Първа крачка за оздравяването на КТБ

Оманският фонд поиска достъп до непублична информация за банката
Обновена: 10 сеп 2014 20:37 | 10 сеп 2014 20:21,
28
Първа крачка за оздравяването на КТБ
Снимка: Reuters

Финансовият консултант с изключителни права – ЕPIC, избран от консорциума между Фонда на Генералния държавен резерв на Султана на Оман, както и други непосочени акционери и потенциални инвеститори, е поискал достъп до непублична информация, свързана с КТБ.

От EPIС са поискали на базата на непубличната информация да бъдат водени разговори с правителство и Българската народна банка (БНБ) за изготвяне на план за преструктуриране на КТБ, съгласно правилата и изискванията за държавна помощ в Европейския съюз, става ясно от прессъобщение на централната ни банка.

Още по темата

Изпратеното писмо обаче не посочва конкретни параметри за финансови и правни ангажименти, но пък от БНБ отбелязват, че то е важна част от търсенето на решение от страна на акционерите и други потенциални инвеститори за банката, поставена под особен надзор.

По тази причина и предложението ще бъде внимателно разгледано и в координация с правителството ще бъде взето отношение по повод направеното предложение, допълват още от банката.

От БНБ напомнят, че на 22 август са изпратили писма до двата най-големи акционери в КТБ – "Бромак" на Цветан Василев и Фонда на Султана на Оман с искане до 31 август да представят конкретни предложения за ангажимент за потенциална капиталова и ликвидна подкрепа за КТБ.

На 1 септември Оманският фонд е заявил намерения за създаване на консорциум от инвеститори, които ще направят предложение за преструктуриране на банката. От фонда тогава обясниха, че предложението ще бъде направено на базата на оценката на активите, която се извършва от квесторите в банката, както и на допълнителната оценка („дю дилижънс”) и на адекватна държавна подкрепа от страна на българското правителство.

"До края на днешния работен ден, 10 септември 2014 годена, не е постъпило никакво предложение от страна на мажоритарния собственик на капитала на банковата група КТБ – Цветан Василев”, се казва още в съобщението на БНБ.

Развитието на казуса КТБ можете да следите в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: БНБКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
1
 
! Отговори
дълбок сън преди 9 години
Сигурни ли сте,че парите от КТБ,са "изчезнали" и бат ви *** не реве театрално,за да налеете още от вашите стотинки,които да му възстановят "загубата".Ех,овце театрални.Нямате си представа,какъв *** театър ви разиграват.Между другото,сигурни ли сте,че и другите банки са стабилни?Я се опитайте да им организирате един "стрес тест" с масово теглене на вашите спестявания и ще видите,колко КТБ-та се таят там.В банките отдавна няма пари,а само записи за пари...и имената на "печеливши" наивници.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Драгомир Стойнев "безвъзмездно" е оставил парите (над 100 млн) в КТБ на държавните фирми от енергетиката. В това време платените драскачи се занимават с парите от дрога на Бойко Борисов. Защо не го вкарахте в кауша бе разбирачи? Нали експертно управлявахте държанага по всички линии?
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първата и на-важна крачка трябва да бъде връщането на парите на Вежди Рашидов! Че да не вземе да си посегне човекът.Няма да мога да го преживея туй нещо!
15
4
 
6
 
! Отговори
tik tik преди 9 години
хахаха Тиквата изгоре с кинтите които беше скрил в този фонт ,,за това само беснее и само за КТБ бръщолеви не че се е загрижил толкова за хората ...1,8 млрд от парите от дрогата му изгореха,,,,обикновените хора с пари до 100 хил евра ще си ги вземат ,,ама другите ..онези с милионите и тези лакомите връзкари с преференциите ще духат супата...за това *** толкова време не подаваха оставка ..търсеха му кинтите на мутрата..и като ги намериха веднага се разкараха..сега пак гласувайте за тоя бандит че има много да наваксва...и да избива чивии на гърба на народа..
14
1
 
2
 
! Отговори
Dan до Атакист преди 9 години
Е явно Волен , вече е бил на адрес, в някой сарай....
13
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте ни занимавали с тая банка! Който е бил алчен да пий студена вода и да се приключва въпроса.
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека НАП да провери произхода на парите на "вложителите", които толкова много реват. СТИГА вече народа да плаща-един път когато политиците окрадоха парите и втори път пак, когато други ги окрадоха от тях.
11
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повече никога няма да гласувам за Герб е тия ни разказаха играта
10
4
 
6
 
! Отговори
тути-фрути преди 9 години
Ами тез които нямаме вложения ,от Европат няма ли пари за нас..
9
0
 
18
 
! Отговори
1001 нощи преди 9 години
вместо да четете дежурната приказка на Шехерезада по днес.бг, вземете попрочетете малко как "оздравиха" Химко, та да ви дойде акъла в главата най-сетне. Тука дебелата сопа трябва да играе. За кражба в такива размери в белите държави не се стига до съд. Виновниците се нарязват на филии, бетонират се във варели и се бутат в морето. Така е в белите държави. Тук им правим паметници.
8
13
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Оня ден Тиквата свикал предизборния си щаб на вилата си в Банкя. Но след леки дискусии си шорнали яко и решили да си викнат ***. И на коя.... на коя да се обадят... и в крайна сметка се обадили на Радан Кънев.
7
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АНТИМУТРА, не пиши глупости с главни букви! Влоговоте до 100 000 евро не са гарантирани от държавата, а от Фонда за гарантиране на влоговете в банките! Ако липсават достатъчно пари във фонда, дъжавата може да допълни средствата на фонда, като му даде заем, но това не е задължение на държавата, а просто възможност!Преди да пишеш глупости, се запознай с фактите!
6
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Камиларите от осман искат парите на народа се се възтанови банката дано не може.Банката на мустака е фалирала всички те им служите в затвора и да се върнат депозите на хората до 100 хил евро ,а другите с по-големи депозити да пият една студена вода и така
5
9
 
23
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
На *** ли правят хората? Що изчезна мустакатият от България веднага след фалита на КТБ? Щото му се пътувало просто по чужбина ли? Баси и порнографията! Че и пише писъмца до България от на майка си забутаната *** с цялата си наглост.А оня *** Близнашки даже му се моли да се върне и да се обяснява.Нема такава Държава!
4
8
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
До !НЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ !!!!!!!!!!!!!!ГАРАНТИРАНИТЕ ДЕПОЗИТИ СА ГАРАНТИРАНИ НЕ САМО ОТ БАНКАТА АМИ И ОТ ДЪРЖАВАТА СЪС ВСИЧКИТЕ И АКТИВИ ТАКА Е ПО-ЗАКОН!!!!ТЪЙ, ЧЕ ЗА ГАРАНТИРАНИТЕ ДЕПОЗИТИ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ БАНКАТА Е В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ ТЕ СЕ ИЗПЛАЩАТ ДО 20 ДНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ!!!ТРЪГНЕ ЛИ ДА СЕ ОЗДРАВЯВА БАНКАТА МОЖЕ ДА СЕ ДОИЗТОЧИ И ОСТАНАЛОТО КАКТО СТАНА С ОЗДРАВЯВАНЕТО НА ХИМКО ВРАЦА АД!!!
3
8
 
18
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ПО-ЗАКОН МОГАТ ДА ДЪРЖАТ БАНКАТА ПОД СПЕЦИАЛЕН НАДЗОР 6 МЕСЕЦА!!!! ТОВА ЗНАЧИ ДО 21 ВИ ДЕКЕМВРИ!!!!!ДПС И ГЕРБ СА ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ И ГО ДОКАЗАХА!!!!!ДПС С ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ КОЙТО НАПРАВИ СМУТА!!! А БОРИСОВ С ТОВА ДА СЕ ПЛАТИЛИ ВСИЧИКИ ДЕПОЗИТИ НО НЕ ГО ГЛАСУВА А ХОРАТА ДА *** ТОЙ ДА СЕ ВЪРНЕЛ НА ВЛАСТ!
2
6
 
6
 
! Отговори
! преди 9 години
До АНТИМУТРА,ами ако не се оздрави банката, кой ще им върне парите на хората бе, ***? Доган, Станишев, Боко или Фюрера?
1
10
 
18
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
НА ХОРАТА НЕ ИМ ПУКА ЩЕ СЕ ОЗДРАВЯВА ИЛИ НЕ КТБ!!ХОРАТА СИ ИСКАТ ПАРИТЕ ДА ИМ БЪДАТ ПЛАТЕНИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ГАРАНТИРАНИ КАКТО Е ПО-ЗАКОН!!!!!!!! ПА ЗА НЕГАРАНТИРАНИТЕ АКО МОЖЕ ПО-РАНО АКО НЕ МОЖЕ ПРИ РАЗПРОДАЖБАТА НА АКТИВИТЕ!!МНОГО ИМ Е КЕФ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ С ПАРИТЕ НА КТБ И ДА ДЪРЖАТ ПАРИТЕ НА ХОРАТА НА МИНИМАЛНА ЛИХВА!!!ОРЕШАРСКИ ИСКАШЕ ДА ПЛАТИ ГАРАНТИРАНИТЕ ПАРИ НО АТАКА И ГЕРБ КАЗАХА ДА СЕ ПЛАТЯТ ВСИЧКИТЕ И ДОРИ НЕ ГО ГЛАСУВАХА ЗА ДА УМИРА НАРОДА И ДА ПЕЧЕЛИ БУДА!

Спонсорирани публикации