Финансовият отчет на СУ – с множество неточности

Сметната палата е отказала заверка на документа
29 окт 2015 20:07,
3
Финансовият отчет на СУ – с множество неточности
Снимка: архив, Булфото

Сметната палата изразява одитно становище - отказ за заверка, на финансовия отчет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за 2014 г., се посочва в съобщение от Сметната палата.

В него се казва, че годишният финансов отчет на университета не дава вярна и честна представа за неговото финансово състояние и имущество към 31 декември 2014 г., в съответствие с приложимата обща рамка за финансово отчитане.

В отчета са установени некоригирани съществени отклонения, констатирани и при предходни финансови одити на годишните финансови отчети за 2012 г. и за 2013 г., които са заверени и за двете години с "резерви". Не е извършена инвентаризация и не е осигурена аналитична отчетност на част от активите на университета в размер на 9 657 479 лв.

Неправилно са отчетени дълготрайни материални активи и не са отразени промените в дяловете на инвестициите на университета в търговски дружества. Липсва информация относно стойностната оценка на тези съучастия към края на 2014 г.

Не са осчетоводени поети ангажименти по сключени договори, действащи към 31 декември 2014 г., в размер на 6 545 744 лв. В резултат на одита на Сметната палата това нарушение вече е отстранено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Ами като са надрусани ще имат неточни отчети.Време е някой да нахлуе.
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гербероприсламченият Тони Спасов атакува жълто-червено-турскобозавият мафиот Герджиков. Хвърчи перушина. Просветените гледаме шоуто. Има още 3 седмици. Какви ли интересни нещица ни очакват още?
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Закривай. И без друго 90% с вишО са като плеймейтките. Много самучувствие малко знания. Еле па тия от Софииския, само харчат пари. Да се затегне контрола на часните уни-та и пазара ще се саморегулира.

Спонсорирани публикации