Как да привличаме високоплатежни туристи в България?

Най-реално е да се насочим към туристи от средния сегмент, смятат специалисти
Обновена: 7 ное 2011 16:37 | 7 ное 2011 16:37, Красимир Ангелов
14
Как да привличаме високоплатежни туристи в България?
Снимка: Булфото

Българският туристически бранш трябва да се ориентира към по-висок сегмент туристи, с което да повиши добавената стойност в сектора. Това беше мнението на участниците в дискусията, посветена на ваканционните имоти и туризма, по време на конференцията за имоти BalREc, която се провежда с медийното участие на Investor.bg.

По думите на Анна Борисова, директор „Бизнес развитие”, „Ривиера”, Интерхотел „Сандански”, страната ни предлага много възможности за различни видове туризъм, но все още продава евтин продукт за нискобюджетни туристи.

Въпреки луксозния сграден фонд, който бе изграден през последните цени, страната ни има лошо име и репутация. Тя е интересна за нискобюджетния турист, който идва за 1 седмица на базата на олинклузив и не е склонен да похарчи нито един лев повече от първоначално платените.

Според нея България трябва да се препозиционира на европейския туристически пазар като дестинация от по-висок клас.

По мнението на Елена Косева, изпълнителен директор на „Св. Св. Константин и Елена холдинг“, за тази промяна има две групи предпоставки.

Едната е свързана със задълженията на страната като промотиране на дестинацията, изграждане на инфраструктурата и т. н. Сред тях е и експлоатацията на всички дадености като минерални извори, исторически и културни паметници и други.

Целият материал четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: чужди туристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
телевизионен техник преди 12 години
Всяка година туристите са с 5-10% повече и така от вече 15 години... Мисля че само 2009 беше надолу с около 5% , но 2010 вече е рекордна отново и тук няма никаква вина от българска страна за 2009 , просто световна криза. Не ремонтирай това което работи е казал стария телевизионен техник....
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Високоплатените туристи на запад почиват в къмпинги! Турист ,почиващ с каравана ,харчи 2-3 пъти повече пари сравнен с турист "на чартър и пакет" . Но ние се опитваме да привличаме бедните с оферта "ол инклузив" .
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
шегобийци ;) някои да е виждал нормален човек да почива в *** ;)
11
1
 
6
 
! Отговори
жфжф преди 12 години
Никак няма да ги привлечем!Курортите са мръсни, неподредени, хотелите наблъскани един в друг, а обслужването е жалко ... От страна с туризъм, станахме страна, презастроена с мутрински обекти, бъкана с развратености... ТУРИЗМА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ЗАПАДА или ще идват хаховци за да пиене и секс за малко пари ...
10
3
 
5
 
! Отговори
Димитър Мадрид преди 12 години
Живея в чужбина много години и всяка година ходя 2-3 пъти до Бг и обикновенно правя кратка ваканция по морето или по зимните курорти,зависи от сезона.Мога чистосърдечно да заявя ,че идеята на тази госпожа е недостижима.Ползвам 4 и 5 звездни хотели и мога да ви кажа ,че повечето от тях са трагични,като обслужване,безвкусно обзаведени и с евтини мебели и матраци.Единствения хотел за мен, който си отговаря на категорията и си заслужава парите е Гранд-хотел Лондон във Варна!Препоъчвам го 100%!
9
1
 
3
 
! Отговори
Борислав Петров до 5 преди 12 години
Евалата браво, човешкият фактор и екипната работа са най-важните неща...още не са го разбрали...., самата сграда е бетон и колкото и да е луксозна,не струва нищо, когато неграмотният служител бяга от клиента от страх, че не може да го разбере....не работя в бранша от години, имам 12 години опит...мутро-милиционерите ме отказаха и не съм единственият...няма как да ти работи човек с образование безплатно.
8
1
 
5
 
! Отговори
ЕБРЕ ДЕБРЕ преди 12 години
Наяла се въшката и излязла на челото .Това е за т.н. хотелиери в България .
7
1
 
11
 
! Отговори
Балкантур преди 12 години
Средна класа пред крив макарон. Тук ще става все по-зле заради насраното море и мутрите собственици
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма как да стане това, докато имаме олигофренски курорти за пенсионери като Сл.Бряг и Зл.Пясъци. Най-добре направения курорт от много години насам и за напред ще е Албена.Няма презастрояване, няма безсмислени поствойки.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много са ми смешни разни псевдо специялисти като почнат да расъждават върху подобни теми :)и в същото време плащат заплати на 1/6 от средните за бранша в Европа :) ами дами и господа туризма е услуга, която се прави от хора и предназначена за хора, каквато и база да имате, ако не отделяте достатъчно средства за турд, квалификация и реклама ....... няма да стане нищо :)Неможе да сложиш 4 звезди на хотел с 500 стаи, в който има зорлем 20 камериерки на по 300 лв. заплата, не става :) :) :)
4
1
 
6
 
! Отговори
ЛЕНИ преди 12 години
Изпълнителния директор на Св.Св.Константин и Елена, да си погледне по-добре курорта,че по-занемарено място не съм виждала.Това лято имах глупостта да отида там.Направо кошмар.Остатъци и руини от минало величие,неокосени ,занемарени и не поливани зелени площи и растения.Направо да ти е жал.Стърчащи ръждясали железа.В едно от заведенията в близост до 4звезния хотел "Сириус",хранят глутници бездомни кучета,които лаят неистово ,разхождат се необезпокоявани и ровят в кофите за ***.
3
2
 
10
 
! Отговори
Да,да преди 12 години
Като изгоним *** и те сами ще дойдат...
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много си е добре сектора да не го пипат че има 7 милиона туристи на година
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
когато забраним на туристи от пиздостан да летуват в България