"Софийска вода" даде старт на стипендиантска програма 2015 за студенти в УАСГ

Програмата за бъдещи ВиК инженери дебютира миналата година
27 окт 2015 17:12, Красимир Ангелов
"Софийска вода" даде старт на стипендиантска програма 2015 за студенти в УАСГ
Снимка: ''Софийска вода''

За втора поредна година "Софийска вода", част от международния лидер във ВиК услугите, ефективни и екологично устойчиви енергийни технологии и преработката на отпадъци "Веолия", даде старт на стипендиантска програма за учебната 2015 – 2016 г.

Мотивационната програма за бъдещи ВиК инженери дебютира миналата година и е насочена към възпитаниците от Хидротехническия факултет на УАСГ. Чрез нея се търсят най-амбициозните бъдещи специалисти в областта на инженерните ВиК науки. Основната идея на програмата е да се насърчат и стимулират студентите  от  Хидротехническия факултет на УАСГ да стартират своето кариерно развитие като осъществят на практика добрите си идеи.

"Беше истинско удоволствие да участвам в програмата и да реализирам идеите си. Благодарна съм за възможността да стана част от екип от истински професионалисти и да получа покана да остана на работа в Пречиствателната станция за отпадъчни води Кубратово. За мен, като човек с траен интерес в областта, стипендията "Веолия", не само ми помогна да науча нови неща и да приложа на практика знанията си, но ми даде шанс да стартирам кариерата си", заяви Таня Игнатова, първият стипендиант по програмата, която след успешно реализиран проект бе  назначена на постоянна позиция в компанията.

"Софийска вода" подкрепя и  насърчава способни и амбициозни млади хора като инвестира в тяхното бъдеще. Това е и една от причините повече от 14 години компанията да реализира и стажантската програма "Предизвикай бъдещето“, която годишно привлича средно над 800 кандидати за участие, като средно 30 от тях стават част от екипа за летните месеци, а някои получават и предложение за работа след края на стажа си.

Идеята да се дават повече шансове на младите специалисти "Софийска вода" материализира и във второ направление през 2014 година, когато се  учреди ежегодната стипендия "Веолия".

Право да кандидатстват за стипендия има всеки студент или екип от студенти, редовно обучение в УАСГ, записани в четвърти и пети курс на обучение. Всеки кандидат или екип ще трябва да представи своя идея за  развитие и изпълнение на конкретен проект в областта на пречистване на питейни и отпадъчни води, водоснабдяване и канализация, хидравлично моделиране или друг аспект от дейността на “Софийска вода“ АД, който би подобрил ефективността на работата на компанията в съответната сфера.

Различното в този проект е, че одобрените стипендианти имат възможност не само да дадат добра идея, но и им се предоставя реално професионално поле да я реализират в рамките на 2016г., под менторството на специалист от "Софийска вода" АД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: Софийска водаУАСГ
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации