Срещу бедността: Борба срещу сивата икономика

Ваня Григорова от "Солидарна България" пред Bloomberg TV Bulgaria
26 апр 2017 21:21, Екип на Bloomberg
13
Срещу бедността: Борба срещу сивата икономика
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Борба срещу сивата икономика и синдикализацията са стъпките за преборване на бедността в България. Това коментира Ваня Григорова от Сдружение "Солидарна България" в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"МВФ посочва в свой анализ, че там, където синдикатите са слаби, неравенствата са големи", допълни тя.

Ако има политическа воля, могат да бъдат предприети редица мерки в областта на социалната политика, сред които подобряване работата и функционирането на домовете за възрастни хора и социална помощ при закупуването на лекарства, каза още Григорова.

По отношение на предлаганите мерки в социален аспект от страна на следващото правителство Григорова отбеляза, че не се предвижда въвеждането на нови мерки, подчертавайки опасението, че има вероятност дори да бъдат орязани социални плащания.

В последните препоръки на ЕК се посочва, че гарантираният минимален доход в България трябва да се увеличи, тъй като размерът му е изключително нисък, а критериите за достъп до него - изключително рестриктивни, посочи тя. "Това е нещо, което никой от кандидатите за управляващи не обеща и за което не се предвижда да бъде въведено", коментира Григорова.

Администрираните разходи на Агенцията за социално подпомагане са едва 3,5% от текущите разходи в държавния бюджет. Голяма част от социалното перо са пенсиите, отбеляза още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Moonoopoolaa!!!!!!Tova durji bg v robstvo
9
0
 
5
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
Ето това е срамно и позорно месечно възнаграждение,че и по банков път преведено! Истински геноцид за народа: "InfoDirect: ....... +360.93 BGN OT ...... OOD Zaplati "
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, политиците да се борят със сивата икономика, ми звучи като "корумпираните се борят срещу сивата икономика". Оксиморон някакъв. Все едно да дадат на ало измамници да оперират телефонна централа в БТК.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Солидарна БългарияСпасете София Колко още такива сбъркани фирми ще роди Иво Прокопиев?!Платихме милиарди за Белене и за Мариците, а никой не търси сметка на Костов и Р.Овч.!Глупав народ - бедна държава.
6
0
 
14
 
! Отговори
Ако ? преди 6 години
"срещу бедноста" - Ако богатите върнат поне 50% от заграбеното за 27г няма да има бедност ,Ако пък и спрът да крадът поне 2г ще има и здравеопазване !
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
анекдоти
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сдружение "Солидарна България" хаха вече такива звена ли има в мул .ти.груп
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плащайте повече данъци за да могат разни оядени държавни служители по министерства и агенции да си направят по 20 бинки заплатите а и депутатете са го закършили за нови мезонети и имения а да не забравяме и ромалете минимум по 2,3 хилки социалка.И за бежанците трябва да има.За българи естествено не важи.
2
1
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Който, каквото и да ви говори знайте, че става въпрос за умишлено поддържан ГЕНОЦИД над българите и ниските доходи са важен негов инструмент.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е че бойчето ще ви го подаде топъл и мазен. Па вие си пилЕте за сиви икономики и други дивотии колко искате! 10 години при герп е зле, но още тегло се задава. Цункайте на бойчето ....