Ричард Брансън разяснява как се прави успешен бизнес

Милиардерът изнася за първи път лекция в България
19 май 2017 22:25, Петя Славова
55
Ричард Брансън разяснява как се прави успешен бизнес
Снимка: БТА

Британският предприемач Ричард Брансън изнася тази вечер лекция за първи път в България пред пълна аудитория в зала 1 на НДК.

По думите му правенето на бизнес всъщност е една уникална идея, която прави живота на хората по-добър. Ако нямате такава идея, която ще подобри живота на хората, значи нямате бизнес, добави той, цитиран от БТА.

Като съвет към предприемачите той посочи да държат очите си отворени за неща, които ги затрудняват или отегчават и да се опитат да ги оправят. Може би в България има много такива неща, така че има полета, които младите предприемачи да запълнят, заяви лекторът.

Брансън е един от най-успешните британски предприемачи. Той е основател на конгломерата "Върджин груп", в който влизат над 400 компании, включително звукозаписната "Върджин рекърдс", телекомуникационната "Върджин мобайл" и авиокомпанията "Върджин Атлантик".

Освен като успешен бизнесмен, Брансън е известен и като човек с приключенски дух - той стои зад проекти като опит за най-бързото прекосяване на Атлантика и основаване на компания за космически пътешествия - "Върджин галактик".

66-годишният Брансън е на 8-ма позиция сред най-богатите британци според класацията на "Форбс", като нетното му богатство се изчислява на 5 млрд. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: бизнесРичард Брансън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя как се подигра на Гришо :D
21
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са хора за уважение. Не като нас да хвалим 3 умрели мутри и 5 депутата .Хора създаващи и градящи бъдеще.
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на мен пък ми се живее,не ми се работи
19
2
 
7
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Дори не извади по 20 лева да ни даде, което прави не повече от 1000 лева за всички!Но веднага в началото на следващата година след празниците, ни се изфука с чисто нов джип за близо 200 бона!Та кой беше тоя да учи нашите бизнесмени на бизнес :)
18
0
 
7
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Кои пък е този, че да учи нашите бизнесмени на успех?!Българският бизнесмен е достатъчно напред с материала! Всички викатат, няма пари за по високи заплати, но всеки пред офиса има паркиран лъскав джип или лимозина!Една случка с лично наблюдение: в предишната ми работа за коледа, работодателя ни събра в столовата на завода, и ни почерпи с по едно кебабче, кюфте и една шепа пържени картофки и по 2-3 бири на човек (20-30), а годината беше много силна заради хубавото време до коледа.
17
9
 
5
 
! Отговори
Морозов преди 6 години
Друго си е Лавров да изнесе лекция, или още по-успешния Чуркин!!! Г-н Брансън е гола вода спрямо достиженията на руските колоси в бизнеса, особенно тези от обкръжението на миньона.
16
5
 
6
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Много елементарно Уотсън,блалалааа,блалалааа...нищо не каза,и то нищо не каза на маймуница.Ай мирясайте с тая Русия бе..баси и троловете ..
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bg ne zavijda i ne umee da pliue po kvoto dhte da e i milioner da e pak shte reve poveche ot somaliiski pirat.Dokato ne izleze vun na zapad,ne v Rusiya niama da si opravi cennostnata sistema.Ne go li osuznavate??Dokarali sa vi na kraka poredniya miliarder i cheta komentarite vi pulni sus sliunki i ligi kato na varani.Samo diktator vi opravya da znaete s toyaga i bam po dinyata dokato kajete ama
14
13
 
5
 
! Отговори
Браво Ричард преди 6 години
Тоя е пич!Всичките му бизнеси са успешни.Но няма да чуете за успешен руски бизнесмен, защото те стават успешни само с кражби в Русия.Няма да чууете техни лекции да ви учат как да крадете от народа и държавата.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** тоя е много зле бе. Я у панелката у Люлин сам си по-добно.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
както са четирите снимки на екрана на сайта /Тръмп, Деп, персонажът тук и полицаите/, добре и с всичкия си изглеждат само полицаите.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болен и роб на средата си. Цялото му чене е изкуствено, гушата му е като на бездомник....
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя от планетата на файфуните ли е?
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е бедна мишка в сравнение с нашите богаташи. Да дойде тука и батко ще го научи как се праи бизнес.
8
2
 
6
 
! Отговори
Дон Корлеоне Офшорко преди 6 години
Сериозно ли има хора, които плащат 5000EUR за билет?СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ КАК МИЛЯРДИ МРЪСНИ ПАРИ ОТ ОФШОРКИ СЕ ПЕРАТ? Славчо Учиндолския с фалшифите концерти в сравнение с т0зи е една много малка перачница.Докато има офшорки ще плащате за билети в градския транспорт само в кеш.Докато има МАФИЯ ще плащате горивото при М***решки само в кеш.Само кеш и никакви карти! КАПИШ?
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Янко Русев обяснява, как се вдигат щанги. Стига, или го можеш или не.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е като Кийосаки, който е успял преди десетилетия със свежи пари да стане мулти-милионер в една от най-богатите държави в света. И дава акъл на хората по света. Смешна работа.
5
2
 
17
 
! Отговори
Вилибалд преди 6 години
Аз съм чел две или три негови книги - не съм сигурен, защото те доста се повтарят. От книгите на този човек (писани с ghost writer) става ясно, че той е имал много късмет и всъщност няма формула за успешен бизнес. Онеси глупости като "повярвай в себе си и се забавлявай!" не вършат работа. Пак оттам съм разбрал, че от две десетилетия Брансън има цял екип с хора, които му доставят бизнес-идеите. Той само ги отхвърля или одобрява и издейства финансирането. Той не е гуру, а тв-звезда.
4
7
 
30
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Другаря Брансън на 22 години отваря верига магазини за плочи. Откъде взема парите ли? Ами от баща си, който притежава звукозаписни компании и ккво ли не свързано с музиката. Така че неговата рецепта да станеш милионер е следната: Вземаш ябълка, излъскваш я и с парите от продажбата и купуваш две ябълки, излъскваш ги, изяждаш ги и се радваш че си син на милиардер.
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще му призная лекцията, ако успее у нас да направи лекция. Иначе приказки, едно е да правиш бизнес в уредена държава, друго си е в страна, където съдът е най-хуманният!