"Газпром" ни продавала газ на по-високи цени!?

Според Трайчо Трайков трябва да искаме отсъпка от компанията
21 апр 2017 11:15,
186

Европейската комисия каза, че е установила в резултат на доминиращото положение на "Газпром" в 8 страни, сред които и ние, че тези страни са плащали значително по-високи цени за газа.

Ние трябва да искаме тези надплатени цени да бъдат включени като отстъпка от това, което ще плащаме оттук нататък.

Това заяви Трайчо Трайков от "Нова република" в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Второто нещо, което трябва да изискаме в преговорите с "Газпром"е механизмът за реферирането на тези цени към западноевропейските да даде шанс на нашите индустриални предприятия да бъдат конкурентни на западните, посочи Трайков.

"Формулата за приравняване на цените изобщо не е засегната в предложенията на "Газпром". Те не казват, че ще отворят договора за предоговаряне, защото знаят, че ако това стане ще участва и Европейската комисия", посочи Трайчо Трайков пред Bulgaria ON AIR.

Според него в момента имаме уникален шанс да не преговаряме лично с "Газпром", а преговорите да преминат през Европейската комисия. Той допълни, че за да се направи ясна преценка за изискванията към енергийния доставчик, трябва позицията на Служебното правителство да стане достатъчно публична и да достигне бизнеса.

"При едно добро договаряне и изготвяне на ясни изисквания има реален шанс за намаляване на цената на газа", обясни политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 2 Рещението е твърдо против Русия. Баце го смъкваме от власт и договора се променя. СТАТУТА НА РУСНАЦИТЕ В БЪЛГАРЕЯ СЕ ПРОМЕНЯ. Парите им се замразяват. Паспортите им се променят с българско гражданство. Тези които не са съгласни ги изпращаме с еднопосочен билет за Русия,Чечения,Грузия и натам.
5
4
 
22
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Нещо от цялата тази драсканица не е много ясно и без да ставам адвокат на "Газпром" само ще попитам кой подписа сега действащия договор (не беше ли тиквата) и не на последно място това вдигане на цената у нас с 30% има ли нещо общо с "Газпром" ???
4
6
 
19
 
! Отговори
Хм преди 7 години
А дали германските химически концерни ще са доволни в България да се възроди химическата промишленост при постигане на цени като техните?????Иначе всичко е въпрос на договаряне.Впрочем,какво стана с прословутата диверсификация?"Проевропейските" политици ни надуха главите с нея,а реално нищо не правят.В Германия си направиха "Северен поток" и цоцат евтин газ,а тука "Южен поток затъна в блатото на корупцията и чуждия слугинаж....
3
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами,ако "Газпром" заведе дела за неустойки на провалени от нас съвместни проекти ще ни спаси ли Европейската комисия и как тези неустойки ще повлияят на цените на газ у нас,а??
2
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами като подкрепяте санкции, най-логичното нещо е да си вземат парите обратно.. и за решенията на няколко депутати сега ще плаща целият народ.
1
8
 
31
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Не че нещо, ама последният договор с "Газпром" е подписан 2012 година от Баце, за срок от 10 години, тогава много се би в гърдите, че ни е издействал по-ниски цени. Иначе ако не беше наминал Маккейн и бяхме построили ЮП не само щяхме да договорим по-ниски цени, ами и да вземаме пари от транзит, вместо да ги плащаме на Украйна както е сега.