Българо-румънски полицаи ще регулират трафика по границите за Великден

Очаква се интензивен трафик
29 апр 2024 19:30, Анисия Иванова
7
Българо-румънски полицаи ще регулират трафика по границите за Великден
Снимка: БГНЕС

Съвместни българо-румънски екипи ще регулират трафика по Великденски празници в областите Видин, Добрич, Русе и Силистра.

Продължава доказалата се в годините добра практика за осъществяване на съвместна контролна дейност на българо-румънски екипи от пътни полицаи. Смесените патрули ще подпомагат и регулират трафика по време на предстоящите празнични и почивни дни на територията на областите Видин, Добрич, Русе и Силистра.

Пограничните райони са определени на базата на данни на двете страни за очаквания интензивен трафик от румънски и български граждани и такива, транзитно преминаващи за Република Гърция. Целта е засилване на мерките за безопасност и предотвратяване на инциденти по пътища, информират от МВР.

На проведени работни срещи между представители на ръководствата на „Пътна полиция“ от двете държави е определено като необходимо съвместната дейност да бъде осъществена в дните 30 април, 1 май и 6 май по основните пътни направления в пограничните райони на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границата с Република Румъния.

Контролът, осъществяван от съвместните патрули, ще бъде насочен към водачи с поведение, представляващо опасност за останалите участници в движението, свързано с неправилни маневри – изпреварване, навлизане в лентата за насрещно движение, отнемане на предимство и други.

Дейността им ще бъде приоритетно съсредоточена към места, характеризиращи се с недостатъчна пропускателна способност на движението и участъци с предпоставки за възникване на проблемни ситуации на пътното платно с оглед подпомагане на движението и недопускане образуването на колони.

От "Пътна полиция“ призовават водачите да шофират с повишено внимание, да не предприемат рискови маневри и да се движат със съобразена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Страната
"Злaтни пяcъци" oтваря зa Beлиĸдeн, хотелите вече 100% peзepвирани
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Братята румънци да стабилни.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Армия няма, сега и граница вече нямаме. По зле сме от Сомалия.
3
3
 
6
 
! Отговори
Пробихте дъното преди 2 седмици
НЕГРАМОТНИЦИ !!! Може да има смесени българо-румънски патрули и полицейски части, но българо-румънски, българо-руски и българо-американски ХОРА няма, хората са българи, румънци, руснаци или американци. ОТКЪДЕ ВИ НАМИРАТ ТАКИВА НЕГРАМОТНИ не мога да разбера, напишете откъде сте и кой ви е учил да пишете???
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пропадняшка история е това,милиционеропропадняшка. Всяка втора новина е какво правят корумпираните трудоустроени морално разложени шуробадженакорушветчийски ceлuнчuта,да би случайно някой да си помисли че се занимават само с далавери. Всичко е представено така ,все едно без тези тъpтeu света ще свърши. А всъщност никой нормален не се интересува от престъпното ежедневие на младите пенсионерчета.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
a американско-руско-турски политици ни ще управляват