Станишев щял да пази ВМЗ от приватизация

БСП ще търси подкрепа от опозицията против ваденето на фирмата от списъка
26 яну 2013 17:32, Бойчо Попов
209
 Станишев щял да пази ВМЗ от приватизация
Снимка: БТА

„Ще разговаряме с всички опозиционни групи в НС, за да се противопоставим на изваждането на ВМЗ от забранителния списък“, заяви днес лидерът на БСП Сергей Станишев на среща с работници от ВМЗ, която се проведе в Радиното училище в Сопот.

Бившият премиер е на посещение в града по покана на работниците от ВМЗ, предава БТА.

Според Станишев решението на правителството да извади завода от забранителния списък води до бърза приватизация със съкращаване на хора.

„Ние сме против, защото това е бягство от отговорност“, подчерта лидерът на БСП. Според него подобно предприятие не може да съществува без ясни държавен ангажимент и политика. „Радвам се, че бяха изплатени заплатите, но това не решава целия проблем“, смята Сергей Станишев.

Миналата седмица НС прие на първо четене промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, с който се изважда ВМЗ-Сопот от забранителния списък за приватизация. От 86 депутати, участвали във вота, за бяха 76, 8 гласуваха против, 2 въздържал се.

Като „политическа и икономическа поръчка“ Петър Мутафчиев от БСП определи промените в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, с които се вади ВМЗ-Сопот от забранителния списък за приватизация.

Стачката във ВМЗ Сопот приключи вчера, след като за заплати бяха преведени близо 4 милиона лева. За сумата се разбра от думите на премиера Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерски съвет, на който присъства и министърът на икономиката Делян Добрев. Парите са дошли от изпълнена преди време поръчка за чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
1
 
! Отговори
оху боху преди 11 години
ЕДНО ХУБАВО ПРЕДПРИЯТИЕ ОСТАНА ДАВАЙ ДА ГО ЗАКРИЕМ ТО Е КОМУНИСТИЧЕСКО ПОСЛЕ ЩЕ МИ ЯДЕТЕ Х..Я УРААААААА.
149
1
 
6
 
! Отговори
az esm преди 11 години
Ох,как ми иде да му зашлевя един народен шамар на този повярвал си и самозабравил се ***.....
148
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно БСП се готви за партизанска война като има намерение да изкупува военната продукция на ВМЗ.В противен случай тази реакция е чист популизъм.
147
2
 
3
 
! Отговори
ponti преди 11 години
mom4eta sled franciq ,germaniq ....i 4ehiq zavi na levo
146
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев толкова ще спаси ВМЗ от приватизация и съответно ликвидация, колкото преди години Първанов спаси ДЗУ, АЕЦ Козлодуй и т. н. И за сляпоглухите е ясно БСП играе проформа опозиция, просто да се върне на власт, след което пак да докара някой като Бойко, а след това отново да се върне и т. н.
145
2
 
7
 
! Отговори
Ники преди 11 години
Някога в Сливен имаше 3-4 машиностроителни завода ,Динамо, Победа ,ЗММ, завод Сто ..там работеха средно между 2000-3000 стругари ,шлафисти фрезисти и т.н.т въс всеки от заводите..23 години по късно Ако някой от тези заводи обяви прием на 500 човека да работят специалисти от тези професии ...Няма от къде да ги намери ако ще и 1500 лева заплати да им дава ...Ейй това е страшното чистачи и метачи колкото си искаш Та и това ще стане с ВМЗ Сопот ...Изчистване на проблема унищожаване на отрасъл !
144
11
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха ! преди 11 години
Тошко, Тошкооо, *** си като гъбена чорба !"Меката китка" иска да предпази предприятието от приватизация и разграбване. В едно малко градче като Сопот нови 3 000 семейства без работа означава бавна и сигурна смърт.Любимият ти вожд Боко просто плати това, което държавата от месеци дължи на тези хора. Нищо героично не е направил. По време на предишните правителства предприятието работеше нормално, а хората си получаваха заплатите. Не като сега.
143
5
 
9
 
! Отговори
тошко преди 11 години
Мека китка носи КИТКИ на работещите в ВМЗ, ............а ББ им приведе 4 милиона и им плати заплатите! Ето това е разликата М/У БСП и ГЕРБ!
142
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, той *** си не може да опази, ВМЗ ще ми пази!... Лай*о комунистическо.
141
1
 
2
 
! Отговори
ZARSTVO BALGARIA преди 11 години
V ZARSTVO BALGARIA Balgarskite Podanizzi Sa Bili Nai-CHestnite i Trudolubivi Hora v Evropa,i Edni OT NAI-Bogatite... Идеята на Европа е, България да бъде икономически слаба страна от Третия свят (без нефт, газ, АЕЦ, собствено производство) с евтина работна ръка, евтин алкохол, евтини жени и достъпен туризъм...TOVA se GARANTIRA ot NEZAKONNATA republika,S FALSHIVIA "referendum"1946 godina,KOGATO BOGATOTO ZARSTVO BALGARIA e NASSILSSTVENO ZAMENENO ot ZZALKA i MIZZERNA republika na ZZLOTO...
140
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не са крадяли сопотчани, а началниците им са пълнили десетилетия наред партийната каса на БСП и собствените си джобове.Умишлен фалит е била крайната цел и лапване на големия залък от БСП, ама им приседна преди 3години и половина.
139
2
 
0
 
! Отговори
до 186 преди 11 години
Ти да не би да си купувал от тях,та ги знаеш тия работи.
138
1
 
17
 
! Отговори
Сопотчанин преди 11 години
Ако Станишев беше казал че ще идва щяхме да го посрещнем тържествено.Тук във всяка къща имаме истинско работещо оръжие.
137
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя ми*дил е ходил в Сопот да агитира пенсионерите за измисления си референдум ДНЕС В ДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪЛ.
136
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя пундяк Станишев кой го е канил в Сопот.
135
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ВВВТЪП СИ, ТА ДАЖЕ ПЛОСЪК!
134
9
 
7
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
БИЙ УРОДА НА БЕДНОСТТА ГРОБ БИЙ ЗАЛИЧИТЕЛЯ НА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ МУТРАТА ОТ ИПОН
133
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще оправи ВМЗ както Сашо Томов оправи Кремиковци.Тия приказки съм ги слушал,слушал две десетилетия.И много странно,говорил пред бивши служители на ВМЗ,вече пенсионери.Мръшляка е ходел да агитира и в събота,както винаги е правила БСП в денят за размисъл.
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ami mom4eta to ,4e toq ne stava ne stava vie za kogo ste koi da ni upravlqva
131
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вън червения биклук от Сопот!

Спонсорирани публикации