Русия спира газа за 200 000 семейства в България от 1-ви

Хората няма да го усетят, ако "Овергаз" сключи договор с "Булгаргаз"
Обновена: 30 дек 2015 20:16 | 30 дек 2015 19:26, Камелия Цветанова
675
Русия спира газа за 200 000 семейства в България от 1-ви
Снимка: Reuters, архив

Премиерът Бойко Борисов е събрал спешно енергийните шефове, за да търсят решение след изненадващо писмо от "Газпром Експорт", съобщи bTV.

Още по темата

С писмо руската фирма "Газпром Експорт" до българо-руското дружество "Овергаз" информира, че от 1 януари 2016 г. се предвижда 0 количество газ за всички битови потребители в България.

Става дума за 200 хиляди семейства от различни градове, които са газифицирани.

Писмото е било получено преди часове в "Булгартрансгаз" - фирмата, която осигурява тръбите за газа.

Според осведомени, на спешно свиканото заседание са събрани шефът на управителния съвет на "Булгартрансгаз", шефът на Българския енергиен холдинг Жаклен Коен, председателят на Националната електрическа компания Петър Илиев и директорът на "Булгаргаз" Петьо Иванов.

След срещата при премиера, държавните дружества са уверили, че ако "Овергаз" сключи договор с "Булгаргаз", общественият доставчик ще осигури доставките, така че потребителите да не усетят последствия от финансовия спор.

За срещата потвърди изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен и обясни, че премиерът е дал инструкции и държавните дружества "Булгаргаз” и "Булгартрансгаз”  имат готовност, в момента в който "Овергаз” се обърне към тях да получи доставките.

"Писмото е адресирано до "Овергаз” с копие до "Булгартрансгаз”. Срещу заявката на „Овергаз” от 1 януари 2016 година са посочени нули, което означава, че "Газпром Експорт” не предвижда доставки за "Овергаз” към настоящия момент, а "Овергаз има около 200 000 абонати”, заяви Коен.

В началото на 2013 г. Москва също заплаши България със спиране на доставките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


675
Още по темата: Бойко БорисовРусиягаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
351
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Срещу заявката на Овергаз от 1 януари 2016 година са посочени нули"- това е причината за спирането на газта. Ако ти искаш нулеви количества, как да ти се даде газ насила.
350
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте манипулирали! Русия не спира газа на България, а на Овергаз, която е частна фирма! В магазина никой не ви дава без пари, нали? Сашо Дончев да си оправя бакиите. Това са българските "бизнесмени"! Само действие прибиране и яки цени!
349
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това беше руския опит да направят "Костинброд-2"
348
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това беше поредната руска лъжа за да се носят лоши слухове у нас.Никой няма да спира газта, И да я спре - имаме много в наличност в държавата.Овъргаз си е подсигурила договорите и ще доставя газ.Няма никаква драма, само на Пеевски медиите искат да плашат хората преди празниците
347
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дреме ми ще си паля печката с рубли
346
13
 
24
 
! Отговори
Газовер преди 8 години
До СпасНали продажните журналисти трябва да си заработят отпуснатите средства от "Америка за България"?
345
4
 
26
 
! Отговори
янев преди 8 години
Журналистка простотия - с големи букви РУСИЯ СПИРА ГАЗА ЗА БЪЛГАРИЯ и после ако овергас и булгаргас не сключели договор и каква е целта преди нова година да става паника и тоя който я е измислил простотията да си вдига рейтинга ли що ли? Рових из руските новини нищо тия в днес бг от пръстите си ли смучат информация не знам
344
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
що,булгаргаз да не получава газ от козяк а?
343
10
 
13
 
! Отговори
носталгия преди 8 години
Ленин:Електрификация плюс съветска власт е равно на комунизъм!2 часа има,2 ч -немаПутин: Газификация плюс съветска власт е равно на комунизъм! -както при Ленин
342
11
 
48
 
! Отговори
Спас преди 8 години
На други сайтове пише, че не Русия спира газта, а България не е поискала!!!!! Отново заблуждавате!!!!!! Заглавието да се чете: Русия пита, дали наистина да прекратят доставките!!!!!!!......защото нашите умници не са ПОРЪЧАЛИ НИТО КАПКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
341
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пророците ще излязат прави-има нещо много сбъркано в човешката природа.
340
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОВИЖДАНЕ ТИКВО.ДАНО ТОЗИ ПЪТ СТОТИЦИТЕ ТВОИ ПЛАТЕНИ ФАЛШИФИКАТОРИ НА БЮЛЕТИНИ РАЗБЕРАТ, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПИКА СРЕЩУ ВЯТЪРА.СЕГА,КОГАТО СЕ ИЗЯСНИ ПОЗИЦИЯТА НА БГ ПОЛИТИЦИТЕ Е ВРЕМЕ ЗА ЧИСТКА. ВОЙНАТА ЗАПОЧВА,А С НЕЯ И БЕЗКРАЙНАТА ПОГРЕБАЛНА ПРОЦЕСИЯ НА МЕХАНИКАТА ФАЛШИФИКАТОРИТЕ ОТ ГРОБ.РУСИЯ ЩЕ СТЪПИ ТОЛКОВА СДРАВО В БГ. ТАКА КАКТО В МИНАЛОТО КИРИЛИЦАТА И ХРИСТИЯНСТВОТО. ЖАЛКО ЗА МИЛИОНИТЕ ПРИСТРАСТЕНИ ЕВРО ГЕЬОВЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И НЕОСЪЗНАТИТЕ. ЕДНО ВРЕМЕ ТЕХНИТЕ БАЩИ БЯХА ВЪРЛИ КОМУНЯГУ
339
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виж какво,с кирка едва ли ще оцеля земята камо ли нещо друго и обикновено не пропускам да дам милостиня на нуждаещи се или да помогна на приятел.Объркано е съзнанието на много хора днес,но със сигурност вещите не са по-ценни от хората.
338
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ви е проблемът.Автомобилът не е по ценен от една сграда за старопиталище или сиропиталище или просто ковьоз за недоносени ,или n-броя компютри за n-ското училище на същата стойност.От вещите не виждате себеподобните и това прави слабо обществото ни.Малцинствата са по-сплотени от нас макар и по-бедни.
337
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Антипод на сноба е човекът на изкуството,приятелю.Значи идеята ми за паметник на сноба е в незрял вид ,но ще споделя в този късен час с теб:представям си го като ферари с четири кирки в тавана като метафора на ценностната система на нашето време.
336
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не България, а олигархът Сашо Дончев, продажни ***, по съвместителство и джурналисти! Но така сензацията и плюенето са двойни!!!
335
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи,каква логика поставя лице занимаващо се с финансов одит на позиция министър на енергетиката?Лицето е обиколило няколко западноевропейски института.Аз не виждам друг смисъл на тези алогични назначения на хора без професионален опит на ключови позиции в управлението на страната,освен прокарване на нечии интереси.
334
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия наистина се опитва да дестабилизира БЕХ още от КТБ.Не защитавам Русия,просто твърдя,че когато една държава е слаба е логично да и се случва това,което ни се случва като визирам всякакви Дънди,Марица и т.н. случаи.
333
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снобът е като ***,който лесно се вгражда в новата среда и функционира успешно в нея,но не може да надскочи комплекса на старата си същност.Снобът е човек с дълбок вътрешен конфликт,който неизбежно руши личността му.За снобите е присъща агресивността към себеподобните по произход подобна на тази при еничарите.
332
2
 
11
 
! Отговори
без пардон преди 8 години
Заглавието не е коректно! Коректното заглавие трябва да бъде: Овъргаз отново не си плати дълговете към ГАЗПРОМ и по тази причина ГАЗПРОМ спира подаването на газ!