С 34 млн. лв. ремонтират пътища в Северозапада

Парите са за второкласни и третокласни участъци
Обновена: 22 апр 2014 20:42 | 22 апр 2014 20:42, Анисия Иванова
22
С 34 млн. лв. ремонтират пътища в Северозапада
Министър Десислава Терзиева Във Врачанско. Снимка: БТА

Общо 34 милиона лева от публичната инвестиционна програма на правителството ще бъдат вложени в ремонт на второкласни и третокласни пътища на областите Враца, Монтана и Видин през тази година, съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Тя уточни, че от общата сума 9 милиона лева са само за област Враца. Днес министър Терзиева и Стефан Чайков, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътната инфраструктура", инспектираха строителството на обходния път на Враца. Трасето е част от международния път Е-79, дължината му е почти седем километра и е на стойност 17 млн. лв., съобщава БТА.

Пред журналисти Терзиева посочи, че е доволна от състоянието на строителните дейности и допълни, че строителите са уверили, че пътят ще бъде готов за 1 юни.

Трасето на пътя, което включва пътен възел с подлез, три кръстовища и железопътен прелез, вече е изградено и върху част от него е положен и първият пласт асфалтово покритие.

След това двамата участваха в "първа копка" на рехабилитация на второкласния път Криводол-Девене-Борован.

По проекта се предвижда основен ремонт на участъци от второкласния път от границата на област Монтана през Криводол, Девене до Борован с обща дължина 19 километра, като ще бъде извършен и ремонт на мост над река Ботуня.

Строителните дейности в размер на 10 193 976 лева ще се извършат с подкрепата на оперативна програма "Регионално развитие". Изпълнител на проекта е сдружение "Пътища Северозапад 2012".

Министър Терзиева отбеляза в словото си, че второкласният път е най-пряката връзка на област Плевен през Бяла Слатина и Криводол с област Монтана и главен път Е-79 към Дунав мост-2 във Видин. По думите й изпълнението на проекта ще подобри живота на хората и безопасността на движение в малките населени места край пътя. Тя допълни, че това е част от изпълнението на ангажиментите на правителството към населението в най-изостаналия регион на страната, което ще продължи с ремонт на второкласната и третокласна пътна мрежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във Враца пътищата можеш да ги познаеш само по пътните знаци, иначе са си добре изорани коларски пътеки.
15
3
 
0
 
! Отговори
nedkodd преди 10 години
НЕ РАЗБРАХ?ТЕЗИ НА СНИМКАТА КРАДЦИ ЛИ СА ИЛИ СА СЪС НАРКОТИЦИТЕ.НАЛИ Е СЛЕДСТВЕНА ТАЙНА ДО КАТО ТЕЧЕ СЛЕДСТВИЕТО? *** ГИ ЧАКАТ ВЪВ ЗАТВОРА!!!
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
25 млн за онова дребното кръгово при телевизионната кула в София ,30 млн за цели региони,няма нужда от коментар
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе то в Северозапада първокласните пътища са си таковали таковата, те третокласните тръгнали да оправят...По-добре заделете пари да оправяте улиците във Враца, Монтана и Видин, че с тая далавера сега, дето разкопаха о здравите улици, за да сменят здравата канализация, за да могат наши фирми да усвоят едни пари по еврофондовете, положението е страшно. Особено в Монтана е пълен ад - цялата пътна мрежа в центъра е като нива, въобще няма настилка!!!
12
4
 
3
 
! Отговори
N преди 10 години
До АнонименХехехех браво човек направо ги заби тъпите ***,но нещо не се чуват по тази тема.
11
5
 
13
 
! Отговори
N преди 10 години
Че то с тези пари я направят 10-20км. я не.Единственото по-тъпо нещо от комуниста е този комунист който им вярва и гласува за тях.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
34 млн пари за асфалтиране са нищо. И 340млн са нищо предвид факта, че пътищата са в окаяно състояние. Милиарди трябват за пътна и градска инфраструктура , не някакви си жалки 30 млн.
9
0
 
0
 
! Отговори
shamandur4e преди 10 години
do n14-/anonimen/makar ,4e te vijdam iz vsi4ki forumi,qvno ne si mnogo kompetenten.severozapadna bg e zapadnala ne blagodarenie na horata tam ,a na politikata na upravlqvashtite ot sf.a horata vav vidin ne sa vqobshte tqpi.60prozenta ot vidinsko sa zad graniza i mnogo ot teh taka sa se uredili v jivota,4enikoga nema da se vqrnat v bg,a tova 4eni izkarvat,4e sme 4erven krai sashto e laja.komunetata falshifizirat izborite/st.vapros za ***/i taka pe4elqt.eto tova e istinata forumno 4enge.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
наложи ми се да ходя до враца, просто беше ад, дупки навсякъде, много е зле положението в оная посока, не напразно и викат северозападнала България
7
0
 
11
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
" Трасето е част от международния път Е-79, дължината му е почти седем километра и е на стойност 17 млн. лв., съобщава БТА." Другата половина от 34 млн.лв.за всичко останало? Второкласни,третокласни пътни мрежи и то основен ремонт на още 19 км ?Та като знам колко дупки има по тези пътища,само за запълване няма да стигнат парите.
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали асфалт не се ядеше?
5
0
 
5
 
! Отговори
truli преди 10 години
sramota sas tezi pari 6te podpalniat dupkite na 60 km , a severozapada e mnogo pove4e. izvod Sofiancite posle se oplakvat 4e vsi4ki ot provinciata xodiat da jiveiat vav sofia ami tam se nalivat parite normalno .
4
1
 
7
 
! Отговори
Сериозен Политик-БГ преди 10 години
Граждани нека запазим спокойствие и хладнокръвие стане ли дума за кинти в милата ни Родина.Както предните управления усвоиха парите така и ние ще сторим същото.Разберете ясно всички управлявали Политици на прехода имаме милиони а Лидерите ни и милиарди именно защото усвояват и пак усвояват.Не мислите че парите по програми не стигат до вас защото ви мислим лошото.Напротив знаем че сте много гладни и ще ги изядете затова ние вашите Народни Избранници ги прибираме за да може правнуците ви да са ОК!
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Елате да видите в Тервел,годнна канализация за отпадни води с сменя.Защо?
2
12
 
12
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Предлагам адекватно лечение на следните заболявания: комунизъм, болшевизъм, социализъм, ленинизъм, русофилия и путинофилия независимо от стадия на заболяването. Бързи резултати...
1
7
 
9
 
! Отговори
ee преди 10 години
тази пикла недорасла говори глупости защото много добре знае 4е парите са откраднати и няма да открива тя трасето

Спонсорирани публикации