Клас "прослужено време" – дискриминация към младите

Защото не се отчитат количеството и качеството на работата
26 юли 2017 14:45, Екип на Bloomberg
159
Клас "прослужено време" – дискриминация към младите
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В една пазарна икономика увеличението на трудовото възнаграждение трябва да е свързано с увеличение на производителността и на продажбите, а не със законово нареждане. Това коментира изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ Добрин Иванов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Проблемът според него е, че работодателят се задължава да доплаща да увеличава трудовото възнаграждение с административна намеса, без да се отчитат количеството и качеството на свършената работа.

"Дискриминацията по отношение на младите служители се явява в това, че добавката към основното трудово възнаграждение на възрастните служители се изчислява автоматично към всяка прослужена година, без да се отчитат качествата на работника и производителността", посочи той.

По думите му такава добавка е отживелица и е наследство от социализма.

"Ние смятаме, че повишаването на доходите минава през ускоряване на икономическия растеж, тоест увеличаване на производството и на БВП, което несъмнено ще се отрази върху увеличаването на доходите на работниците и служителите", каза още Иванов. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
12
 
! Отговори
Продавач преди 6 години
До Анонимен 124Ще работим, за колкото ни давате. Не се самозабравяйте. Ние продаваме труда си, вие го купувате.
113
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Клас "прослужено време" ИМА СИЛА В ОБРАЗОВАНИЕТО. ЗА УЧИТЕЛИТЕ 1%, ЗА УНИВЕРСИТЕТСКИТЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИ 1,5%. ОТТАМ НАТАТЪК Е 0,5 -0,6%. НЕ МИСЛЕТЕ ,ЧЕ "КРУПНИТЕ" РАБОТОДАТЕЛИ МИСЛЯТ ЗА МЛАДИТЕ! МИСЛЯТ ЕДИНСТВЕНО ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ ДЖОБ!!!!!!!!!!!!
112
1
 
7
 
! Отговори
САЩ - До 122 преди 6 години
До 122 . Работиш за чуждестранна фирма че им е по изгодно в БГ отколкото в САЩ и Западна Европа .Не знам какъв доход имаш но отиди с твоята професия в За яадна Европа или САЩ ще разбереш разликата и качеството на живот.Казваш че фирмата дава бонус на 5 години но ние получаваме всяка година преди края на годината бонуси и то не някакви си хиляда лева,евро или долари .Тука се говори за всички млади хора да работят с хубави заплати за точкови кредити към пенсиите а не колко години си работил .
111
19
 
2
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Който е за Класа е гаден Комунист .
110
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тея комунистически отживелици. Ще работите за колкото ви даваме
109
1
 
13
 
! Отговори
дон преди 6 години
АИКБ-бомбастични имена в мършавата държавица ,а вътре в асоциацията-комсомолски секретарчета и ком.маймунски к.о.пелдаци.Как е придобит капитала?
108
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм на 34 и не се чувствам дискриминиран, напротив от завършването ми работя за същата компания и смятам, че това е един добър начин да се стимулира служителя, макар и минимален. Отделно фирмата на всяка година дава бонуси. Всеки служител навършил 5 години получава допълнителен бонус.
107
2
 
12
 
! Отговори
123 преди 6 години
Плащането на заплата на робите дискриминация към национално отговорните работодатели. Това е социалистическа отживелица.
106
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И този трябва да го набият ама като гледам носи на бой трябва да ги подбират а не на случаен принцип
105
1
 
32
 
! Отговори
38312 преди 6 години
Я, стига лабабализми! Къде са младите да дойдат на нашата работа с нашите заплати - дори с прослуженото време! Трайте, докато ви работят последните мохикани, родени през 50-те и 60-те години наминалия век. След нас угасвате, защото вие самите не можете да работите, вариклечковци нахални! Празни са опитите ви да противопоставите млади на стари. През соца умееха да насочват струята на недоволството - вместо отдолу нагоре по вертикала я обръщаха хоризонтално и си я караха по тяхному. Вие не можете.
104
1
 
33
 
! Отговори
САЩ преди 6 години
Само за 9 години добре платена работа ще получавам $1200 пенсия ,но за да получаваш тази пенсия трябва да си направил 10 стаж или инвалид .В БГ родителите ми са направили над 45 години стаж и са с мизерни пенсии .С техните данъци са построили цяла България и след това са продадени със жълти стотинки .Не заслужават ли ОБЕЗЩЕТЕНИЕ от ДЪРЖАВАТА ???.
103
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Toзи клас прослужено време и без друго е вятър работа. От него се облагодетелстват предимно военни и полицаи и тем подобни. Но пък зашо да се маха и как точно този клас ме прави "търтей"?
102
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще си внесе пакистанци да бачкат за шепа ориз а в извън рабоно време ще отглеждат опиум Къде са ЖУРНАЛИСТИТЕ да ги притиснат тези за почасовата ставка както е по белия свят и новопостъпил кой го въвежда- работник с 20г. стаж или този умник
101
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е , добре , да кажат открито - на този ,който работи качествено , ще му даваме 1000 л повече от този , който работи некачествено...пълна глупост , ами нали ,който се скатава просто трябва да го отстраниш от работа , той просто не ти е нужен...плоски лъжи ..стари ..млади ... и глупавият български народ търпи
100
0
 
29
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Искат увеличение на производителността,като работникс увеличи производството,т.е. експлоатацията,за да може пиявиците да забогатяват още и да няма кой да им казва дали да увеличат заплатата на работника-мутри селски.
99
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я! Тоя "бизнесмен" как се е оял като прасенце пред Коледа!Грух, грух, гъци, гъци, пържолке!!!
98
1
 
25
 
! Отговори
Незнайко преди 6 години
До: номер 107 (Василев)Не селяни, Василев. Не селяни.Българският "бизнес" сега се управлява от комунисти. И мутри. Всички бивши ченгета от ДС станаха мутри и "бизнесмени". Тоест, мутробизнесмени. Те искат да им работим като роби. Ще им позяолим ли, Василев???
97
14
 
6
 
! Отговори
Незнайко преди 6 години
Абе земете се скрийте с този клас бе!!!Режете си клона от дървото на което сте седнали.Знаете ли какво става във Венецуела?Искате и в България така ли???Където има комунисти трева не никне. И в България е така.
96
0
 
35
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
На този "бизнесмен" увеличаването на производството иска да става с увеличаване експлоатацията на работника,а не с въвеждане на нови по-ефекривни машини,т.е. с по-голяма експлоатация на работника,а дали ще му увеличи заплатата? Едва ли. След като мине известно време и работникът поиска увеличение,ще му бъде казано,като не ти харесва тука намери си друга работа или си натискай парцалите и работи.
95
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А младите какво искат....идва на работа и хоп 1000-1500 лв. заплата, ама нищо не знае и пита дъртите......А защо ги пита? Нали знае всичко? Хал хабер си нямат от закони, наредби, нормативни изисквания, постановления и т.н. ама претенциите им са до небесата. Това не е дискриминация. Щом искаш пари колкото на дъртак с 40-50г. стаж, ще знаеш колкото него и няма да питаш....Информацията е най-скъпо струващия ресурс.