Сметната палата ще проверява колко висшисти работят по специалността си

Прицелва се и в бюджетни организации без одити от над две години
15 яну 2013 16:16,
8
Сметната палата ще проверява колко висшисти работят по специалността си
Снимка: архив Reuters

През 2013 година Сметната палата е планирала общо 510 одитни проверки, съобщи председателят на ведомството Валери Димитров, цитиран от БТА.

Ще бъдат проверявани бюджетни организации, в които не са извършвани одити от повече от две години, организации с висока обществена и социална значимости и такива, които управляват значим финансов ресурс или усвояват големи финансови средства от ЕС и други международни организации.

Проверка ще се прави и на държавни общински структури, които се разпореждат с много имоти, имат неразплатените задължения или пък правят сериозни обществени поръчки.

Ведомството си е поставило за цел одит на производството и ползването на биогоривата, както и на управлението на националните паркове.

Ще се направи проверка и на дейността на държавните университети. Освен за управлението на имуществото ще се направи преглед до колко ефективна е тяхната дейност. „Искаме да видим колко от завършилите работят по придобитата специалност, защото всяка година за висшето образование се дават стотици милиони левове“, каза председателят на Сметната палата.

Сметната палата задължително прави одит на 180 първостепенни разпоредители с бюджетни средства, както и на БНБ, НЗОК , НОИ, управлението на държавния бюджет и управлението на държавния дълг, посочи още председателят на Сметната палата.

За тази година Сметната палата планира да направи одити на Висшия съдебен съвет (ВСС) и Народното събрание. ВСС не е проверяван две години, а парламентът през последната години е извършил 30 процедури по Закона за обществените поръчки. Палатата ще прави и одит на работата на Инспектората към съдебната власт.

Проверката на политическите партии е регулярна, особено в година, в която предстоят и парламентарни избори, каза още Валери Димитров.

Още икономически  новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Сметната палата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
та има толкова преди 11 години
фалшиви вузове,че чак свят да ти се завие, вишист ли е лицето завършило ПУЦОВЕТЕ-НЕ Е.
7
0
 
1
 
! Отговори
Валя преди 11 години
Какъв става човек, когато е завършил висше образование? - Висшист.А когато е завършил средно? - Среднист.А ако е завършил начално? - Началник.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какво беше преброяването тогава ?Питахте ни за образование, каде работиме, какво работиме, колко телевизора имаме, колко печки, външна/вътрешна WC.Това което ми става ясно е че държавата ще плаща ОТНОВО за нещо което вече го има като информация/статистика.Не си ли попълнихте картончетата?
5
0
 
1
 
! Отговори
Човекът Долар преди 11 години
Аз работя на Wall Street и съм финансово обиспичен поради уменията ми като спекулатор на световните капиталови пазари.Sent from my iTriplex
4
0
 
1
 
! Отговори
DUBLIN преди 11 години
Proverqvaite i da ne zabravite da nazna4avate o6te "kalinki",a nie istinskite vis6isti 6te si pravim parite v 4ujbina,kadeto ni tsenqt i 6te si gledame jivota,a vie tam gniite i se pravete na veliki....27175
3
0
 
1
 
! Отговори
Опалянка преди 11 години
То-оо, туй дето са го съобщили е хубава работа, ама да не стане като всичката!Пък аз с две висши, комай четвърта година жена ми ме храни след като ми извъртяха чл.328.КТ
2
0
 
1
 
! Отговори
ОХ преди 11 години
МНОГО СЛУЖИТЕЛИ СЪС ЗЕМЕДЕЛКО СРЕДНО И КИЛИЙНО,РАБОТЯТ В ТЕРИТОРИАЛНИ ДАНЪЧНИ СЕГА НАП,СИСТЕМАТА Е ОТ ВРЕМЕТО НА БАЙ ТОШО,МУРГИНА,КРАСИМИР,ВЪРТЯТ СИ СИНЖИРА И РАЗДАВАТ "ЪКЪЛ"НА ГРАЖДАНИТЕ,ЗАТОВА ПОРЕДНАТА ПРОВЕРКА ПРОФОРМА,ДА ЖИВЕЙ ТРУДА.ДАНО ИМА РЕЗУЛТАТ!
1
0
 
1
 
! Отговори
Money for nothing преди 11 години
So what?