Sony продаде 1 млн. броя PlayStation 4 за първите 24 часа

На предшественика PlayStation 3 бяха нужни 3 месеца за тези продажби
Обновена: 17 ное 2013 17:34 | 17 ное 2013 17:34, Красимир Ангелов
19
Sony продаде 1 млн. броя PlayStation 4 за първите 24 часа
Снимка: Reuters

В Северна Америка вече може да се види колко добре се продава наследникът на PlayStation 3. В рамките на първите 24 часа PlayStation 4 е бил продаден над един милион пъти! Този брой не е приблизителен, а идва лично от Шухей Йошида чрез акаунта му в Twitter.

Нека сравним това с предходния модел. Този брой PlayStation 3 постигна едва след три месеца.

"Реакцията на феновете е феноменална“, казва Андрю Хаус, президент и главен изпълнителен директор на Sony Computer Entertainment, който изрази и благодарността си към феновете.

PlayStation 4 излиза в Европа и Латинска Америка на 29-и ноември. Японците вече са изпълнили една пета от очакваните продажби на PS4 до края на март 2014 г.

Представянето на PS4 се случва седем години след предходната версия на конзолата и една седмица преди излизането на новото гейминг устройство на Microsoft – Xbox Оne.

"С PS4 искаме да постигнем висока производителност на ниска цена, която да е достъпна за всеки дом по света", заяви вицепрезидентът на Sony Computer Entertainment America Адам Бойс.

Пазарната стойност на PS4 в САЩ ще е 399 долара, докато Xbox One ще се търгува със 100 долара повече.

Още новини от света на бизнеса и технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: САЩPlayStation 4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
LethianDream преди 10 години
Честито на американците, у нас ще дойде най-рано през пролетта на 2014 г. Догодина за Коледа може и да се жертвам да си я взема с някой бъндъл тип Uncharted 4.Огромна част от коментиращите под мен политически клоуни нямат представа какво е конзола, но важното е да се коментира - партийните централи плащат за публикувани коментари.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не разбирам за какво иде реч
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбира се, че освен за забавление (което също е нещо необходимо), може да се ползва и с образователна цел. Има сума ти образователни игри и симулатори на какви ли не машини. Просто тряа си ноу *** да кажеш, че забавлението не е част от живота.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Коментар номер 14 е най-смисления който прочетох до тук.
13
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Playstation е един цял свят изграден на база създаването на персонална визия на Sony за домашно забавление запазило своята идентичност, богата история и неповторим стил и до днес!
12
10
 
17
 
! Отговори
АМА преди 10 години
аз като нямам конзола кво умирам ли? не съм в играта така ли? Еволюцията не е само материалното ице ама си далеч от много много неща....еволюцията е нещо далече от МАТЕРИАЛНОТО...... колкото си по *** си мислиш че айфона е върхът в живота ти >.имах познат той така като тебе да си купи еди какъв си АВТОМОБИЛ бил голяма технология еволюционно.....АМИ ОТРЕПА СЕ С ТАЯ ЕВОЛЮЦИЯ ИЦЕ
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До hugeПрактически няма никаква практична цел - става само за забавление.
10
2
 
11
 
! Отговори
ratchet преди 10 години
Костое е виновен!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
1
 
9
 
! Отговори
смок преди 10 години
До hugeЩе разбереш като си я вържеш на 50 инчовата плазма.
8
1
 
46
 
! Отговори
Тео преди 10 години
Още един път се сблъсквам с олигофренизацията на част от нашата нация! Хората ви говорят за Playstation 4 вие си знаете Бойко, Бея, Гея и Злодея, а, и да не забравя - и лютата чушка, мускалите и порезницата хляб! България ще тръгне напред тогава, когато байганювщинята приеме някакви поносими размери! Колкото до конзолата, не съм им фен, но поздравявам всички от Сони, защото това е голям успех. Дано част от парите отидат за тези, които не могат да си позволят дори и елементарни условия на живот.
7
15
 
7
 
! Отговори
huge преди 10 години
Sorry, ама за каква практическа цел служи конзолата?
6
5
 
7
 
! Отговори
Христо преди 10 години
Аз не обичам безсмислените спорове а и надали съм попадал на подобно място (с изключение на онези в Лондон ) където човек може да проведе нормален такъв! Излишно е и да споменавам дълбоко вкорененото чувство не неприязън към хората които могат да си позволят еволюционен продукт!
5
4
 
20
 
! Отговори
До: ицето преди 10 години
Те конзолите са основите на образованието :-) да те *** в мъдреца хахахаха
4
9
 
16
 
! Отговори
Христо преди 10 години
На Доста *** Парчета вид имате, лишени от правото си на образование. Щастлив съм, че навреме напуснах тази *** и мога да се насладя на най-великата конзола като нормален интелигентен човек. Безсрамници!
3
4
 
21
 
! Отговори
серго гея преди 10 години
ми пиленце ела на позитано със ваджайнина и анто путев ще те пориме заедно като комсомолец на къра....даже и по 50лв джобни с парче пица ще получите комсомолчета
2
16
 
31
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
Искам да поря млади бесепарки!!!
1
9
 
21
 
! Отговори
хахаха преди 10 години
троината коализиа от бг мафиата дава по50 лв