Решено е! Ще има данък "Уикенд"

За служебните коли и имоти над 5 хил. лв. вече ще се плаща ДДС
Обновена: 8 окт 2015 06:46 | 7 окт 2015 22:02,
101
Решено е! Ще има данък "Уикенд"
Снимка: Булфото

Данък "Уикенд" ще има. Това реши кабинетът днес. Служебните коли и имоти на стойност над 5 хиляди лева, които се използват и за лични нужди, вече няма да бъдат освободени от ДДС, пише bTV.

Фирмите ще трябва да отчитат пред данъчните доколко служебните активи се използват за лични цели.

Тепърва ще се определи методиката, по която да се изчисли, колко от данъка да бъде внесен в хазната.

Още по темата

За мярката се заговори във връзка с многото случаи, в които покупки се правят през фирми, за да не се плаща за тях ДДС

Министрите приеха и ограничението за разплащанията в брой. От догодина на ръка ще даваме до 5 хиляди лева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
33
 
! Отговори
сс преди 8 години
Ами тези дето им се налага да работят уикендите? Те ко праят? Няма такава тъпотия, ако искат да не се тегли ддс да не се правят от леки коли-товарни или пътнически...
50
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Данък "Уикенд" и за Тиквата, че ползва охрана, служебна кола, а не рядко се мета и на Фалкона до Пловдив или Варна докато си върши лични ангажименти-соарета, мачлета,рождени дни, предизборна кампания и т.н.!!
49
4
 
4
 
! Отговори
Гешо преди 8 години
До стига мрънканеБраво , много добри коментари , много българи не могат и не изкат да ги разбират тези неща .
48
2
 
16
 
! Отговори
Bg преди 8 години
Това е последното глупаво решение преди бизнеса да мигрира при съседите. После данъци йок, сирийци бол и пари хич.Като трябва да се плаща ддс-то, шефа ви откъде ще вземе парите??? Сигурно от касата откъдето ви плаща заплатите нали...И си мисля ако някоя фирма си е купила S-класа примерно и през седмицата се вършат фирмени задачи с нея, какво значение има за какво се ползва уикенда като тогава е почивен ден - като се движи пак внася пари в бюджета под формата на данъци и акциз на горивото...
47
5
 
11
 
! Отговори
Гешо преди 8 години
В цяла Европа е така - колата на фирмата е за служебни цели и трябва да доказваш всеки км, ако изкаш да е ползваш плащаш данък . До 500 км плащаш данък 7% в/у каталожна цена , а над 500 км данъка е 25% , от там нататъка ти сам решаваш дали да караш или не . Обикновените хора не са виновни че не могат да си купят коли за 100 000 и да ги карат за сметка на фирмата и да заобикалят данъците . Фирмените коли теглят не само ДДС но и подръжка и бензин .
46
7
 
8
 
! Отговори
Qwerty преди 8 години
Този данък го има навсякъде в Европа или си мислите, че Бойко го е измислил. В Холандия се плаща на всички служебни леки коли, ако не ползваш за лични нужди-да си ползвал. Данъкът е около 14-23% от каталоговата цена на ГОДИНА. Зависи от класа на колата, за Пунто 14%, за Мини 23%.
45
15
 
12
 
! Отговори
Стига мрънкане преди 8 години
Освен това в Германия, примерно, вземат половината заплата за данъци. Вземат ли Ви половината заплата за данъци ТУК???? И сега ще кажете, че те там вземат заплати а не като нас тук мрън мрън мрън ..... Ами учете се и работете бе търтеи!!! Германците не са стигнали до това ниво на развитие с висене по кафенетата и със скатаване на работното място. Аз още не съм отишъл на работа. Който е на работа да си сяда на *** и да бачка.
44
11
 
16
 
! Отговори
Стига мрънкане преди 8 години
Аре стига сте мрънкали всички бееее!!!! Все нещо сте недоволни. Като отидете "На Запад" си мълчите като *** а тука само ви знае устата на всичките. Я мълчете и бачкайте и не ми се правете, че сте се скъсали от бачкане. Ако всички се скъсваха от бачкане нямаше да сме на това дередже. Истината е, че огромна част от хората ги мързи и само знаят да се оплакват. Закона си е много добър. Така, поне част от "тарикатчетата" ще го отнесат. Що се отнася до Запада там имат далеч повече данъци.
43
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БравоВеднъж да се помисли и за хоратаНе останаха
42
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повече данъци -по-малко безработшцаНазначавът по-малко хора. Вземат им здравето за 1-2 години и ги уволняватПосле - дреги балами им се връзватА младите се измъкват към уридения тредов пазар в западна Европа
41
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПоздравленияСега няма да им работим толкова безплатно в почивните дниСега да ги подкарат малко и за оставането след работно време
40
5
 
27
 
! Отговори
Благодарско... преди 8 години
В малката си частна фирма не сме почивали от 20 години. Все бачкаме за да оцеляваме. Сега вече ще почиваме като белите хора. В краен случай вече ще търсим държавна работа.
39
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Депутатите също ли ще отчитат данък "уикенд"?
38
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро ще ни спират по улиците и ще ни преджобват.Как иначе 1 ромка ще получава по 1200 лв. помощи.
37
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХМ..... А ТЕЗИ *** ДО КОГА ЩЕ ИЗПОЛЗВАТ КОЛИТЕ НА НСО ЗА ЛИЧНИ НУЖДИ И НЯМА ДА СИ ПЛАЩАТ ЗА ТОВА ????ДО КОГА ТИКВАТА ЩЕ ИЗПОЛЗВА АВИООТРЯД 28 ЗА ЛИЧНИ НУЖДИ И НЯМА ДА СИ ПЛАЩА ЗА ТОВА ?
36
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искахте си Рапона, ето ви го , да ви оправя. Скоро ще ви удари и спестяванията на които е мераклия от много време. Тъй като е ***, не разбира от нищо освен крадене, ще измисля такси и увеличава данъци, вместо да се откриват производства, бизнеси и работни места. Наши има и такива където пишат тук, давай Бойко, мачкай комунизите. Той тях не мачка но вас ще мачка. Нема такъв *** народ и да ви кажа, заслужавате си го и него, и Цецо Честния, Цецка Комонистката, Лъчо Мозъка, Влади Милионера и др
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 45 АнонименНе поставяй всички под общ знаменател!!!!!!Има фирми,има й фирмички!!!!Фирмите много добре си ги знаем на кои са и от какво печелят!!!За фирмичките иде реч драги,за управителите им,че с новият пикап или бус до в къщи не могат се прибра,нито да ги ползват за лични нужди!!Защо??Защото са фирмени!!А,всичката техника струва много повече от 5 000 лева като нова!!
34
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УРА. малко по-малко *** зад волана. глътка въздух за държавата. остава и да се вдигнат санкциите още малко
33
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи властта ще се вози на лъскави лимузини последен модел и клас,а шефовете на фирми ще трябва да купуват такива втора ръка,че за 5 000 лева в България какво друго можеш да купиш!!!Дайте вие почин бре,управляващи!!!Всички,министерства,комисийки,президентство,парламент със служебен парк от коли до 5 000 ЛЕВА!!!!
32
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичкото ядене и пиене - разход за фирмата. Безкрайно фирмено парти за бизнесмените. Не може така, другари. Не сме през социализъма. Доктор Борисов е прочел много книги и е разкрил всичките ви далавери.

Спонсорирани публикации