Бизнесът ни иска: "Южен поток" да се размрази

България да привлече отново руските туристи!
26 ное 2015 11:12, Анисия Иванова
57
Бизнесът ни иска: "Южен поток" да се размрази
Архив: Булфото

"Южен поток" трябва да бъде размразен, защото проектът е от полза за България. Това каза председателят на Съвета на директорите на "Приста Ойл Груп" Пламен Бобоков в ефира на националната телевизия Bulgarian ON AIR.

С кризата между Русия и Турция България има уникален шанс - трябва веднага да се пътува в Москва и да се използва ситуацията да се подновят преговорите за руския газ у нас. Може би във варианта, които предложи премиерът Борисов - да се строи газов хъб, предположи Бобоков.

Точно преди 1 година - през ноември 2014, Путин обяви спирането на проекта "Южен поток".

"Икономическата логика на Русия налага продаването на газа, това може да пасне на нашите интереси. Има съгласуване от страна на ЕК, ние трябва да сме инициатори. При нас това липсва", заяви предприемачът.

По негови думи на българския пазар има монопол, който определя цените на горивата. Няма конкурентен внос, който би регулирал пазара, добави той.

Според Бобоков най-големият проблем в българската икономика, за който светкавично трябва да се намери решение, е "таксата задължение към обществото" при цената на тока. По негови думи това оказва директно влияние върху българските производители и прави производството неконкурентно. Бобоков добави, че българският ток е най-скъпият в Европа.

И обратното - като най-голям приоритет в икономиката на страната предприемачът определи плоския данък. "Тази свещена крава не трябва да се пипа", поясни той.

Директорът на "Приста Ойл Груп“ беше категоричен, че е нужна дългосрочна стратегия за прокарване на българския бизнес на международно ниво.

Трябва да има точна и ясна стратегия за пазарите - кой и къде ще ги развива. Правителството трябва да го направи. Никой не обръща внимание на това.

Аз бих инвестирал във външно министерство и нашите представителства зад граница. Те могат да са проводници, чрез които българският бизнес да достигне до съответните държави. Трябва да се определи къде България е конкурентна, подчерта Пламен Бобоков.

По думите му България трябва да създаде условия за идването на руските туристи. Според него страната ни трябва да се възползва от препоръката на руското правителство към гражданите си да не пътуват за Турция и Египет.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgarian ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 8 години
Господине , това което съветваш нашите политици може да стане само от смели хора- родолюбци , но такива политици в България няма!
38
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 8 години
НИЕ НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА ИМАМЕ,БИЛИ СМЕ РОБИ 500 ГОДИНИ И СЕГА НЕ МИСЛИМ С ГЛАВИТЕ СИ, А ЧАКАМЕ ДРУГИ ДА НИ КАЗВАТ, КОЛКО ТРЯБВА ДА ЯДЕМ.ТЕЗИ ДЕТО ОТКАЗВАТ ЮЖЕН ПОТОК НЕ СА ГЛАДНИ,ТЕ НИ ИЗЯДОХА ХЛЯБА И ПОСТРОЕНОТО 50 ГОДИНИ.ТЕЗИ КОИТО НЕ ИСКАТ В МОМЕМТА,СЪЩО НЕ СА ГЛАДНИ,ТЕ СЕ ЗАХРАНВАТ С ДОЛАРИ,ЗАТОВА АЗ НЕ ВЯРВАМ В БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бизнеса е силно казано тоя си говори от негово име.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, най накрая някой да използва и назовава нещата с инстинските им имена.И същото така добре да определя и усеща възможностите за развитие.
35
4
 
2
 
! Отговори
антикомунист преди 8 години
До eyjeА бе ***, а такива като теб ли да сложим да ни управляват бре, пезевенк!? Ми то червеният ти *** се вижда от километри бре, негоднико. Аз такива като теб, не за управници, само за мишени ги взимам. Червен ***!!! А този наследник на най-големия подлизурко и *** на Тодор Живков, Ангел Бобоков, не се различава много от отеца си. Бизнесмен, червен руски ***!!!
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то не само бизнеса иска, ми царската дъщеря дето стои и плаче по цял ден и тя горкат иска? Искам. искаааааам....!
33
1
 
5
 
! Отговори
eyje преди 8 години
Той хубаво бизнеса иска ама същия този бизнес докато не разбере , че безмозъчното *** Борисов, пълния *** и *** Плевнелиев а разните шутове около тях като тлъстата кифла Павлова не бъдат отстранени тотално от политическия живот на БГ нищо няма да се размрази и само ще продължи да се замразява. Така , че да вземе първо в тази посока да мисли пък после те бизнес възможностите сами ще почнат да идват.
32
0
 
1
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
До Анонимен 30"България НЯМА абсолютна никаква вина за по-малкия брой руснаци тази година,причините са икономически и "патриотични" ... По-скоро, че няма удобни връзки, с кола сега не можеш да идеш, или трябва да заобикаляш много, броя на чартъри е малък в сравнение с тези до Крим и Анапа/Ростов.
31
8
 
0
 
! Отговори
gosko преди 8 години
Южен поток няма да се размрази, защото е технически на ръба на възможното, а икономически е безмислен. Безкрайно скъпо, неефектифно и с технически рискове е преноса на газ 2000 км по дъното на морето без помпена станция и възможност за ремонт. Пореди тази причина проект бе прекратен от руска страна, а останалото са ала-бали за да се ядем тука. Тръба се прекарва по земята и през 100 км има помпа. Останалото са глупости
30
0
 
7
 
! Отговори
ЧАР преди 8 години
ДА ТАКА Е. ЮЖЕН ПОТОК ТРЯБВА ДА ИМА И СЕГА Е МОМЕНТЪТ ЗА ВЗЕМАНЕ НА ПОЗИЦИИ ЗАЩОТО ЕДНА ДЪРЖАВА Е СИЛНА КОГАТО ИМА ИКОНОМИКА И РАБОТНИ МЕСТА.А НИЕ ОТ 25 ГОДИНИ СТАВАМЕ ВАСАЛИ НА АМЕРИКА И ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО....
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 43ЮП нямаше да се строи с твои пари, а с руски.Разбира се, той не е окончателно ликвидиран, все някога ще се построи От другаде гориво няма да намерим), но тогава вече ще е с твоите пари. А ти след месец на студено сам ще ги предложиш.
28
0
 
3
 
! Отговори
ттт преди 8 години
Бизнеса като иска, да изгони пишман управляващите. Лесно е, спира да ги финансира и готово. Изгодно му е, като се урежда с фиктивни конкурси за общественни поръчки, като дойдат национално отговорни управляващи, ще се постараят да размразят ЮП, но и конкурсите ще са истински. И пред данъчните няма да може майбах да мине за камион.
27
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Южен поток е много скъп проект за фалирали държави като нашата
26
1
 
15
 
! Отговори
дгд всекви фили преди 8 години
Пuкал съм ви на исканията! Няма ли най-после да свършиме и създадеме сами нещо? Само трохи и помощи чакаме - то не са еврофондове, то не са далавери с руснаците, с китайците, с не знам си кого... До кога все така?
25
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че някой забранявал ли е на руските туристи да идват в България. Причината си е в самата Русия и по-точно в Кремъл !
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 34Ми как няма да се разшетат - брацката пмощ за разни родоотстъпници понамаля. То затова патока е толкова скъп най-малко половината е за рушвети!
23
1
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
След последните събития Южен поток получава нов и последен шанс, още повече, че вече имаме прецедента на Северен поток 2. Сега трябват смели действия на смели политици.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен "България НЯМА абсолютна никаква вина"ЮП го спря Орешарски след като ББ му изпрати приятелите си от US ако не си забравил
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При Тази Ситуация Турски Паток няма да има Южен Поток няма да има Целта е да се пратят в Небитието всички Проекти различни от Масоно-ЮдескитеС тЯхната ЕвроАтлантическа Спогодба Която цели да ви направи Американски Роби
20
2
 
14
 
! Отговори
Боян Колев преди 8 години
Първо плюят по Русия после се гъзят!....

Спонсорирани публикации