НАП запорира акции на БТК

Причината е предполагаем дълг от половин милион лева
31 мар 2015 15:40, Бойчо Попов
10
НАП запорира акции на БТК
Снимка: архив, Ройтерс

Националната агенция за приходите (НАП) е запорирала всички акции на Българската телекомуникационна компания (БТК), които са собственост на "Вива Телеком България".

Съобщението е публикувано днес в Търговския регистър.

Причината за действията на приходната агенция е предполагаем дълг от 500 000 лева.

Запорното съобщение влиза в сила с днешна дата. Според текста му заради искане на публичния изпълнител Мария Стоянова Бонева запор е наложен над всички акции на "Вива Телеком България" ЕООД в БТК (288 764 840).

По този начин на практика се оказва, че сделка за продажбата на телекома на дружеството LIC33 не може да се осъществи.

Припомняме, че тя бе обявена от изпълнителния директор на дружеството Пиер Луврие на специална пресконференция. Тогава той заяви, че лично Цветан Василев му е продал контролираните от него дялове в БТК и още няколко дружества срещу символичната сума от 1 евро. Условието е да бъдат изплатени задълженията на фирмите в размер на около 900 млн. евро.

За възможни запори стана ясно преди дни. Тогава БНТ съобщи, че НАП е запорирала дяловете в шестте компании, които банкерът Цветан Василев продаде на консорциума LIC33 за 1 евро, като запорът обхваща и шестте посочени фирми. “На всяка от фирмите, за които са налице законовите основания, са наложени обезпечителните мерки”, гласи официалният отговор на приходната агенция, цитирана от БНТ.

От Виваком, както е името на оператора, с който БТК оперира, засега отказват коментар. Повече информация от компанията обаче се очаква през следващите дни.

Още новини от Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ръководството на НАП да подаде оставка незабавно!!! Тия игри ги знаеме
9
0
 
3
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа преди 9 години
Да запорират всичко свързано пряко или косвено с Доганя и червените хуни дето опоскаха държавата. Да стъпим на врата на управляващи и правосъдие, за да си върнем заграбеното, тогава няма да имаме нужда от заеми. В Румъния вече действат, ние спим
8
1
 
7
 
! Отговори
Весо преди 9 години
Изключително тенденциозно звучи всичко около тоя запор, обслужващ частни интереси.
7
1
 
12
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Тези тенденциозни мерки ме бодът в очите. Колкото и да ми е тъжно да си го призная, в момента ни управляват хора, които гонят единствено личните си цели, за народа никой не мисли.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредните глупости в медиите. Продажбата е осъществена. Продадена е фирмата в Люксембург, която е собственик на БТК. Цялата сделка се е извършила там и никой в България не може да направи нищо по въпроса. Аман от простотия...
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати държавата, та то ФК Левски и ФК ЦСКА дължат повече пари и то не "предполагаеми"!Ние сме по зле и от африканските държави, там поне нямат НАП, ТИКВИ и ПЛУЖЪЦИ!
4
1
 
5
 
! Отговори
БАТКО преди 9 години
Все едно са ме запорирали мене , че дължа 5ст. Бълха ги ухапала.
3
3
 
14
 
! Отговори
internetlumpen преди 9 години
"Предполагаем" ....Нищо чудно, че вече властта използва болшевишки приоми. - " Ако има доказателства или дори само съмнения, че някой е против системата се наказва със смърт" ( по този начин са избити стотици хиляди хора в СССР по времето на Октомврийската революция.. или някъде там, не съм сигурен) От кога официално в държавата се работи с "теория на вероятностите"
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
още едно загубено дело в евросъда, което ще бъде платено с парите на данъкоплатците заради некомпентността на НАП - предполагаем дълг от 500 000 лева.
1
0
 
26
 
! Отговори
знаещ преди 9 години
Бре! Запорът не трябва ли да е до размера на предполагаемия дълг? Въобще в НАП са юридически гении, веднъж си имах вземане-даване с една тяхна юристка, дето небрежно ми каза - Не ми трябва да чета ДПК, ние сме закона!