Москва не очаква финансови претенции по "Южен поток"

Такива нямало в подписаните междуправителствени споразумения
Обновена: 22 дек 2014 14:05 | 22 дек 2014 10:53, Елка Василева
34
Москва не очаква финансови претенции по "Южен поток"
Снимка: архив, Reuters

Руското енергийно министерство не очаква финансови претенции по междуправителствените споразумения, сключени за изграждането на "Южен поток", заяви министърът на енергетиката Александър Новак, цитиран от РИА Новости.

Още по темата

На 1 декември президентът на Русия Владимир Путин при посещението си в Турция обяви, че при сегашните условия Русия не може да продължи изпълнението на проекта "Южен поток", включително заради неконструктивната позиция на Евросъюза. В същото време за удовлетворяване на потребностите на Турция Русия ще построи нова газопроводна система. По-късно президентът на Газпром Алексей Милер каза, че проектът "Южен проект" е спрян.

"Без съмнение това бе премислено решение, тъй като такива въпроси не могат да се решават спонтанно. Просто вземането на решение зависи и от позицията на другата страна, готова ли е тя да прокарва алтернативен маршрут. Тази тема бе обсъждана на преговорите в Турция", каза Новак в интервю, публикувано днес във в. "Комерсант", уточни РИА Новости.

Русия разбира, че страните, по чиято територия трябваше да мине газопроводът, са разчитали на инвестиционни проекти, на нови работни места и увеличаване на данъчните приходи. Само че да се напредва по проект, когато за него няма разрешение, е невъзможно. По междуправителствените споразумения, които бяха подписани през 2008 - 2009 година, се извършва юридически анализ, каза още Новак, допълвайки че в тях не са договорени финансови претенции.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Южен поток, с дрога и амфетамини за Европа съществува отдавна дами и господа.
21
1
 
3
 
! Отговори
преди 9 години
До Анонимен 25Правилно,никакви "Потоци" само "Патоци" за България и по-специално на патока шията.
20
0
 
3
 
! Отговори
преди 9 години
До Анонимен21Грешка си пич,договорът е подписан през 2010г ноември месец и точно тиквата беше премиер.Така че целувайте постпреда по фамилията.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
:Южен поток няма да има!Пиша бавно, за да можете да следвате мисълта.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименкак ще уреди евтина газ от ***.ква газ бе ушанко кирлива? На всеки ден му полагат все нови и нови газопроводи в задния двор. Турци, китайци, янки - кой го хване и го врътка на чевермето.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За компенсации не знам, но "експертите" на бесепету да се готвят за кратко делово посещение на съдии-изпълнители от кавказки произход :)
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАми ,къде е спала Тиквата Борисова като е подписвал договора?ква тиква бе пръдльо, всичко е уредено от ***.
15
4
 
6
 
! Отговори
преди 9 години
Боко Тиквата да цунка постоянният представител на русия към ООН по фамилията за компенсации........хахахаха
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Iujen potok shtehse da ni e ot polza kolkoto Lukoil.Miliardi na godina biznes.Nula stotinki danuk.da se mahat ot BG tiq ruski pumiqtri!
13
5
 
12
 
! Отговори
бг преди 9 години
Южен Поток вече требваше да тече към Италия,Австрия,.....Германия и ние да събираме такса от транзита............момент,стоп! Това е недопустимо ! България не е стара членка на НАТО-ОТАН и официялният език е славянски.
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
e kakvi neustoiki kato komunqgite sa portaveni ot ruskite okupatori
11
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами ,къде е спала Тиквата Борисова като е подписвал договора?
10
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова глупави коментари пишат десно мислещите (*** ), че се чудя имали изобщо нещо в главите им
9
2
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
Ти когато ходи, колко храна си беше взел?
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 6Професоре, тук за това, кой народ как живее ли говорим или за равноправни междудържавни отношения ?Или за теб важи Законът на джунглата - по-богатия е винаги прав?
7
2
 
1
 
! Отговори
do 3 преди 9 години
Цените на горивата са все още с 30% по-ниски отколкото преди месец. Това е фактът, който контролира в момента пазарите. Цените не знам какви са в България, но в Западна Европа са ниски. Докато не се покачат на старите нива, то тогава твоето твърдение е пълна измишльотина.
6
2
 
23
 
! Отговори
Do 7 преди 9 години
"През нашия дом ще минават руски тръби, и 51% за тях ???"Алоу, 100 % американски ТЕЦ - два броя на българска земя , купуващи български *** и продаващи скъп американски ток как ти се струват ?"Вярваш ли чи всички са като теб с размекнати умове ?"
5
15
 
6
 
! Отговори
do 2 преди 9 години
Какви претенции ще предявява Русия по-точно? Та тя прекъсна проекта! Договор не е подписван. Подписвани са споразумения и меморандоми. Не са решени всички проблеми, че да се подписва договор, камо ли за неустойки да приказваме. Евтин политически натиск. Същото като при Белене. Нали Русия предяви претенции и България веднага предяви контрапретенции на същата сума. Просто няма ясни договори тук. Всичко това е да се насъсква обществото в едната или другата посока.
4
19
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
***, аре недей да разсъждаваш над световната политика, защото явно не ти се отдава. Като толкова голям люнител на руснаците, отивай в Расия да им се наслаждаваш. Знаеш ли какво, ходи дори само за 1-2 седмици на екскурзия там, че да видиш какво представлява Русия. Не се ограничавай с Масква и Санкт Петербур, там живее едва 6% от населението. Не забравяй да си вземеш и храна за изпът, че да не премреш от глад.
3
10
 
28
 
! Отговори
Ганчо преди 9 години
Изненадите сега започват. Никой няма да ни прости. Европейците само ще гледат от страни как Русия ще ни ошамари и ще ни навре някъде отзад на кучето. Никои не прощава някаква дребна държавица зависеща от Европа и много от Русия да се прави на мъж и да показва мускули. Грешката си е наша, прекалено много слушаме Европа. Защо не копираме Гърция, взе милиарди от Европа и си прави каквото си иска. Ние не виждаме колко сме бедни а се правим на европейци повече от европейците.

Спонсорирани публикации