преди 12 години
АМАН ОТ МОЛОВЕ!!!
50
7
 
12
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
В Бг от няколко години насам, почнаха да стават на мода тия думички "мол (mall)" и "хендсфрий (handsfree) или хенди. Айде да си припомним пред години как им викахме на тези 2 неща? На кой му хрумна тая идея на гсма да му викат хендсфрий, при положение, че дори и в Америка не му викат така? Като се прибера в Бг всяка година виждам някоя нова глупост. Беше модерно да се пие само минерална вода San Benedetto по кафИетата, направо се хващах за главата и си виках "мале тия на кво се радват"...смях.
49
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам за вас, но според мен по-добре да си имам моя си сергия на пазара, отколкото да работя за Метро... ------------- Имай си сергия, никой не ти го забраняваНа мен пък ми е по-удобно да пазарувам в Метро.
48
7
 
5
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Браво! Това означава стотици работни места, а от там развитие на икономиката :)
47
3
 
2
 
! Отговори
Audit преди 12 години
I az vse pak ne polu4ih otgovor na vaprosa-KAK SE PERAT PARI S NE6TO KOETO SE OTDAVA POD NAEM BE ***?????
46
1
 
10
 
! Отговори
до Taxing преди 12 години
...ато ги влагат в строежа на мол-а ги изпират - иначе къде да ги дянат ....