Русия спира газа за 200 000 семейства в България от 1-ви

Хората няма да го усетят, ако "Овергаз" сключи договор с "Булгаргаз"
Обновена: 30 дек 2015 20:16 | 30 дек 2015 19:26, Камелия Цветанова
675
Русия спира газа за 200 000 семейства в България от 1-ви
Снимка: Reuters, архив

Премиерът Бойко Борисов е събрал спешно енергийните шефове, за да търсят решение след изненадващо писмо от "Газпром Експорт", съобщи bTV.

Още по темата

С писмо руската фирма "Газпром Експорт" до българо-руското дружество "Овергаз" информира, че от 1 януари 2016 г. се предвижда 0 количество газ за всички битови потребители в България.

Става дума за 200 хиляди семейства от различни градове, които са газифицирани.

Писмото е било получено преди часове в "Булгартрансгаз" - фирмата, която осигурява тръбите за газа.

Според осведомени, на спешно свиканото заседание са събрани шефът на управителния съвет на "Булгартрансгаз", шефът на Българския енергиен холдинг Жаклен Коен, председателят на Националната електрическа компания Петър Илиев и директорът на "Булгаргаз" Петьо Иванов.

След срещата при премиера, държавните дружества са уверили, че ако "Овергаз" сключи договор с "Булгаргаз", общественият доставчик ще осигури доставките, така че потребителите да не усетят последствия от финансовия спор.

За срещата потвърди изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен и обясни, че премиерът е дал инструкции и държавните дружества "Булгаргаз” и "Булгартрансгаз”  имат готовност, в момента в който "Овергаз” се обърне към тях да получи доставките.

"Писмото е адресирано до "Овергаз” с копие до "Булгартрансгаз”. Срещу заявката на „Овергаз” от 1 януари 2016 година са посочени нули, което означава, че "Газпром Експорт” не предвижда доставки за "Овергаз” към настоящия момент, а "Овергаз има около 200 000 абонати”, заяви Коен.

В началото на 2013 г. Москва също заплаши България със спиране на доставките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


675
Още по темата: Бойко БорисовРусиягаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Корпорациите обединяват най-вече капитала,който няма човешко лице.Дълбоко се съмнявам в социалния капитализъм,но дори в Германия,за която се счита,че е построила чудото- социален капитализъм,се вижда колко нестабилен е въпросният Франкенщайн,пък и конците прозират.
310
0
 
0
 
! Отговори
Маимуната преди 8 години
До МаймунатаПишеш за себе си
309
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен (дето говори за корпорации).Корпорация означава - хората се кооперират, правят нещо. Ако това не може да се случи, значи пак ще се редиш за банани на опашка, и ще разправяш политически вицове. Естествено тука има хора готиви да се закълнат че така е по-добре. Поне за някои хора, определено ще бъде :).
308
1
 
4
 
! Отговори
до 516 преди 8 години
Сибир се РазвиваБългария е в застой и разруха от 89г
307
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото по далече от Русия толкова по добре, говоря и търговски и географски, ако някой мисли иначе да даде пример за държава близка до русия...Беларус, Украйна, Сирия, Югославия, източна Европа, Ирак, Северна Корея, Южна Америка...бедност, мизерия, разруха и доживотни диктатори
306
1
 
6
 
! Отговори
до Путин преди 8 години
Просто мачкай!
305
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е обречена да тъне в Бедност и Мизерия още десетки стотици годиниБРАТЯТА ВИ АМЕРИКАНЦИ ВИ ПОДГОТВЯТ ДА СТАНЕТЕ ПЪРВА ФРОНТОВА ЛИНИЯ НО НЕ ДАРОМ А чрез Заеми ИЗОЛАЦИЙТЕ ПО ПАНЕЛКИТЕ ЩЕ ПАДНАТ ПЪРВО
304
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евро-атлантическият идеал е по-опасен от ислямиския,защото е съвременна версия на фашизма на Хитлер и Мусолини.Ислямистите са с примитивна ценностна система и възможности,за разлика от радетелите на глобализма.
303
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братята руснаци. Хвалете Путин още. Мечтайте си за съвеЦка власт.
302
0
 
0
 
! Отговори
Маимуната преди 8 години
До Маимунатаами тя сега започва работата
301
0
 
1
 
! Отговори
до 500 преди 8 години
Върви се хвърли от моста Опасни са такива като вас Продажни душички
300
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като те прецаква всеки ,важното е защо ти се случва.Щото се изживяваш с американски имена- според теб фактът,че двете американски Марици заедно произвеждат по-малко от едната българска,а получават единствено те близо 3 млрд инвестиции от Европа и световните банки за развитии,за какво ти говори?!
299
0
 
1
 
! Отговори
Маимуната преди 8 години
Абе що така бързо се Кръстеха на откриването на Северната тангента и Бокото и *** му? Че и попа така бясно ръсеше водата...
298
0
 
2
 
! Отговори
Butan преди 8 години
Da go spirat. Garcite ni prodavat i bez drugo po-eftin gaz.:-)
297
6
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ОБИЧАШ ПУТИН----ПОЛУЧАВАШ ДОГАН!!!!!/....КГБ--ти го подава от изодзад..ха,ха,ха...."по братски"../
296
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обичаш Бойко получаваш Ердоганили в по лошият случайОБЕЗЯН
295
5
 
1
 
! Отговори
българин преди 8 години
ПО-ДОБРЕ ЕРДОГАН И ПЪТЯ КЪМ БОСФОРА И КАПАЛЪ ЧАРШИ..........ОТКОЛКОТО ПУТИН И--- ПЪТЯ КЪМ СИБИР И КОМУНИЗъМА.../ ПО ПУТИНСКИ/...ха,ха,хааааааааааа....НЕ НАМ....НЕ НАМ.....ХА,ХА,ХААААААААААААААА.....ЯЛИ СМЕ ГО ТОЯ.....!
294
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 480Започната русофобска истерия...............
293
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев,ще си плащат българите и кото ги е*ат,защото когато си слаб-плащаш.Иронията е в надписа над вратата на Парламента,защото българинът е единак.Прецакват ни всички,приятелю,шотландците с мрстния добив на газ, канадците-със златото,американците с Мариците,които са в Гинес,без майтап,по замърсяване със серен двуокис.
292
1
 
2
 
! Отговори
маймуната преди 8 години
Обзалагам се с всички,че ако путин п.ръдне всички русофоби в Бул.гари.стан ще се на.се.рат.Ха на бас.