Правят първа копка на мол за 40 млн. евро в Бургас

Завършват до през лятото на 2012 г.
Обновена: 24 юни 2011 18:46 | 24 юни 2011 18:46,
107
Правят първа копка на мол за 40 млн. евро в Бургас
Снимка: ZBS

През идната седмица ще бъде направена първа копка на търговския център The Strand в Бургас – проект с инвестиция на стойност 40 млн. евро.

Това казаха за Investor.bg от компанията за инвестиционен мениджмънт и развитие на проекти ZBS, която е един от основните инвеститори в търговския център.

Проектът ще бъде с брутна отдаваема площ от 30 хил. кв. м и разгъната застроена площ от 60 хил. кв. м.

Той ще има близо 100 търговски обекта и над 750 паркоместа.

Развлекателната част ще заема около 35% от търговските площи и ще включва кинокомплекс, боулинг, ресторанти и детски център.

Строителството на мола, който ще бъде разположен на изхода към магистрала „Тракия“, е планирано да завърши през лятото на 2012 г.

От компанията съобщават, че към момента има подписани договори или резервации за 44% от търговските площи.

За изпълнител на строителството е избран "Евробилдинг Инженеринг" ЕООД.

Финансирането е осигурено чрез комбинация от собствен капитал, мецанин финансиране и банков кредит от Корпоративна търговска банка. Собственият капитал и мецанин финансирането ще бъдат осигурени от британски и частни инвеститори, уточняват от компанията.

Проектът за мола бе обявен още през 2009 г., когато той бе определен като първия мол „от отворен тип“ у нас.

Още новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как може преди 20 години един хляб да е 25ст а сега 1,20лв ?!?--------------------------- Преди 20 години един хляб беше лев и нещо. А преди 25 беше 46 стотинки при заплати 150-200 лева.
44
7
 
4
 
! Отговори
манго до 14 преди 12 години
Абе бате ти въобще си много кух ,никакъв рима няма твойта стиготворение! Виж на мангото стиготворението ! : Отидих вчера брат във МОЛАщот хладилника е празен ,Продавачката ми заби кола и ми го бутна мазен,мазен !Сърце *** не сдържа сеи реши да отмъсти в тоз час,да гепне нещо не поколеба секакто бе виждал от бай Танас !
43
7
 
12
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
SORRY, но това е първото правителство което прави нещо в тази държава, но закърнелия и празен български мозък неможе да го проумее. ние си искаме комунистите и това си е . Всеки народ си заслужава управниците.А сегашните просто не са за в тъпата България. Мерси за минусите от закърнелите мозъци.
42
3
 
7
 
! Отговори
sawall преди 12 години
Въпросът е спорен. Сега ще дойдат вериги магазини, и ако продават на загуба в началото (а те могат) ще избутат малките магазинчета от бизнеса. Моловете наистина отварят нови работни места, но те са ниско платени и с ниско квалифициран труд. Но магазинчето ти като фалира, ще бачкаш каквото има... Не знам за вас, но според мен по-добре да си имам моя си сергия на пазара, отколкото да работя за Метро...
41
6
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
Приятел, пародирането на известни шедьоври е едно от най-жалките занимания. Недей става смешен с тия простотии, слизаш на нивото на Слави и Господари на ефира...
40
1
 
6
 
! Отговори
мол до мол преди 12 години
Сега чии пари ще перат ???
39
0
 
9
 
! Отговори
las bolas преди 12 години
Трябва да направят задължителни курсове за мутри, митничари и "мозъци - консултанти" на тема: "Как да перем и влагаме парите си от рекет и далавери в нещо по-интелигентно от молове и хотели?"Бидейки мутри и "мозъци" те не разбират от реален и честен бизнес. Те не знаят как да правят пари, те знаят как да откраднат пари,... затова и бизнесът им е такъв - празни молове и хотели. Не се иска много акъл.
38
4
 
8
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
и кой ще пазарува в тия МОЛове бе пенсинерите с увеличените си пенсии от по 200лв ли? Или майките с по 250лв майчиство? Ще пълнят гушките на политици и баровци с джипове пак а народа ще мре от глед и мизерия. Как може преди 20 години един хляб да е 25ст а сега 1,20лв ?!? Какво се е променило точно в хляба, освен че стана по клисав и безвкусен?
37
0
 
8
 
! Отговори
Mite преди 12 години
Извинете ама какво всъщност означава МОЛ, може и да е срамно ама не знам???? Що не им викат търговски центрове или от сорта!!!!!
36
10
 
3
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
стига с тези малки магазинчета и мизерни бараки бе. хората иаскат да ни цивилизоват, ама *** нали си е тъпо парче, то гледа да е все наврчно в мизерията и в калта. А тези магазини нали се зареждат 90% от български производители. Ей, много кух народ сме. А навремето защо всички се тъпчеха в КОРЕКОМ-ите. За да си вземат хубава и качествена стока, а сега "ДАЙТЕ ДА ВРЪЩАМЕ ДЮКЯНЧЕТАТА". еЙ КУХ И *** НАРОД СМЕ И ЗАТОВА ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-ЛОШО. Те всички, умни, работни хората отдавна не са. тук
35
3
 
6
 
! Отговори
an преди 12 години
А КОГА МУТРО-КОМУНИСТИТЕ ЩЕ ПОСТРОЯТ ЗАВОДИ КОЙТО ДА ПРОИЗВЕЖДАТ ДА СА КОНКУРЕНТНО СПОСОБНИ И ДА СЪЗДАДЪТ РАБОТА ЗА НАРОДА? ТОВА НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ. ТЕ НЕ СА НАУЧЕНИ ДА РАБОТЯТ. ЗА ТЯХ Е ВАЖНО ДА ИЗПЕРЪТ МАНГИЗИТЕ КОИТО ОТКРАДНАХА ПРЕЭ 90 те ГОДИНИ. ТОЧНО ТЕЗИ МАНГИЗИ СЕ ВРЪЩАТ В МУТРЕСТАНИ И СЪС ТЯХ СЕ СТРОЯТ ХОТЕЛИ МОЛОВЕ МЕЗОНЕТИ И КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ. МИЛИАРДИТЕ КОИТО ОТКРАДНАХА ОТ НАРОДА ВЕЧЕ ГИ ИЗПРАХА И УЗАКОНИХА.
34
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 12 години
до бакалията,не кино да гледа,а за тоалетната няма да му стигне 270лв.с които се похвали боко ,че е увеличавал минималната заплата.
33
5
 
1
 
! Отговори
Taxing преди 12 години
Nqkoi ako si ima ponqtie ot s4etovodstvo 6te mi obqsni li KAK adjeba se perat pari s ne6to, koeto se otdava pod naem. 6toto az ne zacepvam vruzkata.Sorry za latinicata....
32
6
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
Точно той ще сиппе последната щепа върху гроба на България, тъпо ГЕРБерче ! А че от 20 години ни свалят по 3 кожи от гърбовете ежедневно е друг въпрос
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е зле, това са свежи инвестиции, наливат се пари в България, ще се отворят работни места, а *** бълват жлъч и това си е. Добра новина.
30
6
 
15
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
ама сигурно бат' ти Бойко е виновен за мизерията в държавата. ей, този български народ, хем късопаметен, хем ***
29
2
 
6
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
а кой ти каза че се строи от наши бизнесмени
28
3
 
5
 
! Отговори
ОТ БАКАЛИЯТА преди 12 години
Сега да дадат на бат Бойко една "увеличена" минимална работна заплата и да го затворят за 1 месец в МОЛа да преживява, дори само кино да гледа пак няма да му стигнат парите за цял месец
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** са нашите бизнесмените и това си е. Вместо фабрики да строят, те молове. Ама от де толкова акъл за фабрика, от де.....
26
11
 
5
 
! Отговори
Метросексоален преди 12 години
Аз съм много щаслив, че вече и в боргас хората ще могат да пазаруват цивилизовано качествени стоки .