Самобръсначка, едно видео и те купуват за $1 млрд.

Unilеver смята да купи стартъпа Dollar Shave Club
20 юли 2016 19:32,
2
Самобръсначка, едно видео и те купуват за $1 млрд.
Снимка: flickr

Unilеver предприема сериозна инвестиция, съобщавайки, че ще закупи стартъпа Dollar Shave Club за 1 млрд. долара. Мултинационалната компания за потребителски стоки, оценявана на близо 130 млрд. долара, не разкрива финансовите условия на сделката, но едно от ясните неща на този етап е, че изпълнителният директор на Dolar Shave Club - Майкъл Дубин, ще запази позицията си.
 
Стартиран през 2012 г. Dollar Shave Club се появи като вайръл видео в YouTube. Компанията предлага високачествени самобръсначки за по няколко долара на месец. Към днешна дата вече има и доста нови продукти - лосион за тяло, защитни кремове, гланцове за устни, кърпички за многократна употреба и какво ли още не.
 
Сделката бе съобщена първо от Fortune и чрез нея Unilever се надява да създаде един изцяло нов поглед върху мъжкото поддържане. Днес Dollar Shave Club има 3,2 млн. членове, като за 2015 г. приходите му са 152 млн. долара, а за тази се очаква да стигнат 200 млн. долара.
 
Преди време в интервю за Tech Insider Дубин казва, че компанията му цели "да обслужва лицето, краката и всичко между тях." Явно стратегията им е била успешна, след като едно вайръл видео ги довежда до тази успешна крачка днес.
 
Инвеститорите в стартъпа определено ще са доволни, тъй като при одобряване на покупката през следващото тримесечие, те ще получат 10 пъти по-голяма възвръщаемост спрямо парите, които са вложили. До днес Dollar Shave Club може да се похвали с повече от 163 млн. долара финансиране.
 
Малката или вече не толкова малка компания определено бе забелязана от големите в сектора като Gilette. Миналата година с една креативна маркетингова кампания Dollar Shave Club успя да грабне 15% от пазара на класическите самобръсначки за 2015 г. Остава да се види какво би направила Unilever с нея, имайки предвид сериозния паричен и човешки ресурс, с който разполага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
СОТИР преди 7 години
До КратунБраво Кратуне, разкри ги! Готов си за прокорор!
1
0
 
3
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Много ясно какво ще направи Униливер - ще премахне конкуренцията си като я купи. Малко по малко стартъпът ще бъде подчинен на фирмената филосовия и уникалността му ще изчезне измежду всичките търговски марки на компанията. Класика в бизнеса.

Спонсорирани публикации