Братушките пак в България – цената на визите пада

Руските туристи се ориентират към балнеология, религиозен туризъм
Обновена: 28 дек 2015 09:07 | 28 дек 2015 09:07,
145
Братушките пак в България – цената на визите пада
Снимка: архив, Булфото

След спирането на полетите до Египет търсенията за посещения в България са нараснали, предаде ТАСС, като цитира Асоциацията на руските туроператори (АТОР).

Още по темата

Експертите на асоциацията са отчели търсенията в търсачката на сайта слетат.ру. През ноември лидери в търсенията за оферти са били Тайланд, Индия и Виетнам. За ноември 2015 г. е отчетена положителна динамика в търсенията на почивки само в 13 от страните в Топ 30 - Тайланд, Индия, Виетнам, Обединените арабски емирства, Шри Ланка, Израел, Мексико, България, Андора, Абхазия, Австрия, Китай и Йордания, отбелязва асоциацията на туроператорите.

В сравнение с октомври от първата десетка на търсенията на руските туристи е отпаднал Кипър. Неговото място е било заето от Шри Ланка. България не е в класацията Топ 10.

Нарастване на броя на руските туристи в България догодина прогнозира и пиар-директорката на туристическата фирма "Тез тур" Лариса Аханова, цитирана от интернет агенцията Лента.ру.

Според нея руските туристи, които не могат да почиват в Египет, ще се насочат предимно към Обединените арабски емирства, Кипър, Израел, Тайланд и Шри Ланка. Очаква се и ръст на посещенията в България, Гърция и Кипър, прогнозира тя.

Аханова посочва, че от 1 януари България ще свали цените за визи за руски граждани от 35 на 10 евро. Освен това страната ни не планира да въвежда система за биометрични данни, и предлага множество варианти за почивка - балнеология, екскурзионни програми, религиозен туризъм, винарски туризъм и гастрономически туризъм. Помага и фактът, че българските хотели също работят на системата "ол инклузив", подчертава тя.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма по гнусно нещо да отида на морето и да е пълно в руснаци.
41
0
 
3
 
! Отговори
до 68 преди 8 години
Обзалагам се, че ти ще пукнеш още преди Нова година.
40
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГерберИма логика в изказването ти. Руските престъпници са многократно по-опасни от изброените терористи за българската държавност.
39
0
 
2
 
! Отговори
цеко преди 8 години
Ракията си е вид спирт но с по лошо качество. Водката също е вид спирт но с много по добро качество. Това е разликата между тях. От гроздето също можеш да произведеш качествен спирт ако това което излиза го превариш няколко пъти, и алкохолното съдържание стигне 100% или както му казваме 100 градуса и след това му докараш алкохола до 43% с дестилирана вода.
38
7
 
7
 
! Отговори
Гербер преди 8 години
ВЪН руските пиянки от държавата ни ! Тук искаме само сирийци, афганситанци , иракчани , пакистанци , турци и всякакви ислямисти ! Руските *** не ги щем !
37
7
 
6
 
! Отговори
до 54 преди 8 години
какво искаш да ми кажеш - че понеже са воювали из земите ни, затова сега трябва да сме част от Русия, както допреди стотина години сме били част от Турция. Аман от русофили продажници!!!
36
5
 
7
 
! Отговори
рашко-смешко преди 8 години
Дори Вата-зомбо-ТВ бяха принудени да признаят с половин уста, че в сравнение с посрещането на 2015 година, рашко посрещачите в чужбина за 2016 година са паднали с 30%. Безпаричието яко удари руския ***, ама той продължава да се прави, че върху главата му пада само благодатна божия роса.
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братушки с насочени пушки.
34
4
 
7
 
! Отговори
аз преди 8 години
Аз пък съм българин и нямам нужда от братушки, на които да се кланям.
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 46Тяхната Коледа (Рождество Христово) си е истинското. С тази разлика, че през комунизма Българската и други православни църкви, приемат новия календар и от там идва това различие. Един календар целял и постигнал разединение сред православните Християни по света. И да Руснаците са със Славянски произход, ние с Азиатски, но ни свързва един *** факт. Цялата ни земя е пропита с тяхната кръв! Благодарение на техните "интереси" подплатени с хиляди жертви, днес сме свободна държава!!!
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 48??? Англичаните и поляците чакат увеличението на помоща за безработни и пак ще дойдат ...за балконинг . А да може и да убият някой българин за разнообразие ( да не скучаят ).
31
4
 
7
 
! Отговори
номер2 преди 8 години
А така, намалявайте визите! Увеличавайте данъците на народа! Щом господарят от Кремъл така казва! Но ще дойде ден, Видовден!
30
6
 
5
 
! Отговори
Striker преди 8 години
Просто четете малко повече от "История на КПСС" и ще разберете. В исторически план нямаме почти нищо общо с т.нар. руснаци. Генетично сме много по-близки до италианци и гърци. Това е така, защото мужикистанската пропаганда ни облъчваше как сме се се сме смесили със славяните по нашите земи. А е доказано, че те са били много малка част. Основно сме се смесили с тракийци, т.е. сегашните италианци, албанци и гърци. Друг е въпросът, че и самите мужикистанци са в много малка степен славяни:)))
29
2
 
7
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Интересно защо? нито турците нито американците нито англичаните нито кои да са други наричаме братушки а само руснаците. Това абяснява всичко.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До аз 44Знам - твойте са от Константоинопол надолу.
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия няма какво да ядат, а вие очакваате да ви носят пари!Резултатът от туристите -алкохолици е ТОТАЛЕН ОТЛИВ НА ЗАПАДНИ ЛЕТОВНИЦИ.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 36... но вместо това ... идва на обама родата и (не иска ) си задължен да им плащаш .
25
6
 
3
 
! Отговори
аз преди 8 години
Абе, какви "братушки" могат да ми са тия... Стига сте промивали мозъци.
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ги щем!Да не стане като в Приднестровието!Днес.бг защитава руските, а не български интереси.Цвилят от възсторг и се разтапят, когато хвалят русия!
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повече евтини Наташки и по малко водка в магазините равно на руски туристи