Тежестта за бизнеса намаляла с над 120 млн. годишно

Вече са изпълнени 70 мерки от третия план за това
4
Тежестта за бизнеса намаляла с над 120 млн. годишно
Снимка: архив, Ройтерс

Административната тежест за бизнеса е намаляла със 121,27 млн. лева годишно от началото на изпълнението на третия план с мерки. 

От май 2015 г. до края на декември 2016 г. са изпълнени общо 70 мерки. Намалението е с 25 на сто от планираното намаление с 30 на сто. 
 
На заседание днес Министерският съвет прие отчет към 31 декември 2016 г. за изпълнението на плана. Той съдържа 130 мерки, реализирането на които ще доведе до намаляването й със 144,5 млн. лева годишно.
 
В периода 1 юли - 31 декември 2016 г. са изпълнени 20 мерки от компетентността на министерствата на финансите, на труда и социалната политика, на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). В резултат на това административната тежест за бизнеса е намаляла с 1,27 млн. лв. годишно.
 
Сред най-важните изпълнени мерки през отчетния период е отпадането от 1 януари 2017 г. на задължения по Закона за акцизите и данъчните складове за предоставяне на удостоверение за наличие или липса на данъчни задължения и задължения за задължителни осигурителни вноски. Изменен е и Правилникът за прилагане на закона, като промените са в сила от 7 февруари т. г.
 
С цел улесняване на бизнеса, МТСП отмени Наредбата за условията и реда за издаване, отказ и отнемане на разрешения за работа на чужденци в България и промени Наредбата за условията и реда за извършване на посредническа дейност по наемане на работа. ДАМТН разработи инструкции и образци на документи, публикувани на нейната интернет страница.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Аз се чудех защо всеки месец заплатата се увеличава,а то колко било просто,ц,ц.
2
0
 
9
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
А тежестта за раята кога ще намалее?
1
0
 
11
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 7 години
Мерките са успешни!Български бизнес няма и всички забравиха ,че е имало!В икономиката оперират само чуждестранни картели и монополи а на хранилка с държавни поръчки е само олигархията и шуробаджанаците!

Спонсорирани публикации