Томислав Дончев: Липсва ни усещането за споделена цел!

Трябва да се специализираме в нещо, коментира вицепремиерът
17 окт 2017 15:58,
44
Томислав Дончев: Липсва ни усещането за споделена цел!
Снимка: Архив, БТА

На българите им липсва усещането за споделена цел. Трябва да се специализираме в нещо и това да бележи останалите държавни политики. Това изтъкна вицепремиерът Томислав Дончев на дискусия "Бизнесът и правителството в един отбор", организирана от Българския форум на бизнес лидерите /БФБЛ/. На форума присъства и премиерът Бойко Борисов.

Като такава цел той определи да станем истински добри в нещо - образование плюс ефектите, които ще се появят за икономиката и индустрията.

Томислав Дончев напомни за добрите макроикономически показатели на страната, отчете работата по редуциране на административната тежест и заяви, че при запазване на темпото за намаляването й, в средата на следващата година може да се очаква желаният ефект.

Дончев изтъкна също и необходимостта да се мисли за това какви нужди България ще има на пазара на труда след 10-15 години, предава БТА.

По отношение на човешкия капитал вицепремиерът отбеляза, че страната не е в особено добри позиции в паневропейски мащаб, като сред причините за това българите да предпочитат да напускат страна той посочи и ниските възнаграждения.

Зоя Паунова, заместник-председател на БФБЛ цитира данни на Евростат, според които България е сред петте страни-отличници по ръст на икономиката, като до края на годината той да достигне 4 на сто с тенденция на запазване на темповете и през 2018 г. Безработицата е на най-ниските нива за последните 30 години - 6 на сто, а Световният икономически форум постави България на 39 място от 137 страни по конкурентоспособност, каза още Паунова.

Членът на УС на БФБЛ Левон Хампарцумян заяви, че България има всички предпоставки да бъде икономически оптимистична за тази и за следващите няколко години. Като макрорамка сме пораснали не защото копаем полезни изкопаеми, а заради предприемчивите хора, които създават новото богатство, каза Хампарцумян и посочи, че ролята на държавната администрация е да не пречи на предприемчивите.
Той изтъкна още, че деловите среди са "в една лодка с правителството".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споделена цел ли? Едни имат за цел да правят банкови сметки, други- да оцеляват.
15
0
 
26
 
! Отговори
share преди 6 години
"На българите им липсва усещането за споделена цел. Трябва да се специализираме в нещо и това да бележи останалите държавни политики."Дончев, ми споделяйте малко с нас българите нещо от тия милиарди дето се въртят помежду вас, откога чакаме. Пък за специализирането, то вие така сте се специализирали в разграбването, че няма ви еша. Всички останали държавни политики са белязани от него.
14
0
 
20
 
! Отговори
специализант преди 6 години
Трябва да се специализираме в нещо..........В корупция, крадене, мутринко поведение и манталитет...Вие нямате равни...в какво друго искате...?
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Томислав Дончев - философа, разбирач от еврофондове и управляващ милиони, иска пада да манипулира хората.ЕС вече разбра колко сте крадливи от тая партия , опитват се да ви го кажат дипломатично, ама не ви разбират дебелите глави.Скоро БГ-народ ще ви потърси сметката.
12
0
 
22
 
! Отговори
Жеко преди 6 години
Специализирали сме с в крадене и усвояване
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Томислав Дончев - тръгна да прави кариера от "Отворено общество"-Габрово - фондация , която винаги е имала антибългарски интереси и е финансирана от Сорос.За толкова глупави ли ни смятате ???
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Томиславчо не знам, обаче Владиславчо ми е съсед в Бистрица.Използвам случая до го попитам - как така с министерска заплата 2 870 лв може да се построи палат на стойнот 4 700 000 лв.Обаче да знаете, че това не е Корупция. Корупция е ако се отнася до Нинова например.Защото Томиславчо и Владиславчо са от управляващата партия ГЕРБ, а там лично Собственикът й, който също е и собственик на Държавата ни каза, че корупция няма.
9
0
 
20
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
България е най-бедната държава не само в ЕС, ами и от 3/4 от африканските държави.Гарантирано от ГЕРБ.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вицето се е специализирал в т-нар нещо да каже и нас как става да уредим близкте си с Еврофондове ама надали
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какви общи цели може да имат политиците като Томислав, които тънат в разкош и лукс със обикновените хора, които едвам връзват двата края и трудно оцеляват в нашия земен герберастически рай България! Томиславе, сит на гладен вяра не хваща, та и ти така! Проклети да сте, български политици!
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ - гадове за единно разграбване на България.Не е достатъчно оставки, трябва затвор и възмездие за предателите и крадците, без значение от коя партия са.
5
0
 
22
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Томиславчо, не може да си честен човек и да си в ГЕРБ.Не го ли разбра най-после.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Настъпената жаба пак ли го пуснаха да разтяга локуми по медиите.
3
0
 
20
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
Не може един честен човек да има споделени цели с крадци, лъжци и манипулатори.
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсва усещането за държавна политика и то с основание. Oставки бе тикви смотани.
1
0
 
23
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Аааа, Томи, не лъжи, вие в ГЕРБ си имате много общи цели, основно лапане на суджук и назначаване на роднини на сладка служба ;)