Пореден спад на цената на петрола

Очакванията към последните данни за заетостта в САЩ натежаха върху цените
10
Пореден спад на цената на петрола
Снимка: Ройтерс

Петролът поевтиня в петък в резултат на предпазливостта на инвеститорите преди последните данни за заетостта в САЩ, които се очаква да изиграят сериозна роля за решението на Федералния резерв за повишаване на лихвените проценти, съобщава Ройтерс.

Цената на петрола варираше в тесен диапазон, а търговията беше слаба, тъй като китайските пазари са затворени за втори ден заради чествания по повод на края на Втората световна война.

„Имаше движения и нагоре, и надолу в определени рамки, което носи всички белези на пазар в изчакване“, казва Бен Ле Брун, пазарен анализатор в OptionsXpress в Сидни.

Цената на петрола сорт Брент за доставките през октомври спадна с 58 цента до 50,10 долара за барел, след като в предишната сесия завърши с ръст от 18 цента. По-рано през сесията в петък цената му достигна до 50,87 долара за барел.

Още по темата

Фючърсите за октомври на американския суров петрол West Texas Intermediate се понижиха с 66 цента до 46,09 долара за барел, след като достигнаха пик от 46,85 долара за барел по-рано през деня. В четвъртък петролът отбеляза повишение от 50 цента.

Ако данните за заетостта извън селскостопанския сектор се окажат по-добри, цените на петрола може да се повишат, тъй като те биха означавали възход на американската икономика“, казват от Phillips Futures в петък.

Слаби данни за заетостта може да притиснат цените надолу, карайки индексите на Брента и WTI да търсят подкрепа на цени от съответно 44,92 долара и 49,69 долара за барел.

Американските централни банкери вероятно ще използват данните за заетостта през август, които трябва да бъдат представени по-късно през деня, като част от преценката си дали да повишат лихвените проценти през тази година на следващата среща на Федералния резерв (Фед) на 16-17 септември.

Силният долар остава „ясна и реална опасност“ за петролните пазари, казва Ле Брун, тъй като заради него суровините, ценообразувани в зелената валута, стават по-скъпи за притежатели на други валути.

Инвеститорите следят с внимание и данните за петролните кладенци в САЩ, които също трябва да бъдат представени по-късно през деня и ще подскажат какво е нивото на доставки. Всеки спад в броя на кладенците може да подкрепи перспективите пред цените на петрола.

BNP Paribas намали прогнозата си за цената на Брента до 56 долара за барел за 2015 г. и до 62 долара за 2016 г., а на WTI – до 51 долара за 2015 г. и 56 долара за 2016 г. Според BNP огромният световен излишък ще попречи на всеки изразителен ръст през първата половина на 2016 г.

Изпълнителният директор на Роснефт Игор Сечин в петък заяви, че Русия може да повиши производството си на петрол до 700 млн. тона на година (14 млн. барела на ден) и да изнесе 300 млрд. куб. м природен газ на година към Китай.

Всичко за цената на петрола четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: цена на петрола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA MU MISLIAT AMERIKANZITE--SHTE UMIRAT OT GLAD.VECE DVADESET MILIONA GIVEIAT POD PRAGA NA BEDNOSTTA I SEPREHRANVAT OT KOSH MARKET
4
0
 
0
 
! Отговори
Radoslav преди 8 години
До АнонименЗа да може после производителите на домати да ги хвърлят по асфалта :)
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4Виж какво се случва с цената на зеленчуците. Тенденцията е диаметрално противоположна - вчера Русия затвори вноса си от България и днес имах намерение да си купя домати по 0.5 лв/кг, но каква беше изненадата ми като видях реално увеличение - 2.0 лв/кг. Алиса в страната на чудесата.
2
2
 
9
 
! Отговори
ББ преди 8 години
Валка, загазихме! Обедняваме брат! Задържай тези гадни цени, да плащат мършите, нали си траят е търпят. Не разбра ли, обичат да ги лъжат и унижават и колкото повече толкова повече ти целуват тая работа. Искат да живеят в мизерия и измама, вдигай цените. Никаква милост!! Нали виждаш, като се мерна некъде и веднага искат селфи с мен. Дигай Валка, че ми трябват още няколко милиарда. Благодарско!
1
3
 
11
 
! Отговори
кк преди 8 години
Ей, г-жи и г-да журналисти, няма да се научите да озаглавявате статии и това си е...Не се пише "Пореден спад на цената на петрола", а " След извършената проверка на бензиностанциите по указания на Премиера Бойко Борисов, Пореден спад на цената на петрола".Това е достойно заглавие, а не като вашето. заглавието е много важно. От него трябва да звучи убедително, че ако не е ББ, тези от световните пазари няма да си мръднат пръста....

Спонсорирани публикации