Станишев щял да пази ВМЗ от приватизация

БСП ще търси подкрепа от опозицията против ваденето на фирмата от списъка
26 яну 2013 17:32, Бойчо Попов
209
 Станишев щял да пази ВМЗ от приватизация
Снимка: БТА

„Ще разговаряме с всички опозиционни групи в НС, за да се противопоставим на изваждането на ВМЗ от забранителния списък“, заяви днес лидерът на БСП Сергей Станишев на среща с работници от ВМЗ, която се проведе в Радиното училище в Сопот.

Бившият премиер е на посещение в града по покана на работниците от ВМЗ, предава БТА.

Според Станишев решението на правителството да извади завода от забранителния списък води до бърза приватизация със съкращаване на хора.

„Ние сме против, защото това е бягство от отговорност“, подчерта лидерът на БСП. Според него подобно предприятие не може да съществува без ясни държавен ангажимент и политика. „Радвам се, че бяха изплатени заплатите, но това не решава целия проблем“, смята Сергей Станишев.

Миналата седмица НС прие на първо четене промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, с който се изважда ВМЗ-Сопот от забранителния списък за приватизация. От 86 депутати, участвали във вота, за бяха 76, 8 гласуваха против, 2 въздържал се.

Като „политическа и икономическа поръчка“ Петър Мутафчиев от БСП определи промените в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, с които се вади ВМЗ-Сопот от забранителния списък за приватизация.

Стачката във ВМЗ Сопот приключи вчера, след като за заплати бяха преведени близо 4 милиона лева. За сумата се разбра от думите на премиера Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерски съвет, на който присъства и министърът на икономиката Делян Добрев. Парите са дошли от изпълнена преди време поръчка за чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сергщ ша нъ упрай.Ахъ.
69
0
 
9
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
До Българин С ТАЯ КОРУМПИРАНА СЪДЕБНА СИСТЕМА НЕ МОЖЕ ДА ИМА ДЕМОКРАЦИЯ ИОСТАВА НАЧИНА НА ОКТАЙ.
68
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един мазен,плешив плъх,излязъл от мръсната канализация.
67
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Четете горе-Украйна ще добива шистов газ.В САЩ с тези добиви на газ и петрол бензинът е 60 цента.Какво става в България.Проруската БСП наплаши народа с глупости за шистовия добив и благодарение на тях/комунистите/ се запътваме към каменната ера-скъпи горива,лоша икономика,руска зависимост,ненужни проекти за АЕЦ...Следователно пътят,начертан от БСП е път към мизерията.
66
2
 
17
 
! Отговори
aaa преди 11 години
ГЕРБ изплати заплатите им , а сега Станишко ходи и се прави на Спасител! Защо не отиде преди 3-4 дни когато хората нямаха пари, а отиде когато си ги получиха? замислете се и ще видите колко е подмълвен тоя и неговата партия.
65
2
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Леле тоя въобще не го е срам! Популист гаден!!!!!!!!
64
4
 
16
 
! Отговори
111 преди 11 години
Чакайте Серго-педераста да ви оправи...
63
0
 
6
 
! Отговори
SSSS преди 11 години
Корупцията е едно от нещата, което може да бутне всеки строй и всяко управление - от най-лошите до най-добрите.
62
0
 
12
 
! Отговори
до 62-българин преди 11 години
Никой никого няма да коли,ако ГЕРБ спечели.Сега някой да е заклан?Най-лошото е,че Русия си има партия в България и това е БСП;Турция си има ДПС.Това е лошото.Има и такива,които без да мислят за националния ни интерес гласуват за последните две партии и те са псевдобългари.
61
0
 
9
 
! Отговори
bgMan преди 11 години
При Крумовите закони не е имало корупция: крадеш-режат ти ръката, лъжеш-режат ти езика, убиваш-режат ти главата. Как да има корупция при такива закони???...Представяте ли си сега цялото ни народно събрание с отрязани езици и с по една ръка(не че не заслужават и отрязани глави)???... :D
60
0
 
13
 
! Отговори
притеснения преди 11 години
сергейчо по добре да си пази седалищните си части от почетия председател.мухахаха
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова е *** че чак е *** Ако имахме нормална държава директора се уволнява и се назначава компетентен такъв който да направи ВМЗ печелившо Хващам бас че ако хамстера по някаква случайност дойде на власт приватизацията на ВМЗ ще е едно от първите неща които ще направи!Ама сега щом го прави друг не може
58
7
 
2
 
! Отговори
пенсия. преди 11 години
Лицемер и популист . Не пада по.долу от съпартиеца си от Банкя.От социалисти стнахте капиталисти. А пък герберасите са мутантите на БСП.
57
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мъка ! същество , без един работен ден в живота си , спасява работници от капаните на съпартийците си !
56
3
 
13
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
ГОРКИТЕ . НАПРЕД С Р. ОВЧ. КЪМ МЕТОДА НА ВАЛЬО ТОПЛОТО.
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Без Станишев
54
0
 
3
 
! Отговори
ponti преди 11 години
iskam da se izvinq na vsi4ki napih se i govoriq gluposti pove4e nqma da komentiram nikade
53
13
 
10
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Чета коментарите и се плаша.Такава омраза ,такова чудо нямаше дори непосредствено след 10 Ноември.Имам чувството ,че ако ГЕРБ загубят изборите това лято ще започнат да колят тези ,които не са с тях.Хей хора осъзнайте се.Не сме длъжни всички да симпатизираме на ГЕРБ.
52
2
 
0
 
! Отговори
ponti преди 11 години
6eguvam se be guvoriq gluposti ne slu6aute
51
5
 
2
 
! Отговори
ponti преди 11 години
nai mizernata darjava stana prez poslednoto pravitestvo po vreme na stani6ev i zarq darjavata struva6e mnogo pari !i govoriq s fakti imotite na darjavata struvaha kolkoto v normalnite evropeiski strani !sega imote v balgariq ni6to ne struvat