Биткойн не признава институции и власт

Криптовалутата се развива по-бързо от технологиите за сигурност
29 юни 2016 13:07, Екип на Bloomberg
25
Биткойн не признава институции и власт
Снимка: Reuters

В развитието на биткойн технологиите еволюцията и революцията вървят ръка за ръка. Това каза Стефан Ковачев, собственик на cix.bg, в своя коментар за блокчейн технологиите в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Това е следващата стъпка. Както едно време са си разменяли стока за стока, след това валута, след това е дошъл ред на банковата система, следващата крачка е криптовалутата, която се развива с огромни темпове", каза той.

"Именно огромните темпове на развитие са причина за прибързаност, която довежда до несигурност", смята Ковечев.

Относно сериозните флуктуации в цената на биткойна той каза, че ако се проследи развитието на биткойна, тенденцията е, че той изживява пик, след което пада, задържа се в плато известно време, след което отново има пик и цикълът се повтаря.

"Това е цикличност, която тепърва следва да се повтори. Не е притеснителна. По-скоро има технически характеристики, на които трябва да се обърне внимание".

"Много голямо предимство на биткойна е, че е тотално децентрализиран. Няма институция, или власт, която да осъществява контрол на притежаваното количество. Биткойн прескача тази граница, позволявайки на всеки човек да бъде своя собствена банка", настоя Стефан Ковачев.

Повече мотете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
какви са фактите преди 7 години
да се търгува която и да е ценност на която и да е борса, крие рискове - това е за хора, които могат да поемат рискове и могат да си позволят евентуалните загуби. Всеки инвеститор има определен процент от порт фолиото си за рискови инвестиции и това е привлекателна алтернатива. Факт е, че има много трейдъри, които са напуснали лъскавите си офиси на уол стрийт и си търгуват криптовалути със спекулативна цел от вкъщи и изкарват много повече.
19
2
 
6
 
! Отговори
КотоОшу преди 7 години
Биткоин криптовалутата е създадена от илюминатите за да разруши хартиените пари. Скоро зомбитата не само ,че няма да виждат хартия и пластики ами и ще работят два пъти повече като луди само за някакви си виртуални електронни единици и нули.Които в всеки един момент централата на скайнет ще може да занули с електронният ви портфейл и да умрете гладни и жадни.
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не разбирам, ама предлагам на пазара шума от неколко декара гора. СмЕтам, че е не по-малко надежна от останалите виртуалки и хартийки, а и мо'е да се спи у нея.
17
2
 
4
 
! Отговори
Дедов преди 7 години
Атентаторите от Брюксел бяха си куполи оръжието с биткоини. Поне такава информация се разпространи.
16
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
из уикипедияБиткойн е обект на наблюдение поради опасения, че може да бъде използвана за незаконни дейности.През октомври 2013 ФБР затваря сайта Silk Road и конфискува 144 000 биткойна на стойност 28,5 милиона долара.Така че имат някакъв котрол и от правителствата.Не е много безконтролно.Което си е част от риска.Иначе това не е валута , а разплащателно средство за извършена работа, изчислителна работа.И ако искаш Биткойн без да работиш за него може просто да го купиш като валута.
15
2
 
4
 
! Отговори
сд преди 7 години
Биткойн не ти дава никаква гаранция, ще умре заедно със създателя си който ще престане да го обновява и поддържа. Всяка флашка/DVD носител на протфейла може да бъде изгубена или да се развали. И после как OFfline портфейла ти ще знае че Online портфейла вече не разполага с тах и вече не са негови. Още повече тези в началото, които са си продали Биткойните когато са били по 7 цента и са станали милионери, а сега са 700 долара сега щяха да са газилионери.
14
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, които още не са открили бутона Shift се изказват с експертно мнение. Бедна ви е фантазията в близките 10 години какви технологии базирани на биткоин и blockchain ще бъдат въведени. Все едно баба Пена да се изказва по проблемите на сателитния Интернет.
13
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Икономист", биткоин е признат за валута в Европейския съюз - има такова дело в съдебната практика. Е, НАП в България го смята за финансов инструмент (в противореие, за кой ли път, с практиката на ЕС, за да го облага с ДДС). Отделно от това зад НИКОЯ валута не стои институция, стои само доверието в нея. Потребителите на биткоин имат доверие в него, затова и той е стабилен. А големите пикове и падове се дължат единствено на пазарите и на липсата на масовост. Но от последните новини стана реклама.
12
0
 
2
 
! Отговори
До Не сте толкова у преди 7 години
Естествено. Който се усети в точния момент ще направи пари. Това важи за всяко начинание - точният момент е най-важен. Те си го и казват - има върхове и спадове. Ако уцелиш висока цена бързо ще направиш капитал. Ако е ниска няма да можеш да си платиш тока за компютъра дето копае. И аз имам един познат купи си супер мощна конфигурация да копае биткоини с идеята да прави пари. Е копа копа, дойде му сметката за ток и се отказа....
11
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ала бала портокала...пазарувайте биткойни....след това ще ревете като малки деца. Финансовата система има изключително точни правила. Биткойн не покрива нито едно от тях!
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Паричната система се гради върху доверието на хората в дадена парична единица. Ако достатъчно много хора и институции се доверят на биткойна то той ще съществува.
9
8
 
23
 
! Отговори
Не сте толкова умни преди 7 години
Преди години, един мой познат започна да копае биткойн. Каза ми и ме подканяше да се включа, но аз тогава умувах като вас и се правех на разбиращ нещата. Момчето е милионер в момента и с парите си направи IT фирма в Западна Европа. Аз се включих по-късно, изкарах някакви жалки пари и пийнах една студена водица. Та така, братя разбирачи! Понякога ние "разбирачите" сме толкова жалки и смешни, че чак ми става тъжно.
8
2
 
18
 
! Отговори
9 е адски прав преди 7 години
9, Адски си прав. Проблемът при биткоин е само един - Федералния резерв не може да си напечата 10 000 000 днес и да ги похарчи както желае. Затова реват срещу него.
7
0
 
9
 
! Отговори
6 преди 7 години
"Друг проблем е сигурността... практически няма такава. Хак и мрак... оставаш без кинти."Кое от написаното от мен не ти стана ясно? Хора, бъдете по-скромни. По форумите убиват време доста по-запознати от вас.
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубавото е, че чичковците със самолетоносачите, които вардят петролната търговия в долари не могат да си печатат биткоини колкото им душа сака, както го правят с доларите.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да измислят щом е с цел печалба винаги ще има бедни, гладни , войни , и всякакви други престъпления . Монетарната система е недоношче както казваше другаря Живков за социализма!
4
1
 
9
 
! Отговори
3 преди 7 години
Разкажи го на спестяващите в британски лири (GBP), те ще те разберат :)
3
6
 
18
 
! Отговори
:) преди 7 години
Биткойн не е нито пирамида, нито "кукичка за лапнишарани". Като всяка друга валута и биткойн се държи от глупавото доверие на плебеите, че ще могат да го заменят за блага в бъдеще. Какво си мислите, че доларите са по-защитени или... лирите :) Проблемът при биткойн е, че няма регулация и всеки тарикат с достатъчно пари може да предизвика пик или спад в цената, за да генерира печалби. Друг проблем е сигурността... практически няма такава. Хак и мрак... оставаш без кинти.
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доколкото съм чувал от експерти Биткоин не е защитен от разбиване с квантови компютри. Но вероятно в бъдеще ще може да се променят крипто-протоколите така, че да бъде защитен и от квантова атака.
1
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чиста финансова пирамида...

Спонсорирани публикации