Милионерите се множат – 680 българи

Парите, които държим в банките, станаха 42,58 млрд. лева
11 фев 2016 07:30,
21
Милионерите се множат – 680 българи
Снимка: архив, Булфото

Милионерите у нас пак започнаха да се множат, пише в. "Стандарт".

През последното тримесечие на 2015-а в банките ни са се появили 69 нови депозити за над 1 млн. лева, или средно по 23 на месец. Така общият им брой става 680, сочат данни на БНБ.

С 3,3 млрд. лв. са се увеличили спестените пари на домакинствата през 2015. Така парите, които държим в банките станаха 42,58 милиарда лева.

Броят на влоговете на граждани обаче намалява за година с 646 хил. до 10,8 млн. броя. Причината за това е закриването на малките депозити със суми до 2500 лв., и увеличаването на по-големите влогове.

Депозитите на бизнеса за година нарастват с 2,87 млрд. лв. (+18,7%) до 18,22 млрд. лв. Като фирмените влогове за над 1 млн. лв. скачат с 445 броя и достигат 2 568 броя. В тези милионерски влогове има 9,88 млрд. лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Няма официално публикувана статистика, колко са депозитите само на Домакинствата, без в тях да се включват разни други депозити. Откъде-накъде депозитите на едноличните търговци, също влизат в този кюп? Какво общо има между депозитите на хората и депозитите, които прави ГЕРБ например а те също са в един кюп. Всякакви сдружения, читалища, клубове, партии и т.н., го включват в депозити на домакинства, премълчавайки, че е "Домакинства и НТООД (нетърговски организации обслужващи домакинствата".
13
0
 
6
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Статията е пълна с лъжи. 680 депозита над 1 милион лева, не означава, че 680 човека имат по един депозити над 1 милион. Теоретически е възможно всичките тези 680 депозита да са на един човек. Вероятно в случая става дума за около стотина българи, които имат тези 680 депозита.Най-голямата лъжа - това не са депозити само на домакинства, а са на така неречения сектор "Домакинства и НТООД", в който влизат и депозитите на политическите партии, на синдикати, читалища, клубове (спортни, културни, ...
12
0
 
5
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Бисеров - сълзичката = милионер. С честен труд разбир се...
11
0
 
4
 
! Отговори
Потури преди 8 години
Политик(дупетат)=милионер
10
0
 
18
 
! Отговори
Арнолд преди 8 години
Това е недостатъка на количественото измерване. Включително и БВП. Питали ли сте се какво ще стане ако на 5 милиардера в САЩ им се увеличи богатството? Ще се вдигне и БВП, защото това са милиарди долари. Оттам великите икономисти и журналисти ще почнат да си правят изводи как всичко е наред и как хората живеят добре. Същото е и в България - 1000 милионера си внасят пари в банката, и оттам Бойко плямпа че "българите били богати щото си държали милиарди в банките". Ама това са шепа българи само!
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От тия 42млрд.41 са собственост на 2% от българите.А е така защото крадат като за последно и от държавата и от работниците.Крият обороти,крият данъци,не плащат осигуровки,плащат колкото да оцелееш от заплата до заплата. -Обаче още няма лек, който да ги отърве от оная с косата.Носете си парите в гробищата ***.
8
12
 
2
 
! Отговори
Да преди 8 години
Това е добре... Значи работа ще има , за този , които не го мързи 😜 а , другите нека плюят...
7
21
 
2
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха преди 8 години
Милионерите се множат, само маргиналите, прошляците и пенсиите дращят по цял ден в днес.бг, дир.бг и блитц.бг и се оплакват, че "народа беден, няма какво да яде" :)))
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи е време за нови фалити. Как така ще имат някои пари и няма да ги споделят?!
5
2
 
29
 
! Отговори
Милионери е мизерия преди 8 години
Департамента на Еврокомиссиятаи, занимаваща се със статистическата информация за странните членки на ЕС, през юли 2015 год. е публикувал отчет за предната година е публикувал отчет за предната година.Съгласно тозиу документ, най висока обща смъртност има България - 15,1 процента, следват Латвия - 14,3, Литва - 13,7 . Най-бедната, най-умиращата държава с толкова много милионери. Да ви е честита демокрацията.
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Говори се, че за да откриеш депозит за над 1 млн. е необходимо да измиеш всички чинии и чаши в Сидни и Мелбърн взети заедно
3
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"""Милионерите се множат 680 българи"""""...Затова пък,6,8 милиона българи тънат все повече в мизерията................
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пък аз вече 13 години от както работя и все чакам от аванс до заплата.Имам 5 лева в сметката си
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чиста манипулация. Увеличават се парите в банка на едни и същи определени хора.

Спонсорирани публикации